Header Ads

League of Legends'da Oyun Kazandıran Şampiyonlar: Üst Koridor | Burada Yetenek Konuşur!



Yine klasik bir gün...Zira işinizden/okulunuzdan geldiniz ve League of Legends'a girdiniz vs. "League of Legends'da Oyun Kazandıran Alışkanlıklar" yazımızı okuduysanız bu hikayenin devamını zaten biliyorsunuz. Bilmiyor musunuz? O zaman buraya tıklayarak bu hikayenin devamını öğrenebilirsiniz. 




League of Legends'da kazanmanız gereken alışkanlıklardan bahsettiysek biraz daha detaya inmemizin zamanı gelmiş demektir. Zira oyunda 155 farklı şampiyon var.

Alışkanlıklar bir yana dursun, doğru yerde, doğru yamada, doğru şampiyonu kullanmak ve bunlar hakkında bazı ipuçlarını bilmek de oyun kazandırıyor. Ben de bu yazıyı bir seri haline getirip koridor koridor bazı şampiyonlara değinme kararı aldım. 

Şampiyonlara geçmeden önce üst koridor hakkında birkaç duruma değinelim:

Üst koridor diğer koridorlara kıyasla daha şahsi bir koridordur. Arkadaşınızla limonlu sodasına veya Beypazarı'na girdiğiniz bire bir Aram iddiası olarak düşünebilirsiniz. Yani anlayacağınız üzere bu koridorda yeteneğiniz epey önemli. Buna oyun takibinden tutun da, kendi şampiyonunuzu ve karşı şampiyonu ne kadar bildiğinize kadar her şey dahil.

Anlayacağınız üst koridorda iyi oynamak isteyen birisi burada epey bir tecrübe edinmiş ve bu tecrübelerini iyi kullanabiliyor olmalı. Dolayısıyla dereceli oyunlara geçmeden önce epey bir alıştırma yapmanız gerekebilir. Hatta videolar, yayınlar, turnuvalar bile izleyebilirsiniz! 

Şimdi gelelim oyun kazandırma potansiyeline sahip o şampiyonlara;

Lee Sin | Bu Şampiyonu Üst Koridorda DenemeLeeSin!



Lee Sin ormancı değil miydi? Evet. Eee, Lee Sin geçen yamada nerf yedi? Yedi de işte...Yersen yani. Metadan da mı düşmedi? Belki. Zira E yeteneğine aldığı ufak bir zayıflatma onun koridordaki gücünü düşürmekte yetersiz oldu da denilebilir.

Üst koridorda Lee Sin oynamak, bu yamada üst kümelerde biraz riskli olsa da, alt kümelerde oynamak o kadar da değil. Yani, en azından becerebildiğiniz ve takımınız sizi satmadığı sürece.

Neden Lee Sin?

Üst koridorda absürt derecede güçlü olan şampiyonlardan biri diyebilirim. Özellikle Dr. Mundo gibi tanklardan ziyade Irelia, Fiora, Riven gibi daha kırılgan şampiyonlara karşı kolaylıkla üstünlük elde edebiliyor. Agresif oyun tarzıyla, E yeteneği sayesinde hem şampiyonu hem de minyonları çok rahat şekilde kontrol altına alabiliyor. Bu da bire bir oynanan bir koridorda üstünlük kazanmanızı sağlıyor. 

Oyunun ileri safhalarında eşya seti, mobilitesi ve ultisi ile hem hasar kaynağı hem de takımı için harika pozisyonlar oluşturan bir canavara dönüşüyor.

Kendisi normal şartlar altında zaten ormancı. Baskın atmak istediği durumlarda da bunu rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Hem kendisine hem de takım arkadaşlarına katkı sağlamış oluyor.

Üst Koridor Lee Sin için Rün Sayfası:


Üst Koridor Lee Sin için ideal eşya setleri:


Çok uzatmadan yapmanız gereken temel şeylerden bahsedelim:

-Öncelikle E yeteneğini, daha sonra Q yeteneğini geliştirin. Rakibinizi devamlı E ile dürterek yorun.

-E yeteneği ile sürekli dürteceğiniz için koridoru kendiniz için baskın yemeye hazır bir hale getireceksiniz. W yeteneğini ile olası baskınlardan kaçmak veya korunmak için saklayın.  

-Kaniçen eşyasını mutlaka kullanın. Altınınız yeterli olduğunda Demirbaş Kırbacı ile başlayın. Sergileyeceğiniz agresif oyun tarzında bir adım öne geçmenizi sağlayacaktır. Ayrıca E+Kaniçen aktif ederek büyücü minyonları rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

-Kendinizi R+F kombosuna ya da Totem+W+R kombosuna alıştırın.

-Işınlan büyünüzü baskınlar yapmak veya takımınıza görevlerde yardım etmek için kullanın. Koridorunuzu rahatlattıkça orta koridordaki dostunuza, ihtiyacı varsa, yardıma gidin.

-Fazladan Kontrol Totemi mutlaka bulundurun. Görüş için kullanın. Diğer totemlerinizi W yeteneğiniz için saklayabilirsiniz.

