Header Ads

Mecüksel Listeleme: League of Legends Evreninin En Zeki 5 Karakteri | Yüksek Dozda Bilim, Matematik ve IQ İçerir!



Runeterra'da insanlar yalnızca bira içip sağa sola saldırmıyor. Baltalarını kapıp sadece fetihe çıkmıyor ya da kendilerini habire bir tırpanın içerisine hapsettirmiyorlar. Bizim dünyamızda da olduğu gibi, Runeterra'da da insanlığa seviye atlatmanın yolları bilimle, matematikle, fizikle aranıyor! Biraz da büyü tabii...

Neyse ki konumuz bu değil. Konumuz; bu ilimlerle uğraşarak beyinlerinin hacimlerini biraz büyütmüş League of Legends karakterleri.

Listemize başlamadan önce ufak bir hatırlatma yapalım, listede Nasus, Zilean gibi Runeterra'ya alim kesilmiş karakterler yok. Zira onlar zeki değil, daha çok "bilgili" karakterler. Hazırsanız, limonlu sodanızı açıyor ve listeye başlıyorum; (*soda açılış ses efekti)


  • 5-) Rumble 

Evet, Rumble. Çerden çöpten bir hurdanın üzerinde gezdiğine kanmayın. Zaten zeki olmasaydı hurda yığınından tehlikeli bir silah yapamazdı. Hala aşırı ısınma yapıyor olsa da Rumble evrenin en iyi mühendislerinden. İmkan verilse yapamayacağı şey yok. Aynı bizim Türk genci... (*yakmayınız efendiler, yakmayınız.)

Şaka bir yana, Rumble yüksek bir potansiyele sahipti bu konularda. Birçok Yordle, onun Heimerdinger ile tanışıp öğrencisi olması gerektiğini, bilime inanılmaz katkısının olacağını düşünüyordu. Rumble ise Piltover'da ki insanların onun kafasını sıvazlayıp, para için buluş yapmasını söyleyeceğini düşündüğü için gitmeyi reddetmişti.


  • 4-) Jayce

Piltover'ın yükselmesinde en kritik rolü oynayan karakterlerin başını çeken karizmatik bir arkadaşımız. Zira kendileri son zamanlarda Arcane'de de gördüğümüz üzere Hextech Kristallerini kontrol altına almayı başaran bir bilim insanı. 

Herkesin korktuğu büyüyü, bilimle barıştıran bir kazanova!



  • 3-) Viktor

Kim derdi ki Zaun'dan gelmiş topal bir çocuk günün birinde çok büyük bir bilim adamı olacak... Viktor'un dehası arka planda kalıyor gibi görünse de Jayce'in başarısının ardında bir yandan Viktor'un durduğunu unutmayalım. 

Ayrıca sadece bununla da bitmiyor, Viktor'a yapay zekanın mucidi de diyebiliriz. Zira Blitzcrank'ı kendileri üretiverdi. Aynı zamanda transhümanizm(İnsanoğlunu robotlaştırma) ve evrim kavramlarını birleştirerek ortaya kendisine göre çığır açıcı çalışmalar yaptı.

Trum trum tiki tak...


  • EDİTÖR BONUSU: Vel'Koz:

Birisi devasa boyda olmak üzere toplamda dört gözlü bir yaratığın bilimle, ilim sahibi olmakla haşır neşir olacağını tahmin etmek biraz zor olabilir. Vel'koz yaşam formlarıyla uğraşarak onlardan bilgi edinmeyi ve bu bilgiyi fizik uğruna kullanmaya bayılan bir bilim... kalamarı?

Kaldı ki fizik ve geometri unsurları karakterin yalnızca hikayesinde bulunmakla yetmemiş. Karakteri oyun içinde oynayanlar ya Pisagor'un huzurla uyumasını ya da mezarında ters dönmesini sağlıyor.



  • 2-) Heimerdinger

Zeka dersin de Profesör Heimerdinger olmaz mı? 

Bence olma... Şaka şaka, kendisi Piltover'ın gelişiminde en büyük katkıyı sağlamış, hatta Piltover'ın, "Gelişim Şehri" adını almasını sağlamış yordlelı bir bilim yordleı!

Heimerdinger'ın zekası hakkında çokça bir bilgiye değinmeye gerek yoktur açıkçası. Zira bu aralar her yer hem Arcane içerikleriyle dolu, hem de zekasını kanıtlayacak kadar büyük bir kafaya ve tatlı bir bıyığa sahip!



  • 1-)Ekko

Birçok listelememizin baş tacı Ekko tabii ki burada da karşımızda. Aslında şu an tam hak ettiği yerde. Zira zeka denildiğinde Heimerdinger'den önce gelen bir karakter varsa o da Ekko'dur.

Çocukluğundan beri bilime meraklı bu genç mucit, Hextech Kristalleri'ni zamanı kontrol ettirmeye zorlayacak kadar akıllı. Evet, fizik kanunlarına aykırı bir durumdan bahsediyoruz, zamanı bükmek. 

Ayrıca Legends of Runeterra'nın Piltover animasyonuna bakacak olursanız Heimerdinger'ın bile Ekko'nun tasarımına hayran kaldığını görebilirsiniz.

Böylelikle bir listenin daha sonuna gelmiş olduk. Hangisi daha zeki ya da daha aptal olursa olsun, bilime ve gelişime katkı veren herkesin gönlümüzde ayrı bir yeri var. 

Bilim iyi ki var! 

Matematik olmasa da olurmuş tabii...

O halde bir sonraki listelemelerde görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın!



Hiç yorum yok