Header Ads

Mecüksel Listeleme: AŞIRI DOZ VAHŞET İÇEREN 5 OYUN | Kan, Kemik, Sakatat! (+17)


İçeriği şiddet olan oyunların listelemesini yapmak ne kadar etik bilmiyorum. Yine de biz +17 ibaresini koymadan geçmeyelim. "Editör n'olucak sanki insanlar istese girip bakamıyor bu oyunlara!" diyebilirsiniz ama öyle değil.

 Burada dolaylı yoldan da olsa bazı oyunların reklamını yapmış oluyoruz. Yaş ibaresine uymayan bir oyuncunun bu yazıdan bir oyun öğrenip gidip denemesi durumunda aslında biz de buna aracı olmuş oluruz. 

Ey okur!

Eğer ki yaşın on yediden küçükse lütfen bu yazıyı terk et! Yazı hep burada olacak merak etme. Seni daha sonra yine bekleriz.

Baş başa kaldığımıza göre listelemeye geçebiliriz. Karşınızda aşırı doz vahşet içeren beş oyun! HIR GÜR ÇIKSIN!

5- Manhunt

Zamanında Rockstar'ın başını çokça ağrıtmış davalı oyunumuz listeye beşinci sıradan giriş yapıyor. 

Aslında listelemedeki diğer oyunlara göre  vahşet dozu diğerlerine nazaran az kalsa da gerçekçiliği daha yüksek olduğu için etkilemeyi başarıyor. Ama böbrek dedik, sakatat dedik. E diğerlerinin hakkını yemeyelim.

Amerika'da idam cezasına çarptırılan bir suçlunun, yasa dışı şiddet filmleri çeken bir yönetmen tarafından satın alınmasıyla başlayan oyunda, sokak çetelerinin üyelerini gizlice ve vahşi bir şekilde katlediyoruz. Karakterimizle aklınıza gelebilecek her türlü silahla cinayet işleyebiliyoruz. Ayrıca başka maddeleri de farklı bir yere atarak düşmanlar başka yere giderken arkadan gafil avlamakta oyunun vazgeçilmezlerinden. 


Paylaşılması gereken ürkütücü bir bilgi ise, oyunun PS2 versiyonunda ses eklentisi de çalışmakta. 

Şöyle ki, eğer ki saklanırken PS2'ye doğru siz gerçekten ses çıkarırsanız oyundaki düşmanlarda bu sesi duyarak ona göre hareket ediyorlar. Aslında cinayet işlemesi konusunda aşırı gerçekçi kalan oyunumuz için tüyleri ürperten cinsten bir özellik. Yine de kendileri benim favori Rockstar oyunumdur <3. 

Yazarın Notu: Psikopat değilim arkadaşlar oyunun gizliliği sarıyor cidden. :( 


4- Turok 2

Daha deneyimleme şansını bulamadığım eski yapım bir FPS olan Turok 2 birçok kan seven oyuncunun gözdesi. Oyun dünyasının en güçlü beş silahı listelemesinde bu oyundan da silah almıştım. 

Oyunumuzun kendisiyle daha hiç tanışamamış olsam da sadece stres atmak için vahşet seven oyuncular için gözden kaçan bir oyun diyebiliriz.


3- God of War III

Günümüzde reboot yiyen serimiz tekrardan popüler olsa da eski halinin yeri bende ayrıdır. Zaten ilk iki oyundaki gaddar Kratos'un öldürme teknikleri dudak uçuklatan cinsteyken üçüncü oyunda oyun dünyasının grafik devrimiyle beraber her şey daha da dehşet bir hale bürünmüş durumda. 

Ayrıca hikaye akışından dolayı sık sık boss'larla karşılaştığımız oyunda son sahnelerin sinematik olması da bir hayli güzel! Spoiler vermeden anlatmak gerekirse, en favori sahnem ise bir boss'u tekmelerken kameranın dövülen boss'un gözünden verilmesiydi. 

Gerçek hayatta asla, ancak oyun dünyasında şiddet sevenler için oynanması gereken birebir oyunlardan biridir kendisi.


