Header Ads

İnceleme: Bayonetta 2 | Cadı, Çekici ve Silahlı!



 Takvimler 2014 senesini gösterdiğinde bir grup delikanlı adamın yaptığı efsanevi bir oyun Nintendo WiiU konsolu için çıktı. Daha sonrasında Nintendo Switch’e de port edildi ve ben de oradan oynadım. Çıktığı an belki de dünyanın en iyi oyunu sayılmıştı diyebiliriz, yani pek çok erkek oyunu oynadığı süreçte böyle hissetmiş olabilir.

 Hideki Kamiya, bilimsel bir araştırma yapmış olmalı ki oyun bir konuda kesinlikle eksiksiz, o da şu ki erkeklere hitap etme konusu. Oyunun tasarımı erkeklerin en ilkel güdülerine hitap edecek şekilde tasarlanmış adeta. Seksapalite ve şiddet muazzam bir harmoniyle birleştirilmiş, üzerine biraz mermi serpilmiş, melekler, cadılar şeytanlar birbirine dalmış ve Bayonetta yaratılmış.

 Bayonetta oyunun adı olmasının yanı sıra ana karakterin de adı aynı zamanda. Bayonetta edepsiz, kavgası, seksapalitesi yüksek bir cadı. Her zaman, bizim gibi normal insanların göremediği bir boyutta metafiziksel varlıklarla dövüşüyor.

Oyunun aksiyonu çok akıcı ve normal modu tam kıvamında bir zorluğa sahip. İlk oyunu oynayan arkadaşlar beni anlayacaktır ki normal modu çok zordu ve kolay modu da aşırı basitti. İlk oyunun kıvamında olmayan zorluk modlarının geçmişte kalmış olması harika.

 Görüntü kalitesi Switch kullandığınıza inanabileceğinizden daha fazlasını sunuyor ve “Hacı bu exclusive be!” dedirtiyor. Görüntü kalitesini bir kenara bırakırsak animasyon kalitesi en az 3-5 gömlek yukarı çıkmış ve combo yapmanın keyfini inanılmaz arttırmış. Biliyorsunuz ki hack and slash oyununun en önemli özelliği bu zaten akıcı animasyonlar ve akıcı oynanış. Ki bu özellikler eksik kalırsa kötü bir deneyim yaşatır.

 Oyunun hikayesi ilkinde de olduğu gibi karmaşık ve anlaması zordu. Fakat en azından ilk oyunda anlaşılmayan pek çok konuya cevap da verildi. Umarım üçüncü oyunda da ikinci oyunda anlamadığımız yerlere cevap verilir.


| 

Hikaye konusunda başlangıç daha anlaşılır, Bayonetta ve can dostu biricik kankası Jeanne alışveriş yapıyorlardır. Bu iki muhteşem kadın bir anda şehrin ortasında saldırıya uğrarlar ve aksiyon başlar. Bu açılış sona ererken Jeanne’nin ruhu cehenneme çekilir ve oyundaki amacımız onu kurtarmak olur. Onu kurtarırken de pek çok farklı olayı yaşarız ve şahit oluruz, ilk oyunda kafamızda kalan bazı soru işaretleri de yok edilir.

|

 Oyunu hack and slash oynayan herkese tavsiye ediyorum. Hack and slash sevenler için gerçekten konsol aldıracak bir oyundur. Hah, zaten çoktan Switch sahibiyseniz de almanızı tavsiye ederim, zaten ilk oyunla beraber tek oyun fiyatına satılıyor. 

Bayonetta 3 ile alakalı en yeni bilgileri muhtemelen 15 haziranda Nintendo’nun E3  yayınında göreceğiz. Yeni çıkacak oyunuyla hala taze bir oyun serisi olan Bayonetta’nın ilk iki oyununu 3. oyun çıkmadan oynamanızı tavsiye ederim. 

Şimdilik hoşça kalın ve görüşmek üzere.



Hiç yorum yok