Mordekaiser | Vurayım mı Kafana *BONG!* Diye?



Kesinlikle üstüne belalar okunması, hakkında kötü yazıların yazılması, monitörü karşınıza alıp kafasına yumruk atılması gerekilen dengesizlerden birisi. Bu dengesizliği kullanarak rakibinizin önüne geçmenizin vakti geldi. Evet, belki küfürler yiyeceksiniz ama önemli değil! Rakibinizin kafasına okkalı bir gürzle *BONG!* diye vurarak oyunu kazanacaksınız! 

Neden Mordekaiser?

Çok uzun bir açıklama yapmak istemiyorum çünkü yukarıda yeterince içimi döktüğümü düşünüyorum. Seviyesine göre inanılmaz hasarlar çıkarabilen, rahatlıkla takasa girebilen, kendini yenileyebilen saçma bir karakter. Oyunda geri kalsa bile çok güçlü. Ne kadar saçma olduğunu bilsem de bu şampiyonu, bu listeye koymazsam çok ayıp olurdu. 

Mordekaiser için rün dizilimi:


Mordekaiser için ideal eşya setleri:


Yapmanız gereken temel şeyler:

-İyi bir takas için Q yeteneğini yalnızca rakibin üzerinde kullanın.

-E yeteneğinizi pençelerin ucu tam rakibin altında kalacak şekilde kullanın. Böylece rakibinizi kendinize daha yakın tutabilirsiniz. Ardından Q yeteneğinizi kullanıp rakibinize bir kez saldırın ve pasifinizi aktive edin. Kombonun sonunda iyi bir hasar çıkarmış olacaksınız.

-W yeteneğinizin gri barı dolduğunda takasa girmekte çekinmeyin. W yeteneğini kullanmakta aceleci olmayın.

-Ultinizi baskına uğradığınızda kullanın. Yeteneğin sınırlarını iyi hatırlayın. Yetenek atışlarınızı kaçırmadığınız sürece içeri aldığınız rakip büyük ihtimalle sizden iyi bir dayak yiyecek ya da ölecek.

-Ulti sonrası katlettiğiniz rakibinizin özelliklerini alırsınız. Bu durumda biraz daha korkusuzca davranarak dövüşe devam edebilirsiniz (Durumunuzu göz önünde bulundurarak).

Gwen | a.k.a. Bez Sünnetçi



Son zamanlarda oyuna eklenen şampiyonların güç konusunda dengesiz olduğu bariz. Samira, Viego, Yone bunun en büyük örnekleri diyebiliriz. Yakın zamanda bu kervana Gwen de katıldı. Üst ve alt liglerde kullanılabildiği zaman tehlikeli bir silaha dönüşebiliyor.

Neden Gwen?

Erken oyunda dahi karşınızda tank bile olsa çıkarabildiği gerçek ve yüksek hasarlar sayesinde kolaylıkla üstünlük elde edebiliyor. Herhangi bir rakiple dövüşmek istediğinizde veya kaçarken saldırılardan kaçınmak istediğinizde bunu yetenekleri sayesinde kolaylıkla başarabiliyorsunuz. Ayrıca yetenekleri ve eşya seti, onu can çalabilen bir sünnetçi yapıyor. Bu da onu bire bir oynanan bir koridorda mükemmel bir düello şampiyonu haline getiriyor.

Bilmenizi istediğim şey şu ki, bu şampiyon çok da kolay değil. Zamanlamanız ve oynayış tarzınız çok önemli bir faktör. Dolayısıyla Gwen ile bol bol antrenman yapın.

Gwen için rün dizilimi:


Gwen için eşya seti:



Yapmanız gereken temel şeyler:

-Rakibinizi Q yetenek atışlarının tam ortasında tutun. Bu onun büyü direncini hiçe sayacaktır.

-Rakibinizi dürtmek için, Q yüklerinizi biriktirdikçe E+Q kombosunu uygulayarak geri çekilin.

-Q yeteneğinizi kaçırdıysanız E ya da Flash büyüsü kullanarak rakibinizle aranızdaki mesafeyi kapatabilirsiniz.

-Rakibinizle takasa girecek olursanız W yeteneğini kullanabilirsiniz. Bu size zırh ve büyü direnci sağlayacaktır.

-E yeteneğiyle atıldıktan sonra otomatik saldırı yaparsanız saldırı animasyonunuz yenilenecek ve fazladan hasar çıkarmanızı sağlayacaktır.


Bir Oyun Kazandıran "Bir Şeyler" serisinin daha sonuna geldik. Unutmayın, burada yazılan şeyleri uygulamak size garanti oyun kazandıracak diye bir durum yok. Takım oyunlarında takımın sizle veya sizin takımla uyumunuz ve iletişiminiz çok önemli. Bazı durumlarda takımınızla ilgili şikayetlerde ne kadar haklı olsanız da bu sadece bir oyun. Zira oyunlarda kazanmak da vardır, kaybetmek de. Serinin sonraki yazısında görüşmek üzere. Şimdilik sağlıcakla kalın!


Hiç yorum yok