Header Ads

AssassIn's Creed Odyssey | "Requiescat In Pace!"



Gerçekten. Bu oynadığım en iyi Assassin's Creed oyunlarından birisi olabilir. 

Antik Yunanistan'da geçen bu tatlı açık dünya aksiyon-macera oyununun adı Assassin's Creed Odyssey! Bu oyun bir Assassin's Creed oyunu olarak ele alındığında zayıf olsa da, bir açık dünya oyunu olarak gerçekten iyi durumda. Yazının devamında ne demek istediÄŸimi daha iyi anlayacaksınız. 


Tabii tabii, hiç uçurumdan falan atar mısınız? ATARSINIZ! 

Uçurumdan Atılan Bebek

Alexios, Sparta'da babası, annesi ve yeni doÄŸmuÅŸ kardeÅŸi Kassandra ile birlikte güzel bir yaÅŸam sürdürmektedir. Günlerin birinde Sparta'lı kahinlerin gördüğü bir kehanet yüzünden Alexios'un kaderi deÄŸiÅŸtirmiÅŸti. Spartalı kahinlerin görmüş olduÄŸu bu kehanet, Alexios'un küçük kardeÅŸini ölüme mahkum edeceÄŸi görüsüydü. 

*SPOILER ALARMI!*

Sparta geleneklerine baÄŸlı olan büyük Sparta generali, ayrıca Alexios'un babası da olan Nikolaos, hiç düşünmeden küçük çocuÄŸunun daÄŸdan atılmasına izin verir. Daha çocuk yaÅŸta kardeÅŸinin ölüme mahkum edilmesine göz yummak istemeyen Alexios, kardeÅŸini kurtarmak için kâhini uçurumdan aÅŸağı atar. 

Cezası ölüm olan bu hareketin sonucunda babası Nikolaos, hiç düşünmeden oÄŸlunun kolundan tutup uçurumdan aÅŸağı atar. Åžans eseri bu durumdan kurtulan Alexios, Kefalonya Adası'na düşer. Sahilde can çekiÅŸirken, Kefalonya'lı bir tüccar olan Markos, Alexios'u bulur. Hemen Alexios'u sahiplenen Markos, onun bir paralı asker olarak yetiÅŸtirilmesini saÄŸlar.  

Markos? Maarkooos!

Bir gün dışarıdan gelen bir tüccarın verdiÄŸi görevle Megaris'e, "Sparta'nın Kurdu" lakaplı generali öldürme görevi verilir. Gelin görün ki Sparta'nın Kurdu aslında Alexios'u uçurumdan aÅŸağı atan babası Nikolaos'tan baÅŸkası da deÄŸildir.

*SPOILER BÄ°TTÄ°!*



Ve söylemeliyim ki yetenek ağacı mükemmel!

Şimdi en sevdiğim kısma gelelim, grafikler. Bu oyun grafik kalitesi açısından gerçekten çok iyi. Ayrıca çok iyi bir optimizasyona sahip. Düşük işlevde bir grafik kartıyla bile rahatça, hiç zorlanmadan oynanabiliyor.

Åžunu belirtmek isterim ki bu oyun,  geliÅŸmiÅŸ bir Assassin's Creed: Origins. Odyssey'in bu oyundan en büyük farkı, oyun içerisinde diyalog seçenekleri olması ve yan görevlerin senaryolaÅŸtırılması oldu. DiÄŸer A.C. oyunlarına kıyasla bu oyun, yetenek aÄŸacında puanlarla aldığımız yetenekleri aktif olarak kullanabilmemizi saÄŸlıyor. Misal, benim en çok sevdiÄŸim yetenek Sparta Tekmesi'ydi(This is Sparta!). 


Ayrıca bu oyunda benzersiz bir çok Boss savaşı göreceksiniz. Gerçekten de bu oyun, benim oynadığım en iyi açık dünya oyunlarından biri olmaya aday. 

Ubisoft bu sefer gerçekten başarmış.


Bu Bir Assassin's Creed DeÄŸil!

Bu oyunu almadan önce, oyunun bir Assassin's Creed oyunu olmadığını hatırlamalısınız. Çünkü bu oyunda ne tapınakçılar ne de suikastçılar var. Artık tarihte ne kadar geriye gittiysek, bunların esamesi bile okunmuyor. Yine de bu oyunu bir Assassin's Creed olmamasına raÄŸmen, 100 saatten fazla oynadım. 

Oyunun gerek yan görevleri olsun, gerek ana görevleri olsun, bu oyun gerçekten parasının hakkını veriyor. Bizce oyunu hiç düşünmeden alıp oynamalısınız. 

"Requiescat In Pace!"

Hiç yorum yok