Header Ads

VCT 2. AŞAMA - CHALLENGERS EMEA 5. HAFTA ÖZETİ

Her bölgenin en iyi takımlarından oluşan EMEA liginde beş zorlu hafta geride kaldı. EMEA'nın en yetenekli ekipleri VCT 2. Aşama Challengers EMEA playoff'larına katılmaya hak kazandı. Bütün takımların asıl hedefi Masters 2. Aşama slotlarına ulaşabilmek.

Grup aşamalarında Fnatic, GUILD ve Team Liquid'in gösterdikleri performanslar göz önüne alındığında turnuvaya adlarını altın harflerle yazdırmaları kimseyi şaşırtmadı. Onlara ayriyeten A Grubu'ndan FunPlus Phoenix ve Acend, B Grubu'ndan ise M3C katılıyor.


A Grubu: Fnatic tek bir maç bile bırakmadan playoff'a yükseldi

Masters 1. Aşama'da işler Fnatic adına yolunda gitmemişti. İçlerinde Türkiye'den temsilcimizin de bulunduğu ekip bu turnuvadaki tüm maçları tam performans oynadılar. Beşinci haftada karşılaştıkları G2 Esports'a tek bir sayı bile vermeden namağlup bir şekilde playoff'a yükseldiler.


Fnatic'in yanında FPX ve Acend ekibi de playoff'a katılma hakkı kazandı. İki zorlu takımın karşılaşması beşinci haftada açılış maçıyla başladı. Üç haritalık seride FPX kıl payıyla Breeze'i kazansa da, kalan iki harita skorunu Acend hanesine yazmayı bildi ve maçtan galip ayrıldı.


A Grubu Sıralaması:

  1. Fnatic: 5-0
  2. Acend 4-1
  3. FunPlus Phoenix: 3-2
  4. G2 Esports: 1-4
  5. OG LDN UTD: 1-4
  6. FOKUS: 1-4


B Grubu: GUILD üzdü

B Grubu'nun yıldızlarından GUILD, 4. hafta karşılaşmasında kendinden beklenen oyunu sergileyemedi ve beşinci haftadaki rakibi NAVI'ye kaybetti. Grupta namağlup ilerleyen takım playoff öncesi aldığı tek mağlubiyetle kendine gelirse daha hırslı oynadıklarını görmemiz kuvvetli bir olasılık.


Playoff maçlarına GUILD ile beraber katılacak olan Liquid ve M3C ise birbirleriyle eşleştiler. Liquid ekibi eski Masters şampiyonunu üçüncü bir harita puanına bırakmadan Icebox ve Fracture performanslarıyla yenmeyi bildi.

B Grubu'nda temsilcimiz BBL, M3C ve NAVI eşit puanlara sahip olsalar da playoff'lara katılma hakkına sahip olan takım ise M3C oldu.


B Grubu Sıralaması:

  1. GUILD: 4-1
  2. Team Liquid: 4-1
  3. M3C: 2-3
  4. BBL: 2-3
  5. Natus Vincere: 2-3
  6. Berlin International Gaming: 1-4


Challengers EMEA 2. Aşama: Tekrarlar


Maçları kaçırdıysanız tekrarına buradan ulaşabilirsiniz: https://valorantesports.com/vods!

Hiç yorum yok