Header Ads

İNCELEME: Assassin's Creed: Rogue | YA HER ŞEY YALANSA?


Bu oyun en iyi Assassin's Creed hikayesine sahip ikinci oyun. Birincisi hepimizin bildiği üzere Ezio Auditore'de Firenze'ye ait. Hangi oyundan bahsettiğimi biliyorsunuz. Başlıkta yazıyor. Bugün Assassin's Creed Rogue inceleyeceğiz. 


YA HER ŞEY YALANSA? 

Shay Cormac suikastçı birliğine bağlı çömez bir suikastçıdır. Achilles Devinport'un başında olduğu Amerikan suikastçılarına bağlılık yemini etmiş ve onlarla birlikte tapınakçılara karşı savaşmıştı. 


Dönemin en iyi suikastçıları olan Hope Jensen, Liam O’Brien ve Kesegowaase'den aldığı eğitimleri devam ederken saha görevlerine de devam etmektedir. Peşlerinde olduğu tapınakçılardan büyük bir şey duyar, tapınakçılar tanrı parçacıklarının peşindedir ve bu parçacıklarıdan birinin de yerini bulmak üzeredir.  

Duyduklarını ustası Achilles Devinport'a anlatan Shay'e, Achilles Devinport, hemen bu tanrı parçacığının peşine düşmesi ve alıp getirmesi yönünde emir gelir. Yaptığı suikastlar ve araştırmalar sonucunda öncü eserinin Lizbon'da olduğunu öğrenen Shay hemen döner ve gereken emirleri alır. Öncü eserine tapınakçılardan önce ulaşması gerekmektedir. 



Lizbon'a hızlıca ulaşan Shay, Öncü eserine ulaşır. Eseri eline aldığı gibi Lizbon yıkılmaya başlar. Toza dönüşen parça, büyük depremler yaratmıştır. 

Lizbon'un dengesi bozulmuştur. Yıkılmaya başlayan Lizbon'dan canını zor kurtaran Shay, çok kızgındır. Daha önce de aynı şeyle karşılaştıkları halde bilerek ve isteyerek Lizbon'un yıkılmasına göz yumulmuştur. Shay'ın artık kafası karışmıştır. YA HERŞEY YALANSA?


YENİ BİR SİLAH: TÜFEK

Hikayesini "spoiler" kısımları silinmiş bir şekilde okudunuz, gerçekten iyi değil mi? O zaman bu oyunun sorunu neydi? Unity ile birlikte çıkmış olması. 

Unity, yeni nesil konsollar olan Playstation 4 ve Xbox One için çıktı. Rogue ise eski nesil için piyasaya sürüldü. Unity rezalet olunca Rogue'a kimse bir şans vermedi. Oynanış bakımından da eski A.C. oyunlarının sistemini kullanıyor.

Rogue, her A.C oyununda olduğu gibi bunda da bölümlere ayrılma durumu mevcut. Bu oyunda A.C Black Flag'te karşımıza çıkan gemi savaşları da aynı mekaniklerle yerinde duruyor. Fakat daha çok seyahat için kullanıyoruz. 

Silahımız sadece kılıç ve gizli bir bıçak değil. Oyun ilerledikçe havalı tüfek ve bomba atar benzeri bir silah daha edinebiliyorsunuz. Bu bomba atar benzeri silah, havalı tüfeğin daha gelişmiş, ve etrafa saçılanı olarak düşünebilirsiniz. 

Grafikler A.C. Black Flag ile aynı, Unity kalitesinde değil. Buglarla karşılaşma olasılığınız pek az. Ben 4 kere bitirdim, 4'ünde de 1 ya da 2 tane bug ile karşılaştım. Cilananmış, temizlenmiş ve güzel duran bir oyun. 

Mekanikler çalışıyor, güzel bir hikaye veriyor. Eee daha ne isterim ki? Hiçbir şey istemem.

 A.C oyunu bu, o kadar düşünmeyin. Bölüm dizaynı falan hak getire.

BU OYUNA ŞANS VERMENİN VAKTİ GELMEDİ Mİ?

Bu oyun bazı sorunlarına rağmen gerçekten de güzel. En büyük şansızlığı daha önce belirttiğim gibi Unity ile aynı anda çıkmış olması. 

Güzel hikaye, güzel oynanış, ehh denilebilecek bölüm dizaynları ile sevdiğim A.C oyunları arasında kesinlikle ilk 5'e girer, ilk 3'ü de zorlar. Hem de çıkış yapalı uzun bir süre olduğundan dolayı ucuz fiyatla alabilirsiniz. İndirim dönemlerinde 30 liraya kadar düşüyor.  31 Mayıs 2021 tarihine kadar, şu anda fiyatı 27 lira kaçırmayın derim. 

Bu incelemede hatalı veya yanlış olduğu düşündüğünüz kısımları lütfen yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Hikaye kısımları spoiler olmaması için atlanarak geçilmiştir.

(Görsel Şef Notu: Afiyetle efenim!)



Hiç yorum yok