Header Ads

RÖPORTAJ: BERK ''FARFETCH'' BADUR | Farfetch KİMDİR?



Lol Mecmua'dan herkese merhabalar efendiler! fastPay Wilcast takımı Destek oyuncusu olan Farfetch sorulan röportaj sorularını yanıtladı.



LoL Mecmua: Kimdir bu Farfetch? Bize kendinden bahseder misin? Neler yapmaktan hoşlanırsın?

Farfetch: Farfetch, bildiğiniz üzere E-spor’cu. Onun dışında kişisel olarak neler yapmaktan hoşlanırsam; Bir tık kültürel aktivitelerden hoşlanıyorum. En yakın arkadaşımdan dolayı. Baya kültürlü bir insan kendisi. Kitap okuyorum, müze geziyorum. 

En fazla sevdiğim şey de yazları kampa falan gitmek oluyor sanırım. Çünkü, hem kafa dinliyorum hem de doğa hayatını seviyorum. Hoşuma gidiyor, ara gibi oluyor bana. 

Onun dışında Farfetch, bildiğiniz üzere oyun oynamayı seven, küçüklüğünden beri bütün oyunları oynamış; Konsol, PS, Atari oyunlarıyla büyümüş bir insanım. E-spor’cu olduğumdan beri, Leauge of Legends’da profesyonel olduğumdan beri hiçbir oyunu oynamıyorum. Oyunlardan soğumaya başladım. Daha çok izlemeyi seviyorum. 

Basketbol oynamayı da seviyorum, öncesinde oynamıştım 5-6 sene amatör olarak.




LoL Mecmua: 
Oyun oynarken müzik dinliyor musun? Ne tür müziklerden hoşlanırsın?

Farfetch: Tabii ki dinliyorum. Çok değişiyor aslında. Son zamanlarda Solo Q atarken; Techno Müzik, remixli ve fazla ritmi olan şeyler dinliyorum. Geçen sene de çok depresif şarkılar ya da ruhu dinlendiren şarkılar dinliyordum. Moduma göre değişiyor. Belki de bir ay sonra çok farklı şeyler dinleyeceğim.




LoL Mecmua:
Kendini Leauge Of Legends evreninde hangi karaktere daha yakın görüyorsun? Veya hikayesel olarak hangi şampiyon olmak isterdin?


Farfetch: Direkt aklıma Thresh geliyor ama Thresh’in sadece hikayesini, yaşadıklarını seviyorum. Thresh’e kendimi yakın bir karakter olarak görmüyorum açıkçası. 

Hatta bence Thresh'le ben zıt karakterleriz. Sorumun cevabı sanırım Lulu. Lulu'ya çok yakın görüyorum kendimi karakter olarak.


Lol Mecmua:
Takım oyunu dediğimizde aklına neler geliyor?

Farfetch: Aklıma direkt savaş kazandığında takımca sevinme anı geliyor. O anı çok seviyorum çünkü birlikte bir şeyler yapıp bir şeyler başarıyorsun. O başarmanın verdiği zevk bayağı hoşuma gidiyor.




Lol Mecmua:
Leauge Of Legends E-spor kariyerinde zirveye ulaştığına inanıyor musun? İnanıyorsan neler hissediyorsun?

Farfetch: Bence devamı var benim kariyerimin, zirve seviyeye ulaşmış değilim performans olarak. Birçok insan aksini de düşünüyor ama ben hala gelişiyorum. Hatta bu aralar baya iyi oynuyorum, geçen seneden daha iyi olabilir bu sene. 

İnsanlar, geçen sene zirve performansımı gösterdiğimi düşünüyor. Ama bu sene bence daha iyi şeyler olacak benim açımdan.



Lol Mecmua: Peki bu sende nasıl bir hissiyat uyandırıyor?

Farfetch: Açıkçası çok fazla hislere kapılmıyorum, daha profesyonel bir şekilde oyunuma odaklanıyorum ve en iyisini yapmaya çalışıyorum. Hislere çok kapılmamaya çalışıyorum.



Lol Mecmua: Leauge of Legends Türkiye arenasında en iyi Support'lardan birisi sensin. Takımların da aradığı bir insansın. Bu durum sen de kaygı yaratıyor mu?

