Header Ads

Röportaj: Anıl "HolyPhoenix" Işık | Her Şey Nasıl Başladı?


 LoL Mecmua: Klasik ama olmazsa olmaz sorumuzla başlayalım o zaman. Kim bu HolyPhoenix?


HolyPhoenix: Ben Anıl "HolyPheonix" Işık, yaklaşık 2012 yılından beri TŞL'de esporcuyum. Çeşitli takımlarda oynadım. 24 yaşımdayım, oynamaya da halen hırslı ve oynamaktan hala keyif alan bir insanım.

LoL Mecmua: Hangi tarz müziklerden hoşlanır HolyPheonix?

HolyPhoenix: Rock, Metal müziğe bayılırım. Rammstein favorimdir.

LoL Mecmua: Kış mevsimi finalinde çok çekişmeli bir 4 maçlık seri gördük, çok iyi geri dönüşler yaptın. Bunun sonucunda MSI'a gitmeye hak kazandın. O anda neler hissettin, uzun zaman sonra uluslararası bir turnuvaya katıldın.


HolyPhoenix: Aslında Türkiye Şampiyonluk Ligi'nde bu kadar hırslı olmamın en büyük sebebi sanırım uluslararası turnuvaydı. MSI için böyle hırslı davrandım. Bir de geçen sene 1907 Fenerbahçe Espor'da hak kazanmıştım fakat koronadan dolayı turnuva yapılmamıştı. 

Bu daha fazla hırslandırdı beni, onun acısını çıkardım, aslında güzel oldu. En son 2014'te gittim 6,5 sene olmuştu. Worlds'e katılmıştım, o sene değişikti yani, değişik bir hissiyattı. O kadar uzun süreden sonra, aslında o kadar süre gibi de gelmiyor, dün gibi geliyor insana o anılar. Ama orada bulunmak, MSI oynamak çok çok daha ayrı bir hissiyattı tabii ki.

LoL Mecmua: MSI'ın yeni formatı hakkında ne düşünüyorsun? Sence bu format kalıcı olur mu?

HolyPhoenix: Kalıcı olsa da çok bir şey değişmiyor bence. Bizim için Wild Card olsa da Wild Card'tan çıkabiliriz bence gayet. Olmasa da direkt en iyi takımlarla oynuyorsun. Bence değişen çok bir şey yok açıkçası. 

Belki Wild Card olması daha iyi olabilir çünkü yavaş yavaş iyi takımlara geçiş yapıyorsun. Mesela biz gittik MSI'da direkt karşımıza iyi takımlar geldi. Mad Lions hani o kadar da iyi değildi. Mad Lions yendiğimiz ve sürekli antrenman yaptığımız bir takımdı. 

Ama RNG'nin, Damwon'lu bilmem neli bir gruba da düşebilirdik. O yüzden Wild Card olması bence daha iyi olabilir. Önce yavaştan başlayıp o ortama alışıp ondan sonra iyi takımlarla oynamak TŞL'ni daha güçlü gösterebilir bence.

LoL Mecmua: Türkiye e-sporunda köklü bir oyuncusun. İlk espor'a başladığında bugün Türkiye'de esporun bu kadar gelişebileceğini düşünüyor muydun?

HolyPhoenix: Hayır zaten hobi olarak yaptığım bir şeydi bu. Ondan sonra, yani ben oynamaya başladıktan sonra espor diye bir tabiri öğrendik biz. Bu tarz şeyleri ben bilmiyordum şahsen, o yüzden böyle bir meslek haline gelebileceğini bilerek değil de keyfine başladım. 40 yıl düşünsem muhtemelen aklıma gelmezdi. Hem Türkiye'nin bu kadar gelişmesi hem de şu anda olduğum konum açısından.


LoL Mecmua: Çıktığın ilk maçı hatırlıyor musun? Neler hissetmiştin?


HolyPhoenix: Yok, hatırlamıyorum. GameX turnuvasını hatırlıyorum bir tek, 2012'de Riot Games'in Türkiye'ye gelişi ve oynadığım ilk turnuvaydı benim de. Orası çok değişikti. Fuar alanıydı orası zaten, yarı finale ya da çeyrek finale kadar böyle kıytırık bir yerde oynuyorduk. 

Açık, böyle yüz yüze hani fuarlarda olur ya, oyun denetmek için bilgisayar kurarlar ilk böyle çeyrek finalden öncesi öyle oynanıyordu. Orada oynadık ilk başta. İnsanlar arkamızda izliyor. Yayın filan da açmıyorum tabii hiçbir şey yok. Sadece normal oyun oynuyorum. İnsanlar oyunumu izleyip tebrik etmesi vs. fuar alanındaki çok değişik bir şeydi. Takımı da arkadaşlarla kurduk. Keyfineydi aslında. İşte zevkine "Aaa turnuva varmış hadi katılıp eğlenelim. Takılırız hani dışarı çıkalım!" tarzı bir şeydi. Üçüncü olduk galiba o turnuvada, çok değişik bir duyguydu. 

Özellikle kazanılan ilk para "500 TL" gibi bir paraydı oyuncu başı ama 14 yaşımda filandım o zamanlar, çok keyif vermişti. Ve muhtemelen o zamana kadar ki hayatımın en güzel günlerinden biriydi.

LoL Mecmua: Gelelim günümüze Yaz mevsimi için ne düşünüyorsun? Tekrardan şampiyon olabilecek misin? Worlds 2021'de seni görebilecek miyiz?


HolyPhoenix: Takım olarak amacımız, o MSI'da fena olmayan bir oyun gösterdik. Fakat gerçek bir başarı yakalayamadık. Şimdi Worlds'e gidip hem güzel performans gösterip hem de gruplardan çıkmak olsun ya da daha fazla galibiyet sayısı olsun böyle bir başarı elde etmek istiyoruz. 

Onun içinde ilk başta Yaz Mevsimi'ni kazanmak lazım. TŞL'in de kadroları güçlendi bence. Geçtiğimiz mevsime göre Beşiktaş yeni alt koridor aldı. Galatasaray yeni eklemeler yaptı vesaire. Koreliler filan, ben yine de en güçlü kadronun biz olduğumuza inanıyorum. Sinerjisi oturmuş bir takımız, diğer takımların sinerji oturtması açısından biraz zaman alacak. Biz bir mevsimdir oynuyoruz. 3 kişi 2 yıldır beraber oynuyor. 

O yüzden avantajlıyız.


LoL Mecmua: Esporseverlere buradan neler söylemek istersin?


HolyPhoenix: Wild Cats'i çok destekleyen olmaya başladı. Beni zaten uzun zamandır destekleyenler var. Hem sevenim hem de sevmeyenim var ama destekleyenim daha çoktur muhtemelen diye düşünüyorum.

 Onlar olmasa belki burada olmazdım. Destekleyen insanların olması motive edici, çok büyük bir şey aslında. 

Hepsine çok teşekkür ediyorum. Hem beni hem de Wild Cats'i izlemeye devam etsinler.


Bu güzel röportajı bizimle yaptığı için asıl biz HolyPhoenix'e teşekkür ediyoruz.

Afiyetle LoL Mecmua ❤️




Hiç yorum yok