Header Ads

Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alamayabilir

 

MICROSOFT ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Microsoft’un gözü yıllardır büyümekte olan oyun sektörünün üzerinde. Kendileri de o veya bu şekilde pazardaki payını genişletmek için elinden geleni yapmaya hazırlar. 2000 Yılında Microsoft Game Studios adını verdikleri bir oyun stüdyosu açtılar. Bu stüdyo 2011 yılında yeniden markalaşma yoluna gitti ve Xbox Game Studios adını aldı. Bethesda’nın çatı şirketi olan ZeniMax Media’yı da kendi bünyelerine kattıktan sonra, Activision-Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın almaları ile sektördeki yerini sağlamlaştırdı.

Bilgisayar sektöründe Apple ile rekabet halinde olan Microsoft, bir yandan ise oyun sektöründe de Sony’i rakip alıyor. Bu olaylarda çok büyük rolü olan Microsoft Gaming'in CEO'su Phil Spencer, Sony eğer Call of Duty sözleşmesini kabul ederse yeni çocuğunun adını ‘’Kratos’’ koymayı teklif etti. Tabii ki bu globalde olan bir şakadan ibaret. Şaka olmayan kısmı ise Spencer’ın, Sony hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunması. 

Phil Spencer: ‘’Sony, Xbox’ı küçülterek büyümek” istiyor’’

Geçtiğimiz günlerde Xbox Gaming’in CEO’su Phil Spencer, Activision Blizzard’ın satın alımına tepki gösteren Sony için ‘’ Dünyanın en büyük konsol üreticisi, platformlarında yayınlanmaya devam edeceğimizi söylediğimiz tek bir oyun serisi (Call of Duty) hakkında itirazda bulunuyor.” cümlesini kuran Phil Spencer, Sony’nin pazardaki payını korumak için oyunlarını özel olarak PlayStation’a çıkarttığını da söyledi.

Ticaret Bakanlığı, Microsoft’un Activison Blizzard’ı satın almasını engellemek istiyor

Çok büyük bir ilgi çeken Activision Blizzard anlaşmasının onayını bekleyen Microsoft, ABD Ticaret bakanlığından gelen çarpıcı bir açıklama ile güne uyandı. ABD Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinde paylaştığı açıklamada satin alımı engelleyeceğini belirtti.

Gerekçeleri olarak Microsoft’un bu satin alım ile piyasada büyük bir rekabet üstünlüğüne sahip olacağı için anlaşmaya sıcak bakmadıklarını belirtti.

Bakanlıktan gelen bir açıklamaya göre Microsoft bu satın alımı gerçekleştirirse oluşabilecek ihtimalleri şu şekilde göz önüne serdi: 

“Activision'ın gişe rekorları kıran serileri üzerinde kontrole sahip olan Microsoft, Activision'ın fiyatlandırmasını manipüle ederek, Activision'ın rakip konsollarda ve oyun hizmetlerinde oyun kalitesini veya oyuncu deneyimini düşürerek, Activision'ın içeriğine erişimin şartlarını ve zamanlamasını değiştirerek veya tamamen rakiplerden gelen içerikleri engelleyerek, rekabete zarar vermenin hem araçlarına hem de gerekçesine sahip olacaktır.”

Şikayet dilekçesi gelecek günlerde kamuya açık bir halde paylaşılacağını ileten Bakanlık, Microsoft’un önüne adeta ket vurdu.

İki şirket arasında oluşan rekabet oyuncuları zora sokuyor. Verdikleri ücretin tam olarak karşılığını alamayan oyuncular da bir an önce bu işin bitmesini bekliyor.

Gelecek haberlerde görüşmek üzere. O zamana kadar oyunla kalın!

Hiç yorum yok