Header Ads

Mecüksel Listeleme: Film Tadında Geçen 5 Oyun!


Film tadında oyun dedik mi, herkesin aklına bir firma gelir. 

Evet Quantic Dream. Kendileri sağ olsun, seçim odaklı alternatif oyun konularında kafamıza bol bol oyun fırlatıyorlar. Bu konuda zaten onları bilmeyen kalmadı. Yine de sadece onların değil, başka firmalarında bu tarzda oyunlar yaptıklarını gözden kaçırmamak lazım. 

Bugün sizlere, içinde Quantic Dream oyunları da olan, güzel güzel film tadında 5 adet oyun önereceğiz. Aman kaçırayım demeyin!


5- Life is Strange


"Amerika'da liseli ergen bir kıza zamanı geri alma yeteneği verirseniz ne olur?" 

İşte bu sorunun cevabını bütün oyunu oynayarak rahatça bulabilirsiniz! Genel kitlenin beğenisini kazanan oyunda, seçimlere göre gidişat şekillense de, finalde farklı finaller yerine sadece iki tane final sunan bir oyun kendisi. 

Kişisel olarak beni baysa da, kitle tarafından tutulan bir oyun olduğu için listemize beşinci sıradan giriyor.

4- The Wolf Among Us


Benim göz bebeği oyunumdur. 
Daha önce incelemesini de yazmıştım. Fotoğrafa tıklayarak oyun hakkında yaptığım incelemeye gidebilirsiniz.

Günümüzde iflas etmiş olan Telltale Games şirketinin yaptığı, ülkemizde pekte duyulmamış seçimlere dayalı bir oyun. Evrende, fabl karakterlerinin Amerika'da günümüz şartlarında yaşarken, Kırmızı Başlıklı Kız hikayesindeki Kurt'u yönetiyoruz. 

Kurt'un görevi ise fabl karakterleri arasındaki toplulukta asayiş berkemali sağlamak! Kolay gelsin Kurt Bey!

3- Fahrenheit: Indigo Prophecy


Film tadında oyun denince, Quantic Dream'den oyun koymayanı dövüyorlarmış! 

Quantic Dream'den oyun koyarken oyuncu kitlesinin çok iyi bildiği fakat popüler kitleyle tanıyanların yabancı olduğu bir oyun koymak istedim. Kendisini zamanında izleyerek bitirdiğimde beni gayet heyecanlandırmıştı. 

Grafiklerinin düşük olması, yaşattığı gerilimi ve aksiyonu gram azaltmıyor. Grafik takıntısı olmayanlar için kesin denemesi gereken gerçekten film gibi bir oyun.

2- Late Shift


Aralarında gerçekten "Film" gibi oyun diyebileceğimiz tek oyun diyebiliriz.

Gerçek çekimlerle oluşturulan oyunda, listede diğer belirttiğimiz oyunların aksine direkt olarak karakteri yönetebildiğimiz sahneler içermiyor. Bazı durumlarda sunulan seçenekleri seçerek ilerliyoruz. Bu oyuna en iyi örnek ise Netflix'te ilk çıktığında ses getirmiş olan, Mirror Black'in alternatif filmi Bandersnatch'i örnek verebiliriz. 

Sıradan bir otopark görevlisinin birtakım hırsızı durdurmaya çalışırken aralarına katılmasını konu alan alternatif oyunda kararları siz veriyorsunuz!

1- Detroit: Become Human


Oyunu bitiren herkesin, oynarken sürekli kapıldığı "Oğlum bu yapay zekayı geliştirmesek mi?" fikrini canlandırmıştı. Üç ayrı Android'in farklı hayat hikayelerini oynadığımız oyunda, seçimler, izlediğimiz tavırların finale etkisi inanılmaz. 

Life Is Strange'in aksine, ikiden fazla final içeren oyunda gerçekten oyunu durdurup "N'apıcam lan ben şimdi??" diye kafayı yedirten ikilemlerde bırakması da olası.


Oynarken gözleriniz fal taşı gibi açılıp, limonlu sodaları ardı ardına devireceğiniz tipte beş tane oyunu size sunduk. Tabii bu oyunların hiçbirini incelemedik, bir tanesi hariç. Genel kitlenin sevdiğiyle, bizim gözümüze çarpanları olabildiğince bir araya topladık. 

Umarım bu konuda eksiği olanları bilgilendirebilmişizdir. Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın. Kim bilir? Bir gün ansızın buradaki oyunlardan birini Twitch'te sizlerle beraber oynamaya karar veririz! O zaman sizleri de aramızda görmek isteriz. 

Şimdilik bizden bu kadar. Mecükle kalın!

Hiç yorum yok