Header Ads

League of Legends'da Oyun Kazandıran Şampiyonlar: Orman | Ormancı Report'a Hayır!



Sıcak mı sıcak, can sıkıcı şu günlerde limonlu sodanızı da kaptınız ve canınız League of Legends'da Orman oynamak istedi. 

Oyuna girdiniz, şampiyonunuzu seçtiniz ve serüvene başladınız. Oyunun ilk dakikaları sakin bir şekilde geçmiş, ormanınızı temizlemiş hatta karşı ormana bir baskın düzenleyip rakibinizi gıcık bile etmişsiniz. 

Güzel senaryo değil mi? Evet, belki bunların hepsi oldu ama takım arkadaşınız öyle bir şey dedi ki... Yıkıldığınız, moralinizin yerle bir olduğu an, o andı.

"Gang nerde #$%&, jung diff, jung report!"


Karşı ormancı onu öldürdüğü için sinirini sizden çıkarmaya çalışan bir eleman. Bu hareketi kınadınız ve toksik arkadaşı susturup oynamaya devam ettiniz.

Evet, Türkiye sunucusunda ormancı dostlarımın böyle bir derdi var, farkındayım. Bunu kökten çözmenin tek yoluysa ormancının büyük bir fark atarak oyunu kazandırması oluyor genelde. İşte bu yazıdaysa sizlere, fark takıp oyun kazandırabilecek ormancıları derleyeceğim. Afiyetle...
Ayrıca bu serinin başı olan "League of Legends'da Oyun Kazandıran Alışkanlıklar" yazısına buradan erişebilirsiniz. Üst Koridor ve Destek için yazdığımız yazılara da göz atmayı ihmal etmeyin!

Yazıya geçmeden önce Ormancı rolü hakkında bilmeniz gerekenler var;


Muhtemelen oyunu kazandırmada en büyük katkısı olan rolsünüz. Diğer koridorların görevleri bir yana dursun Ormancı'nın görevlerinin, oyunun kaderine daha büyük bir katkısı olduğu kesin. Vadinin Alameti ile koridor kazandırabilir, Ejderler ile takımı güçlendirebilir, üstüne Baron'u ekleyerek bu güce güç katabilirsiniz.

Uzun lafın kısası; orman yaratıklarını temizlemek ve bunların planlamasını yapmak ormancının sorumluluğu altında. Koridorlara yapacağınız baskınların ardında bahsi geçen objektiflerin yatıyor olması gerekir.

Koridorlara sık sık baskın atmak gibi ana sorumluluğunuz yok. Ancak güçlenmekte veya henüz güçlenmemiş olan takım arkadaşlarına yardım etmek, hem sizin için hem de takımınız için ileriye dönük avantajlar oluşturacaktır. 

Anlayacağınız düşmüş bir koridora, ödül altın almak dışında yardıma gitmek sizin için vakit kaybı olur.

Ormanı hızlı dönmeniz de önemli bir faktör tabi ki. Ormanınızı bir an önce temizleyip baskınlara ya da karşı ormana girmeniz, üstünlük kurmanızda fayda sağlar.

Nehir, koridorlar ve orman için önemli bir konum. Yapılacak baskınlardan tutun da oyun kaderini değiştiren objektifler e kadar çoğu, oyunun bu bölgesinde yer alıyor. Burada bulunan Yengeç, bölgedeki dominasyonunuzu arttırmanıza görüş ve hız sağlayarak destek veriyor. Bu sebepten Yengeç'ler takımdaki herkes için önemli.

Burada da bir sorunumuz kalmadıysa gelelim şampiyonlara,

Diana | "ğ"




Yediği hiç bir zayıflatma onu kesmemiş, metadan ne kadar düşerse düşsün pes etmeden bir daha çıkmış bir şampiyon. Oyun başlarında narin olmasına kanmamak gerekir zira 1-2 eşya onun güçlenmesine yetiyor ve artıyor bile.

Neden Diana?

Bir kaç güncellemedir ormancılar arasında zirveden düşmek ne bilmeyen bir şampiyon olduğu aşikar. Oyun başlarında dikkat ettiğiniz sürece ileride rahatlıkla skorlar alabileceğiniz/aldırabileceğiniz bir şampiyon. Yeteneklerinin anlık hasara sahip olması, rahatlıkla baskın atabilmesi ve yeterli bir alanda çalışabiliyor olması da şampiyonumuzun diğer avantajlarından.

Orman Diana için Rün sayfası ;



Orman Diana için Eşya setleri;




Yapmanız gereken temel şeyler;

-İlk dakikalarda düellolardan uzak durun. Diana oyun başlarında Lee Sin gibi şampiyonlara kıyasla biraz daha güçsüz. 

-Q yeteneğinizi rakibinize tutturmanız önemli. Q yeteneği herhangi bir birime hasar verdikten sonra E yeteneği ile atladıktan sonra yine E yeteneğinin bekleme süresi sıfırlanır.

