Header Ads

ÇETEM OLSAYDI, ÇETEME ALACAĞIM 6 OYUN KARAKTERİ!


 

Hiçbirimiz serseri değiliz ki şöyle rezil mi rezil bir çetemiz olsun. Çetemiz yok ama olsaydı diye hayal kursak ya mesela. 

Hepimiz nerd'üz, hepimiz ineğiz, bizim kuracağımız hayali çetede de bol bol oyun karakteri olsun en azından. Sıradan serserilerden de bir farkımız olacaktır tabii.

 Ben çete kursaydım biraz dengeyi gözetirdim. İki tane fiziksel gücüyle fark yaratan karakter, iki büyücü, iki tane de yardımcı olacak karakter belirledim. Bu çete inanılmaz güçlü olacak, eminim ki listenin tamamına bakınca bayağı beğeneceğiniz bir çete olacaktır.




6- Gordon Freeman (Half-life)

 Half-Life serisinden levyelerle uzaylı geberten büyük şahsiyet. Gman'le kıyaslayınca Gman'i daha çok sevsem de o galaksileri kurtarmakla meşguldür diye düşünüyorum. Bu sebeple Gman yerine Gordon Freeman'ı getirdim. Daha işlevsizi fakat muadili.



 Herhangi bir yerde bence kimse Gordon Freeman'a karışmak istemez, adam levyeyle dünya fatihi bir canlı öldürdü. Psikopat teorik fizikçi.


5- Lara Croft (Tomb Raider)

 Rambo arkeolog. Silah kullanır, bıçak kullanır, ok atar, bomba atar, tarihi eserlerden anlar, yani skilllerini say say bitmez. Maşallah kendisi İsviçre çakısı gibi tonla özelliğe sahip.


 Hem masrafsız biri, doğada hayatta kalma şartlarında asgari standartlarda pek çok gün geçirebilmiş birisi. Ufak tefekmiş gibi gözükmesine bakmayın, inanılmaz güçlü birisi, hem fiziksel hem mental açıdan.


4- Elizabeth (Bioshock Infinite)

 Bioshock Infinite oynadınız mı? Oynamadıysanız hemen bütün işinizi bir kenara atın ve oynayın. Bana göre oynadığım FPS oyunuydu ve Elizabeth bu oyunda elimiz ayağımız oluyordu.

 Bu listede yer alma sebebi inanılmaz şekilde malzeme topluyor, para topluyor, kilit açıp çilingirlik yapıyor ve nice garip garip özellikleri de mevcut. 

Şimdi o garip garip özelliklerini anlatırsam spoiler olur, bu sebeple onlara değinmiyorum. 



 Elizabeth gerçekten bir çetede yer alırsa, o çetenin herhangi bir eksiklik yaşayacağını düşünmüyorum. Mücadele iyidir fakat bazen mücadeleye devam edebilmek için lojistik sıkıntılardan arınmak büyük bir avantaj sağlar.

3- Shani (Witcher)

Harp alanında doktorluk yapan bir hekim. Her savaş alanında her zaman ihtiyaç duyulacak birisi. Şimdi Elizabeth'i tanıyanlar "Elizabeth ilk yardım da biliyor ne gerek vardı?" diyebilir.

 Fakat şöyle düşünün Elizabeth kendi oyununda sadece 1 kişiye yardım ediyor burada 5 kişiye, o sebeple böyle bir iş ayrımı yapmak bence kaçınılmaz, bu işin uzmanı da ordularda savaş alanlarında doktorluk yapan Shani'dir.


2- Yennefer (Witcher)

 Büyü desteği de almamızın tam zamanı. Yennefer, Witcher evreninde gayet güçlü ve etkili bir büyücüdür ve bu konuda adı geçebilecek en önemli karakterlerden birisidir kendisi.

 Bu çetede fiziksel bütün olayları çözüme kavuşturduk, sıra geldi metafiziksel mevzulara. Büyücü dediğimiz zaman en çok büyücü Witcher'da var haliyle onların içinden de en güçlülerinden birini seçtim.

 Peki neden Ciri değil? Ciri çok daha güçlüydü falan filan. Ciri değil çünkü gücü biraz kontrolsüz onun, kontrolsüz güç, güç değildir. Tabi ki o sebeple.


1- Prenses Zelda (The Legend of Zelda)

 Bu listede yer alması gereken en önemli karakter. Şimdiye kadar saydıklarımın toplamından 10 kat civarı daha güçlü. Büyü gücü olduğu söylenebilir, bir çeşit güçleri var ama büyü demek uygun tanım mı pek emin değilim.

 

Özellikle Breath Of The Wild ve Hyrule Warriors: Age of Calamity oyunlarında ne çeşit süper güçlü bir karakter olduğu görünüyor. Bu oyunları oynayarak bizzat siz de görebilirsiniz bir prensesin ne kadar güçlü olabileceğini.


 Evet, benim çetem bu şekilde. Umarım çetemi beğenirsiniz. Sizler de kendi çete kombinasyonlarınızı bizlere yazabilirsiniz. Bu tarz çeteleri kendi aramızda kapıştırabiliriz, gerçekten eğlenceli bir etkinlik olabilir.

 Şimdilik hoşça kalın ve görüşmek üzere.

Hiç yorum yok