Header Ads

Legends of Runeterra | Yeni Başlayanlar İçin Desteler



Bugün sizlere oyuna yeni başlayan ve az miktarda shard ve craft malzemesi isteyen üç adet deste paylaşacağız. Bu desteler, özellikle çok pahalı kartlara ihtiyaç duymadan kolaylıkla yapılabilecek biçimde tasarlanmıştır. Oynamaları ve anlaşılmaları oldukça kolay olan bu desteler yeni oyuncular için tercihimizdir.




Elise Örümcek AGRO(Agresif):

_____________________

Nasıl oynanır:

Bu anlaşılması ve oynaması kolay deste, sizlere tahtayı olduğu kadar ünite ile doldurarak rakibinizin defansını çökertmeniz için tasarlanmıştır. “KORKUNÇ”(Fearsome)  ve “ABAN”(Overwhelm) anahtar kelimelerin yardımı ile rakiplerinizi oyunun erken safhalarında yenmenize olanak sağlayacaktır.



Başlangıç Kartları:

Birçok AGRO(Agresif) destelerinde olduğu gibi, bu deste de başlangıç  kartı seçiminiz oldukça basit.
1 ve 2 mana gerektiren kartlarla başlangıç yaparak, düşmanı erken turlarda terletmelisiniz. Eğer yeterli sayıda oyunun başında örümcek kartları ile başlarsanız “İstilacı Örümcek” kartını elinizde tutmanız sizin için iyi bir tercih olacaktır.


Tüyolar:

-Eğer rakibinizin az sayıda ortadan kaldırma kartları varsa, “Gözcü Ürkuş” kartını elinizde tutmanız size büyük fayda sağlayacaktır.
-”Çöküş Canavarı” ve “Biçen Balta” kartlarını kullanmak için rakibinizin canının azalmasını yada başka seçeneğiniz kalmadığı zaman kullanınız.
-”Noxus Şevki” kartını rakibinizin can çalmasını engellemek yada sürpriz saldırı olarak kullanmak akıllıca olacaktır.
-Vereceğiniz hasarı iyice kontrol edin ve ona göre kartlarınızı uyumlu bir biçimde kullanın. Rakibi tek bir turda yok etmek için bazen hasar almaktan çekinmeyin.


Deste kodu aşağıdadır.

! Önemli not: Kendi oynayış tarzınıza göre ya da karşılaştığınız rakiplere göre destenizi düzenleyebilirsiniz.

Desteye bu linkten ulaşabilirsiniz.
(https://runeterraccg.com/decks/5l_3sxw1zdme)






Sıyrılan Zed Aggro(Agresif):

_____________________


Nasıl oynanır:  “Sıyrılgan” anahtar kelimesini kullanmaya yoğunlaşan bu deste, rakibinizin ünitelerini pas geçerek direkt olarak can sağlığına saldırmanızı sağlayacaktır. Ünitelerinizi tamamen agresif bir biçimde güçlendirmeye çalışan büyü kartlarınız ile rakiplerinizi savunmasız bırakarak oyunun erken safhalarında zafere ulaşabilirsiniz.





Başlangıç Kart Seçimleri: 

Diğer agresif destelerde aşina olduğunuz gibi, bu deste de başlangıç kartları olarak 1 ve 2 mana kartlarını tutmalısınız. Eğer ki rakibinizin Zed’i üçüncü elde öldürmeyeceğinden eminseniz Zed’i her zaman elinizde tutunuz. Zed ve Yapmabebo kartlarını bulursanız her zaman alın, bu sayede üçüncü elde zedi çoğu büyülere karşı korumuş olursunuz.


Tüyolar:
 - Zed ve Trevor combosu en güçlü kozunuz olacaktır. Bu iki kartı kullanarak düşmanı belirli bir canın altına indirerek ondan sonra Darius veya diğer “Sıyrılgan” kartlarını kullanarak kazanabilrsiniz..
- Başlangıçta elinizde çok fazla büyü kartı tutmayın ve “Navori Casusu” ile birlikte “Dans Eden Damlacıklar” kartlarını kullanarak ihtiyaç duyduğunuzda kart çekebilirsiniz.
-”Yeşilkırlı İkili” çoğu zaman bitirici kartınız olucaktır. Zed trevor combonuzla birleştirip tek bir turda rakibinizi yenebilirsiniz.
-Çoğu zaman Darius’a ihtiyacınız olmayacaktır ama eğer kötü bir el ile başlarsanız, oyunun ilerleyen turlarında Darius’u bitirici darbe olarak kullanabilirsiniz.
-”Bitirici Manevra” kartı bitiriş kartınız olarak kullanın. Düşmanın çan çekme veya yüksek cana sahip ünitelerini engellemek için kullanın.
-Dilerseniz Darius’u desteden çıkartabilir ve daha fazla “Sıyrılgan” takipçi koyabilirsiniz.


Deste kodu: https://runeterraccg.com/decks/hxqvj2q8bi00






Cithria ve Hortlak | Ana Kombo:

_____________________



Nasıl Oynanır:

Bu deste, şampiyon kartı kullanmaz ve diğer destelere göre oyunun başında değil de sonunda rakibinizi bozguna uğratmanızı sağlar. Oyunu 8. manaya uzatarak, “Hortlak Ana” ve “Bulutların Efendisi Cithria” kartlarını kombolayarak inanılmaz saldırı gücüne ulaşmanızı sağlar ve düşmanı tek bir takipçi ile bile öldürebilirsiniz.



Başlangıç Kart Seçimleri:

Agresif destelere karşı her zaman can çalma ve düşük manalı kartları tercih etmekte fayda var.
Daha kontrol temalı karşı destelere karşı ise elinizde Cithria’yı tutunuz. Kart çekme kartınızı her zaman tutunuz çünkü ihtiyacınız olacak.

Tüyolar:

-Oyunu uzatmak önceliki amacınız bunu unutmayın. Çok erken safhada çok fazla kart kaybetmekten kaçının.
-Comboyu yapmak kazanmanızın tek yolu bu yüzden kart çekme kartlarını kullanarak gerekli kartları arayın.
- Eğer elinizde Cithria ve “Gölge Ana” ile başlarsanız seferberlik kartını kullanarak daha erken combonuzu yapabilirsiniz.
- Tahtanızı boş tutmayın, ne kadar çok takipçiniz varsa tahtanızda o kadar çok combonuz güçlü olacaktır.
-Can çalma kartlarınızı oyunu uzatmak için kullanın ve feda etmekten çekinmeyin. “Maskeli Ana” kartını “Kara Suların Belası” kartı ile birleştirerek güçlü bir tahta sağlayabilirsiniz.
-”Kanatlar ve Dalga” kartını çıkartıp yerine “Kalista” şampiyon kartını koyabilirsiniz.
-Rakibin hareketlerine göre hareket ederek oynayın çünkü sizin hedefiniz belli.
-Dilerseniz 1 adet “Afet” kartı kullanmak sizi aşırı tahta gücü kullanan destelere karşı koruyacaktır.


Deste Kodu: https://lor.mobalytics.gg/tr_tr/decks/c2fvej4d3uk0p92lh9s0





Hiç yorum yok