Header Ads

Mecüksel Listeleme: League of Legends Topluluğunun En Nefret Ettiği 6 Şampiyon



Biz bu oyunu oynuyoruz, kabul. İyi yönleriyle, kötü yönleriyle bağrımıza basmışız bu sevdayı eyvallah ama...

Bu bağrımıza bastığımız oyunda o kadar nefret edilesi, nefret etmekle kalmayıp ağzını yüzünü dağıtmak istediğimiz şampiyonları maalesef ki var. İşin en güzel yanıysa bu listede adı geçecek karakterlerin hepsine ortak bir nefret ve kin besliyor olmamız. 

En azından bir çoğumuzun diyelim...


Dikkat! bu listede ki şampiyonların yapılış amacı, var olma zamanlarından beri oyuncular tarafından hala sorgulanmaktadır. Limonlu sodalar hazırsa, haydi o zaman listeye!


Akali | Ne olur bir kere vurayım!

Tatsız. Nefret edilmesinin en büyük sebeplerinden birisi kesinlikle harika bir hareketlilik özelliğine sahip olması. Yetenekleriniz atış biçiminde ve karşınızda ki rakibiniz tecrübeli bir Akali oyuncusu mu? Oyununuz umarız gri değil, renkli geçer. Zira kullanmasını bilen birisinin elinde tehlikeli bir şampiyon olduğunu ve oyundan soğuma ihtimalinizin yüksek olduğunu hatırlatalım.

Birde o kadar hoplama-zıplama, hız yetmezmiş gibi kendisine has bir çalının içine girip dokunulmaz oluyor ya hani? Karşınıza bir Akali geldiğinde tek dileğiniz, o Akali'nin bir 100K vs. olmamasıdır.



Yuumi | Limonlu soda da ister misin?

Tamamen keyfi bir şampiyon olması sanırım nefret edilmesinin en büyük sebeplerinden. Genelde oynayan oyuncunun tek derdi ben bir yemek yiyeyim, çay içeyim -hatta bir yandan da dizi falan izleyeyim- olunca bu şampiyonu tercih etmesi kaçınılmaz oluyor.

Tek yapmanız gereken gerektiği zaman, zahmet edip klavye üzerindeki gerekli tuşa basmanız. Bu kadar! Olay bu olunca oyun dışında diğer işlerinize de vakit ayırabilirsiniz..


Master Yi | Mekanik dediğin...

Forumlarda, sosyal medyada kesinlikle şöyle bir görsele rastlamışsınızdır; sadece koca bir R tuşuna sahip klavye ve fare. Evet, çünkü bu şampiyon oyunun en zevksiz şampiyonu olabilir. 

Düşünsenize Irelia, Zed, Fiora gibi yüksek mekaniklere ihtiyaç duyan bir şampiyon oynuyorsunuz, sonra birisi gelip size sadece sağ tıklayıp ölmenize sebep oluyor. Komik olmaz mıydı?


Yasuo | Lanet'in vücut bulmuş hali

League of Legends oyuncularını 2 kefede rahatlıkla inceleyebiliriz. Yasuo sevenler ve sevmeyenler. Şampiyondan yana şikayet edilecek birkaç şey var evet ama her şeyden önce konuşmamız gereken mesele bu şampiyonu oynayanlar!

Oynayanların bir çoğunun yeteneksiz olduğunu eğri oturup doğru bir şekilde konuşalım. Hatta öyle bir olay ki, bu bahsi geçen "Yasuo bilmeyenler" hep bizim, Yasuo sevmeyenlerin takımına düşer. Bu yüzden şampiyon kendi takımına zarar vermesin diye genelde banlanır. 

Banlamamayı tercih ederseniz de karşınıza gelir, oyununuzu size kabus eder. Hala çözülememiş bir lanet. Lanet hakkında bir fikriniz varsa yorumlar kısmında belirtin, beraber çözelim şu kara büyüyü.

Garen | ADALEEEET!

Oyunun muhtemelen en salak karakteri. Q at, biraz fır fır ol, -bu arada adam karşılık verirse W bas- birkaç tane düz vur, ultin de var mı? Süper, yapıştır 500 bilmem kaç gerçek hasarı. Oooh. 

Dayak yese de iki dakika kule altında kalarak kendini yenileyebilmesi de ayrı bir saçmalık olsa gerek. Neyse ki bir Sett değil bu konuda, ona şükredelim. Değil mi?


Editör Bonusu: Shaco | En çok Shaco mainler yanacak!

+Evet, Cehennemin kapıları artık açık. İlk üç sırada kimler var?

-Katiller, kul hakkı yiyenler ve Shaco mainler.

+Shaco mainler mi?

-Evet, rakiplerini dans ile kışkırtarak sinirlerini bozuyorlar. Kırmızı totemlerine görünmeden bile gank atabiliyorlar. Bire bir de birden üstün taraf olabiliyorlar. Her yere korkutan kutulardan koyuyorlar. Az buçuk canla kimsenin kaçmasına izin vermiyorlar. Biraz daha korkutuyorlar ve yine görünmez oluyorlar. Ve katlettikleri rakiplerin üzerinde tekrar dans ediyorlar.

+O halde devam edebiliriz...

Bence yeterince açıklayıcı olmuştur.

Görsel Şef Bonusu: 

Buralar alev alev yanıyor. Brand yüzünden mi dersiniz? 

Hayır. DESTEĞE BRAND ALANLAR YÜZÜNDEN!

Orta koridorda hali hazırda nefret edilesi bir halde yer alması yetmiyormuş gibi başka yerlerde de kullananları görüyoruz. Lütfen, yapmayın, gerçekten. Bir destek oyuncusunun en büyük korkusu Brand olabilir mi ya?

Evet, görsel şef girdiği son 250 derecelide de Brand yasaklıyor ve yasaklamaya devam da edecek. 

Bir filozofun da dediği gibi;

gitsem gidemem, kalsam kalamam, sevsem sevemem.

Veee FİNAL!: T*EMO | a.k.a. Allah'ın belası

LoL Mecmua olarak T*emo'ya olan nefretimizi birçok kişi biliyordur. Bununla ilgili gönderiler, şiirsel yazılar bile yazmıştık. Yine de kendi düşüncelerimi şöyle aktarayım;

Bu Allah'ın belasının kendisi sağdan soldan fışkırıp kafanıza tükürmesi yetmezmiş gibi bastığınızda muhtemelen canınızın yarısını alacak mantarları da var. Koridorda bir anda üstüne atlayabilecek, atılabilecek bir şampiyonunuz yoksa koridor sizin için kesinlikle cehennem olacaktır. 

Öyle ki Riot, topluluğun T*emo'ya olan bu nefreti birkaç şampiyonda diyaloga bile dönüştürmüştü. Şampiyonun şeytan temalı kostümü bile var!! LoL Mecmua olarak T*emo severleri kınıyor, onlara bol akıl sağlığı diliyoruz. 


Bir Noxus Hikayesi



Böylelikle bir listenin daha sonuna gelmiş olduk. Sonraki listelerde görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın!



Hiç yorum yok