Header Ads

Mecüksel Listeleme: Ölümüyle Oyun Dünyasına Yas Tutturan 5 Karakter


Boş vaktinizde açtınız bilgisayarınızı, sevdiğiniz veya bitirmek için can attığınız o oyuna fareniz ile iki kere tıklayıverdiniz. Oyununuz zamanla beraber su gibi akıp geçiyor, kendinizi kaptırmış sürüklenip gidiyorsunuz. Tam o heyecanlı anlarda bir anda beklemediğiniz olaylar dönüyor...

Kurgusal olmasına rağmen gözünüzde bir ikon olmuş, canınız gibi sevdiğiniz o karakter bir anda vuruluyor ya da civarı bir olaya dahil oluyor. Bu durum sizi geriyor, çünkü sevdiğiniz o karakter kurgusal hayatının son anlarına kafa atmaya gidiyor...



Biz de bu listede hayatlarının son anlarına kafa atanların ya da kafa attırılmak zorunda kalanların yasını derleyeceğiz. Daha doğrusu hayatının sonuna gelmesiyle bizleri kıran, üzen karakterleri anlatacağız. 

Dilerseniz bildiğiniz en sert limonlu sodayı açıverin, zira bu liste yüreklerimize dokunacak. 



5-) Half-Life 2 | Dr. Eli Vance

Koskocaman Half-Life serisinde verilen en acı kayıp... Black Mesa'nın kilit noktalarından, kızını bizle evermeye çalışan Eli reisi de ne yazık ki Half-Life 2: Episode 2'nin sonunda Advisor'ların hain pususunda kaybediyoruz. Biraz daha erken gelemez miydin? Ah be Dog! 

Konu her ne kadar böyle olsa da Half-Life: Alyx'in son sahnesi City 17'de kartları yeniden dağıtıyor. Bakalım "eski ortak arkadaşımız"ın bu sefer bizim için planı ne olacak?

...

"Seni seviyorum tatlım. Gözlerini kapat. Buraya bakma!"

-Eli Vance, Advisor'lar tarafından kızının gözleri önünde öldürülmeden önce.



4-) Call of Duty Modern Warfare 3 | John "Soap" MacTavish

Oyun dünyasının en acı kayıplarından birisi. Yine onurlu ve cesur bir asker daha bu kurgu dünyasında solup gitti. Zira kendisiyle omuz omuza birçok Rus ve Rus sömürgesinin üstesinden geldik. Yeri geldi onun için canımızı verdik. Ne yazık ki canını verme sırası bu sefer ondaydı...

Yuri ile beraber Makarov'a yapacağı suikast girişiminden ne yazık ki Makarov'un da haberi vardı. Kendisine yapılacak bu girişimden haberdar olan Makarov, tuzağın namlusunu Yuri ve Soap ikilisine çevirmiş ve hazırlandıkları binaya patlayıcı yerleştirmişti.

Yaşanan patlamada binadan aşağıya atlayan ikiliden, Soap ne yazık ki sağlam çıkamamıştı...
...

"Hadi, benimle kal evlat!"

"Price... Bilmen gerekiyor... Makarov, Yuri'yi biliyor..."

-Soap, Cpt. Price'a son sözlerini söylerken.


 

3-) Mafia 2 | Henry Tomasino

Ah Henry ah... Ne uğruna yaktın kendini. İyi adamdın, gönlü bol adamdın. Sevdirdin kendini herkese, hele Joe'ya. N'olurdu bıraksaydın şu mafya ayaklarını, emekli olsaydın? Burnunu sokmasaydın her şeye? Neymiş hem federal ajan olacakmış hem de alttan alttan mafyacılık oynayıp bilgi toplayacakmış. Burası yeraltı aslanım, burada adamı çizerler. Mecazi değil, harbiden çizerler. Hem de satırla, baltayla!

Henry'nin ikili oynadığını öğrenen Çin mafyası da boş durur mu? Henry'nin, Joe ve Vito ile buluşacağı yere basmışlar pusuyu!

Henry, ajan olduğu için ölse de, kendisini öldürenlerin sonu yine de iyi olmadı. Zira Joe ve Vito ikilisi arkadaşlarının intikamlarını almayı başardılar. He bir de paralarını...

...