Farfetch: Açıkçası insanların performansım hakkında ne düşündüğünü önemseyen bir insan değilim. Az önce de dediğim gibi, hislerimi bırakıp sadece kendi performansımı geliştirmeye odaklanıyorum. Duyguları işin içine katınca kaygılar başlıyor. 

Onun için temiz kafayla oyunuma odaklanıyorum, kendimi buna zorluyorum.





Lol Mecmua: Artık sen de bir veteran oyuncusun ama Türkiye'de en iyi Nişancı'lardan biri ile berabersin, ikili koridorda olduğun için. 

Holyphoenix çok tecrübeli bir oyuncu, E-spor’un kuruluşundan beri bu sahnede. Sen Holyphoenix hakkında neler düşünüyorsun?


Farfetch: En başlarda, Lig'de ilk oynadığımda Anıl’la oynamıştım. Bana bir çok şey kattı. Hızlı gelişmemde ki en büyük faktörlerden biri de Anıl’dı. 5 senedir duo atıyoruz. O benim nasıl oynadığımı biliyor, ben onun nasıl oynadığını biliyorum. Çok tartışmadan çözebiliyoruz durumları. Onun için rahat oluyor. 

Kendisi çok tecrübeli bir oyuncu olduğu için Anıl’la oynamaktan zevk alıyorum. Başka takımlardan da teklif geliyor yabancı takımlardan. Ama yabancı bir Adc ile anlaşmak yerine zaten beni bilen biriyle oynamak çok daha rahat oluyor ki, Bot Lane'de tek bir kişi varmış gibi diğer sorunlara adapte olabiliyoruz. Anıl’ın o yönünü seviyorum rahat anlaşabiliyoruz.




Lol Mecmua: Neden E-spor? E-spor sen de neyi ifade ediyor?


Farfetch: 
Ben de direkt rekabeti ifade ediyor. Ben E-spor’cu olmasaydım da basketbolcu veya rekabet içeren başka bir sektörde olmak isterdim. E-spor için okulu bıraktım, Üniversite 2. Sınıfta ve bundan pişman değilim. 

Okul okumaya devam etseydim herkes gibi bir hayatım olacaktı, içimde her zaman bir ukte olarak kalacaktı e-spor. Ben de rekabet dolu bir insan olduğum için E-spor’dan devam etmeyi tercih ettim. 

E-spor için başka şeylerden feragat ettiğim için büyük yer kaplıyor bende. Ama ana etken benim için Rekabet.




Lol Mecmua: Sence Türkiye'de E-spor nereye evrildi? Gelinen bu nokta seni memnun ediyor mu?

Farfetch: E-spor evrensel olarak baya iyi bir yerde şuan, her yerde çok gelişiyor ama Türkiye'de geriye gidiyor nedense son bir, iki senedir. Leauge of Legends bakımından en azından, Valorant’da baya iyi işler başarıyorlar sanırım, takip edemiyorum ama Leauge of Legends bakımında E-spor geriye gidiyor gibi hissediyorum. 

E-spor dünya üzerinde daha da gelişiyor, on on beş seneye kim bilir neler olacak VR’ların gelişmesiyle. Baya gelişecek bence E-spor sektörü.


Lol Mecmua: Biz lol mecmua ailesi olarak Teemo’dan nefret ediyoruz. Sen de teemodan nefret ediyor musun?

Farfetch: Yok, ben Teemo'yu çok seviyorum, arada bir Support olarak da oynuyordum, Üst'te de oynuyorum çünkü, kanser bir şampiyon ama tatlı bir kanserliği olduğu için ben baya seviyorum. 

Hatta en sevdiğim şampiyonlardan birisi kendisi. Benim zaten en sevdiğim şampiyonlar; Thresh, Teemo ve Rell.


“Biz senin yerine ondan nefret ediyoruz efendi, merak etme :) “




Lol Mecmua: Seni sevenlere burdan neler söylemek istersin?


Farfetch: Beni sevenler zaten destekliyor ve bu destekleri beni her zaman mutlu ediyor, her zaman beni daha hevesli ve hırslı yapıyor açıkçası. Mutlu oluyorum, destek mesajlarını okuduğumda yüzüm gülüyor. Bunlar için hepsine teşekkür ediyorum, katkıda bulunuyorlar daha iyi gelişmeme.

“Biz de sana teşekkür ederiz efendi! Limonlu sodan daim olsun..”


Hiç yorum yok