2- Doom

Yazar kısmında ben varsam o listede muhtemelen bu oyunu görmemeyi düşünmemiştiniz herhalde? Bende öyle düşünüyordum. Doom severler olarak Doom'un adını ilelebet yaşatacağız! Ha, nerde kalmıştık? Evet, Doom. 

Anlatmaya gerek yok zaten üçüncü oyundan sonra hem 2016'da gelen hem de Eternal oyunuyla beraber grafiksel açıdan gelişen oyunumuzun vahşetine dehşet eklenmiş durumda. 

Özellikle de yaratıkların aşırı hasar almasından sonra yaptığımız bitirici hareketlerde de Doom Slayer'ın yaratıcı zekasına hayran kalmamak elde değil doğrusu!


Bonus: Burtal Half-Life (Half-Life Modu)

Benden yaşlı oyunu koyacak her yeri bulurum! Gel bakalım koca adam... Half-Life'ın kendisi birincil şahıs bir aksiyon oyunu olup bir şiddet dozu zaten içeriyor. Listedeki oyunların yanında daha sönük kalacağını bildiğim için bir farklılık yapmak istedim. Karşınızda Brutal-Life! 

Tamamen yasal olan bu modu ModDB sitesinden indirip kurarsanız Steam kütüphanenize ayrı bir oyun olarak ekleniyor. Orijinal Half-Life ile birebir aynı olan bu oyunda tek fark her şeyin DAHA FAZLA KANLI OLMASI! 

Yumruk ve tekme atmak gibi seçenekler, düşmanların animasyonla ölmesi yerine kolunun bacağının kopup kan fışkırtması, bazı silahlarımızın daha acımasız bir görünüme girmesi gibi bir sürü değişiklik içeriyor. Son zamanlarda bir daha Half-Life'ı deneyimleme isteğiniz varsa, bu modla denemek hiçte kötü bir fikir gibi değil sanki, di' mi?



1- Mortal Kombat 11

Türkiye'nin doksanlı yıllarında bütün ortaokul ve liseleri kasıp kavuran o efsane seri, Mortal Kombat serisi. 

Herkesin bildiği gibi direkt olarak türü dövüş olan seride ilk oyunlardaki kötü grafiklerde bile uzuvlar havada uçuşurken, bağırsaklar yerlerden toplanabiliyordu. Öyle ki günümüzde hala yeni oyunları çıkan seri bu konuda da kendini aştı. O meşhur Fatality ekranlarında söküp parçalanan kalpler, kırılıp bir kenara fırlatılan bel kemikleri, patlatılan testisler... 

(Erkek okurlarımız için bir dakikalık saygı duruşu.)

Kısacası Tekken ve Street Fighter gibi bir dövüş oyunu olsa da, her zaman için ikonik karakterleri ve vahşetiyle öne çıkan Mortal Kombat tüm dünyada olduğu gibi Türk oyuncularının kalbinde de yeri ayrıdır. Tabii o kalbi rakip oyuncu sökmezse!

Bugün sizlerle çokta sağlıklı şeyler ve iyi niyet içermeyen oyunları listeledik. Nintendo severler şu anda bizi çoktan ihbar etmiş bile olabilirler. Etsinler bakalım, NEREYE KADAR KAÇABİLİRLERSE ARTIK!

Şaka bir yana, oyunlarda kötü özelliklerin ortaya çıkartılması şahsımca hem iyi hem kötü yanlar içermekte. İyi yan olarak, yasa dışı bir iş yapmadan bu tarz işleri sanal ortamda görerek hem bu duygular içine girmiyoruz hem de bizim için alternatif bir stres atma yöntemi oluyor.

 Eksi yanı ise maalesef oyunlar her ne kadar yaş sınırı içerse de sorumsuz aileler yüzünden bu oyunlara küçük yaştaki oyuncularda ulaşabiliyor. 

Umarız ki hem oyun dünyasında hem de tüm dünyada sorumlu insanların sayıları yükselir. Aynı zamanda oyunların lekelenmediği ve de daha sağlıklı bir toplum oluşturabiliriz. 

Kamu spotu gibi bir sonla bitirmiş olsak da, Mecük herkese iyi günler diler!

Hiç yorum yok