-E yeteneği ile rakibinize atladığınız esnada W yeteneğini kullanarak kalkan açabilirsiniz.

-Oyunun ilerleyen safhalarında düşmediğiniz sürece ağır anlık hasara sahip olacaksınız. Bu durumda ultinizi rakibinizin kaçacağı zamana saklayın.

Lee Sin | Affınıza Sığınarak: Kazanmayı BaşarabilmeLeeSin





Üst koridor bölümünde yaptığım espriyi burada da yaptım. Özür dilerim ancak Lee Sin'in geçtiği her yerde bu espriyi yapacağım... (Görsel Şef Notu: Teemo'luk davranışlar bunlar!)

Konuya dönecek olursak, önceki bölümde Lee Sin için söylediğim her şey burada da geçerli. Tek farkının koridor ve geliştirilen yetenekler olduğunu oynayınca da anlayacaksınız.

Neden Lee Sin?

Alt kümeden, üst kümeye kadar her yerde tercih edilen bir ormancı olduğu istatistikler tarafından da doğrulanıyor. Zira ilk seviyede de, sonraki seviyelerde de hasar bakımından diğer birçok ormancıya üstün geliyor. 

Özellikle pozisyon oluşturma konusunda üstüne yok. Takımına uzaklardan baskın atmak bir yana dursun, o baskını kolay bir iş haline getirmek Lee Sin gibi bir karakter için çok basit. Tabi oynanabildiği sürece...

Orman Lee Sin için Rün sayfaları;



Orman Lee Sin için eşya seti;



Yapmanız gereken temel şeyler;

-Kaniçen eşyasını mutlaka kullanın. Hem fazladan vuruş animasyonu çıkarmanıza, hem de iyi bir can çekmenize yardımcı olur.

-Kendinizi R+F kombosuna ya da Totem+W+R kombosuna alıştırın.

-Takım arkadaşlarınızın yakın olduğu taraftan baskına giderek rakibinizi yemleyin. W ile dost şampiyona zıplayarak baskını başlatın.

-Fazladan kontrol totemi mutlaka bulundurun. Görüş için kullanın. Diğer totemlerinizi W yeteneğiniz için saklayabilirsiniz.

Viego | Oyun Kazandıran Bir Anime Erkeği?




Mahvolmuş Kral... Eşyasının sahibini yıllarca merak ettim, ihtişamlı ve asil bir karakter bekledim. Aldığım şeyse bir anime erkeği oldu...

Çıktığı andan beri metayı girdiği her koridoru sallayan bir Ormancı şampiyon. Aldığı zayıflatmalar onu kesmemiş, hala milletin ağzına ağzına vurmaya devam etmekte. Çok lanet ettik, çok...

Neden Viego?

Lee Sin gibi bir çok şampiyona karşı Viego da pasifi sayesinde üstün gelebiliyor. E ve W yeteneği sayesinde hem düellolarda üstünlük hem de baskınlarda kolaylık yakalayabiliyor. Ultisi sayesinde rakiplerinize alan hasarı verebiliyorsunuz.

Ayrıca bir diğer pasifiyle, öldürdüğünüz rakiplerin bedenine geçerken hedef alınmaz olabiliyor daha sonra onları avantaj elde etmek için kullanabiliyorsunuz. 

Orman Viego için Rün sayfası;


Orman Viego için eşya setleri;


Yapmanız gereken temel şeyler;

-Q yeteneğinden hemen sonra atacağınız Sıçra büyüsü menzilinizi arttıracaktır.

-Q yeteneği kullandıktan hemen sonra W yeteneği kullanırsanız, Q yeteneği animasyonu iptal olur.

-Viego'nun kırılganlığından ötürü çok iyi konumlanması gerekir. Daha fazla hasar için taşıyıcınız ile hareket etmeniz faydanıza olacaktır.

-Baskın atarken E yeteneğinin ilerlemesi ile beraber hareket edin. Koridora daha hızlı giriş yapmanıza ve rakip şampiyonu şaşırtmanızı sağlayacaktır.

-Viego pasifini kullanırken seçtiğiniz şampiyonları iyi değerlendirin. Can değeri yüksek bir şampiyonun bedenine geçerseniz ayrıldığınızda can yenilenmesi almış şekilde ayrılırsınız.


Bir "Oyun Kazandıran Şeyler" yazısının daha sonuna gelmiş bulunduk. Tekrar hatırlatalım, orman oyunun kaderinde önemli bir rol oynar. O yüzden yapacağınız seçimler ve hamleler galibiyet için çok önemli.

He bir de, ormancılara biraz hürmet efendiler... Onlar sizin düşmanınız değil, dostunuz. Onlara iyi davranın, onlara övgüler verin ki onlar da sizin için güzel şeyler yapsın.

O halde rutin hatırlatmamızı yapalım. 

"League of Legends bir oyundur ve oyunda kazanmakta vardır, kaybetmekte..." diyerek yazıyı sonlandırıyorum. Bir sonraki koridorda görüşmek üzere, sağlıcakla efendim!

Hiç yorum yok