Header Ads

VALORANT 5. BÖLÜM GÜNCELLEMESİ GELİYOR! HOŞ GELDİN YÜCELİK, GÜLE GÜLE SPLIT!

 


VALORANT'ın dördüncü sezonunda sona yaklaşırken beşinci sezondan da haberler gelmeye başladı. Sızıntılarla başlayan haberlerin devamında resmi açıklamalarda geldi. Yeni bir harita haberi zaten bekleniyorken bunun yanında beklenmeyen iki güncelleme daha geliyor.

VALORANT'IN YENİ HARİTASI PEARL

Geçtiğimiz günlerde VALORANT'ın yeni haritasının asıl adının Pearl olacağı sızmıştı. Bunun sonrasında ise Riot Games'te resmi bir duyuruyla bunu doğrulamış oldu. Ayrıca erken erişimde PBE hesabı olan oyuncuların da deneyimine sundu. 

Ayrıca Pearl'ün mini haritasına da aşağıdan ulaşabilirsiniz.


REKABETE DAYALI MODA YENİ KÜME: YÜCELİK!

Oyuncuların beklemediği bir haber ise derecelendirme sisteminde gerçekleşti. Normalde Elmas kümesinden sonra oyuncular Ölümsüzlük derecesinde birbirleriyle kıyasıya mücadele ederek en son kademe olan Radyant'a ulaşmaya çalışıyorlardı. Ancak VALORANT yetkilileri, Ölümsüzlük kademesindeki kalabalığı fark etmiş ki Elmas ve Ölümsüzlük kademesi arasına yeni bir kademe getirdiler. Bu kademe ise yeşil renginde ve adı ise "Yücelik" şeklinde olacak. Kümenin görünümüne aşağıdan bakabilirsiniz.


SPLIT HARİTASINA ELVEDA!

Riot Games'in bir diğer değişikliği ise harita havuzunda gerçekleşti. Split haritası dereceli ve derecesiz oyun modlarından süresi belirsiz bir şekilde geçici olarak çıkarıldı. Geri ne zaman ekleneceğine dair bilgi vermeyen yetkililer Split'in kesinlikle geri döneceğini, belki değişikliklere uğrayabileceğini de belirtiyorlar. Split'in harita havuzundan çıkarılmasını Seviye Tasarımcısı Joe Lansford şöyle açıklıyor:

Yeni bir haritayı öğrenmek taktiksel nişancı oyunlarının en zorlu yanlarından biri olabilir. "Öğrendim" seviyesinden "ustalaştım" seviyesine çıkmak daha da zor. Bunu bir sürü haritada gerçekleştirmekse oldukça zorlu bir öğrenme süreci. Haritadaki ajan ve yetenek kombinasyonlarına girmiyorum bile. Tonla şey var!

Kısaca, öğrenecek çok fazla haritanın olması oyuncular için bunaltıcı olabilir ve bazı oyunculara haritalardan herhangi birini derinlemesine keşfetme fırsatı vermez.

Ekip, yedi haritanın hem çeşitlilik hem de ustalık açısından çok güzel bir dengeyi tutturduğunu düşünüyor. Yeni açılar, konumlar ve stratejiler öğrenmek için bütün vaktinizi harcamanız gerekmiyor. Yeni oyuncuların alışma süreci daha kolay olacak. Profesyonel takımlar da daha derinlemesine ve heyecan verici taktikler oluşturabilecek. Yani bu durum herkesin işine geliyor.

- Joe Lansford (Seviye Tasarımcısı)


Split, özel oyunlarda ve diğer eğlence modlarındaki harita havuzlarında oynanmaya devam edebilecek. Split'in dereceli ve derecesiz oyun modlarında harita havuzundan çıkarılmasıyla alakalı detaylı yazıya buradan ulaşabilirsiniz. 


VALORANT'ın 5. Bölümü 22 Haziran'da gelecek güncellemelerle oyuncuların karşısına çıkacak. Gelen yeni güncellemelerle birlikte oyunun nereye doğru ilerleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok