Header Ads

İNCELEME: Assasins's Creed Origins




"Bu oyun bir Assassin's Creed değil!" temalı inceleme serimize tekrardan hoş geldiniz. Askere gitmeden önce yazdığım bu yazıyı, anca askerden geldikten tam 2 ay sonra  düzenlemesini oluşturup sizlerle buluşturabiliyorum.



LoL Mecmua ailesi olarak genelde bir oyun serisinin tüm oyunlarını inceleyip, sizlerle buluşturmaya özen gösteriyoruz. Bu yüzden sizleri fazla yormadan Assassin's Creed serisindeki bu devrimsel oyunu anlatmaya geçelim.

İşte karşınızda Assassin's Creed Origins!
(Çakma Creed)



MISIR ÇÖLÜNDE BİR MEDJAY

Sivalı Bayek, direkt olarak firavuna bağlı bir medjaydır(bir tür polis). Karısı Aya ve çocuğu Khemu ile birlikte güzel bir hayat yaşıyordur. Kendisi Siva bölgesindeki halkın güvenliğini sağlarken bir yandan da ailesi ile ilgileniyordur. Bir gün Khemu ile çıktığı geziden sonra oğlu Khemu, kültistler tarafından kaçırılır. Bununla birlikte oğlu Khemu'yu kurtarmak isterken oğlunun cansız bedenini eve götürür. İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Aya ve Bayek'i ise oğullarının intikamına uzanan bir macera bekler.

UBISOFT BU SEFER YAPMIŞ - AMA YARIM :)

Hikayenin diğerlerine göre kısa göründüğünü biliyorum. Fakat olaylar çok açılıyor.

Bayek 

Spoiler olmadan verebileceğim şekilde yazmaya çalıştığımdan çok kısa oldu. Oyunun grafikleri gerçekten mükemmel, sistemimde optimizasyon sorunu yaşamadım.

Oyunun içerisi detay dolu fakat bunlar genellikle yüzeysel detaylar. Heykeller ve binalar çok güzel işlenmiş durumda, İskenderiye bölümlerine ise bayıldım.

EEE BU OYUN RPG?

İşte işin zorlaştığı kısım bu oyunda bir seviyeniz var. Evet o RPG ve MMOPRG oyunlarında gördüğümüz seviye sistemi! bildiğin "level" kasmak zorunda kalıyorsunuz. 

Ve ana göreve girmek için yan görev yapmak zorundasınız. Çünkü siz 5. seviyeye geldiğinizde ana görev 10 level destekleyecek şekilde olabiliyor. Diyebilirsiniz ki "Eee, ben girerim, alırım." Öyle olmuyor, düşmanların seviyeleri de var. Düşman sizden 2 level üstün bile olsa tek atıyor. Hiç acımaları yok! 

Bununla birlikte  yan görev yapmak zorunlu hale geliyor.



Fakat bu oyunda birbirini tekrar eden, suikastçı kontratları, animus parçası topla, tüy topla ıvır topla zıvır topla gibi yan görevler yok. Ciddi düşünülmüş yazılmış "genel" olarak birbirini tekrar etmeyen görevler bulunuyor. 


Peki yan görevlerde ne yapıyoruz? Bir medjay ne yapıyorsa onu! 

Halka yardım ediyorsunuz, mesela birisinin samanlarını taşımasına yardımcı oluyorsunuz, diğerinin kayıp olan çocuğunu buluyorsunuz vb. görevler var. Bazı görevler ara sahnelerle bezenmiş durumda. Fakat genel olarak iki tane taş heykel karşı karşıya konuşuyor ve görev başlıyor. 


Yetenek Ağacı 

Peki seviye sistemi dedik o zaman seviye sistemi varsa yetenek ağacı da vardır. Dimi tabii ki var. Birbirinden gereksiz yeteneklerle bezenmiş ağacımızda genel olarak gücü arttıran, geceyi gündüz yapan garip garip yetenekler bulunuyor. Harcamaya değmezler bile o kadar kötü! (Sonraki oyunda bu durum düzeldi tabii)

EVET ENVANTER VAR! EVET BİLİYORUM BU OYUN HALEN ASSASSIN'S CREED!

Bu oyun bir RPG dönüşümü olduğundan bir envanter sistemi gayet normal bir şekilde bizi karşılıyor. Kılıçlar, yaylar ve dahası. Evet bu kadar zırh filan değiştirme diğer oyunlarda geliyor. Allah'tan silahlar çok çeşitli. Ağır silahlar, hafif silahlar olarak ayrılıyorlar.


Aynı zamanda silahlar Mızrak, Kılıç, Hançer, Balta gibi içerisinde dönüşüyor. Bunun oynanışa pek katkısı olmasa da, bol bol kafamıza yeni silahlar fırlatıyor oyun. 



Her silahın öldürme animasyonları farklı, bir taktik kasmanıza gerek yok. Yaylar da kendi arasında değişiyor fakat ben pek kullanmadığımdan fazla didiklememiştim.

UNUTMAYIN BU BİR DÖNÜŞÜM OYUNU

Evet Assassin's Creed değişti, değişmesi de gerekiyordu. Çok kısır bir durumdaydı. Bu değişimle birlikte sonrasında gelen oyun gayet güzel bir haldeydi. Valhalla hariç, o beni delirtti. Oyunun en kötü kısmı ise Suikastçı Birliği'nin başlangıcını anlatsa da pek bir şey bulamayacaksınız.

 Ayrıca boss savaşları konusuna bilerek girmedim. Ç
ünkü boss denilebilecek 2 tane savaş vardı. Burada onları anlatıp sizlerin şevkini kırmak asla istemem. Bazı sahnelerde kendinizi kaybedip "Evet, evet işte bu vur, vur!" diye bağıracağınıza kesinlikle eminim. Entrikaları gördüğünüzde ise biraz bozulacaksınız. Ayrıca çölde serap görmekte çok hoş oluyor.


İndirim dönemlerini kovalayıp 50, 60 TL'ye getirebildiğiniz zaman temiz 50 saatinizin olduğu bir Assassin's Creed'e sahip oluyorsunuz. Ahhh özür dilerim Aksiyon-Macera, açık dünya ve RPG kırması bir oyuna sahip oluyorsunuz.

Origins için şimdilik bizden bu kadar, yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz!

Hiç yorum yok