"Hangi pislik böyle bir şey yapabilir Vito? Hangi ruh hastası?...Aman tanrım Henry...Buna inanabiliyor musun Vito?"

-Joe, Henry, Çinli mafyalar tarafından satırla acımasızca darp edildikten sonra.

"Para da gitti...Polisler de geliyor."

-Vito, Joe'nin sözlerinin hemen arkasından.



2-) The Witcher 3: Wild Hunt | Vesemir 

Witcher'ların en büyüğü, Witcher'ların babası! Zira kalan son Witcher'ların hepsini kendisi yetiştirdi, doyurdu, büyüttü, bugünlere getirdi. Yaşlıydı ama hala bir Witcher'dı. Ona o yüzden "Yaşlı Kurt" derlerdi.

Yaşlı Kurt, bir Witcher'ın ölebileceği en onurlu şekilde ölmüştü. Canını kızı, torunu diye sevdiği bir insan için vermişti, onu kurtarmak için...

Kim derdi Witcher'lar kalpsiz, anlayışsız mutasyonlu birer canavar diye! Hepsi dönsün ve Vesemir'e bir daha baksın o halde.

...

"Hep söz dinlemeyen bir çocuk oldun. Bu huyuna bayılıyordum. Şimdi uç!"

-Vesemir, Ciri'nin gözleri önünde, Imlerith tarafından boynu kırılmadan önce.



Editör Bonusu: Batman Arkham City | Joker

Joker gibi kötü, psikopat bir karakterin bu listede yer alması ne kadar etik bir durum, bu sizin alacağınız bir karar. Ancak bildiğim bir şey varsa o da; birbirini tamamlayan Batman ve Joker ikilisinden birinin hayatını kaybetmiş olması. Tamamlamak üzere olduğunuz bin parçalı, saatlerinizi verdiğiniz bir yapbozun birkaç parçasının olmadığını düşünün. Batman ve Joker'in uyumu gözümüzde budur!

Senaryoda Joker zehirlenmiş, ölmek üzereyken en yakınındaki panzehiri Batman'in elindeyken şişeyi kazara düşürmesini sağlamıştı. 

...

"Yaptığın onca şeyden sonra bile, seni kurtarırdım."

-Batman, Joker tarafından bıçaklanıp Joker'e vereceği panzehiri düşürdükten sonra. 

Zavallı Joker, son nefesini buna dahi gülerek vermişti...








1-) Call of Duty Modern Warfare 2 | Simon "Ghost" Riley

Yüzünü bile bilmediğiniz, hakkında pek bilgi sahibi olmadığınız bir dostunuz olduğunu düşünün. Garip olmaz mıydı? Zira Ghost'a gözümüz kapalı bile güvenebiliyorduk. Bu askerin gönlümüzde apayrı bir yeri var. 

İçerisinde Makarov adına hassas bilgilerin bulunduğu DSM adlı cihazı almak için Roach ile beraber görevlendirilmişti kendileri. DSM'i aldıktan sonra çıkan arbedede Roach yaralanmış, Ghost, Shepherd'ın destek helikopterine kadar onu taşımak zorunda kalmıştı. İşte tam burada o acı olay gerçekleşmişti...

Belki de ihaneti ilk defa Ghost'un ölümüyle tattık. İlk defa intikam almak istedik. Ghost bizim için bambaşka bir yere sahip, dolayısıyla en azından benim için... Shepherd'ın gözüne o bıçağı saplama fırsatı sunan Activision'a burdan selamlarımızı iletiyoruz.

...


"Price konuşuyor! Shepherd'ın adamları bize saldırıyor! **Soap, sol yanı tut!** Shepherd'a güvenmeyin! Tekrarlıyorum, Shepherd'a güvenmeyin!"

-Cpt. Price, Ghost ve Roach Shepherd tarafından vurulduktan sonra geçen telsiz anonsu. 



Yüreklerimize dokunan, acı kayıplarımızı hatırlatan bu listelemenin sonuna geldik. Kurgusal karakter olsa da bizi kendilerine bağlamayı başaran, sanal alemde bile bize bu duyguyu tattıran bu karakterlerin yapımcılarına buradan selamlarımızı iletiyoruz. 

Bir sonraki listelemede görüşmek üzere, sağlıcakla kalın!




Hiç yorum yok