Header Ads

Telefonda da Oyun Mu Olurmuş Hiç? | GTA Vice City Mobil!


 Fakirlere Ucuz Gaming Tüyoları yazımda bahsettiğim anket doldurma zımbırtısından biriken paralarla Rockstar oyunlarına dadandım. 

İlk başta San Andreas almaya çalıştım ama en son ki güncellemesi ile Rockstar oyunu adeta yok etmiş ve kimse oynayamıyor. Bu durumun çözümü olarak Türkçe yama önermiş bir arkadaş vardı. 

Yama kurulunca oyun çalışıyor diye yazmış, Vice City'den sonra deneyeceğim bir daha ama bugün ki konumuz GTA Vice City Mobil.


 Eğer ki Playstation 2 sahibi değilseniz, oynayabileceğiniz en iyi Vice City bu mobil versiyon arkadaşlar, aynı zamanda en ucuzu. Google Play'de sadece 23 lira, hatta son iki ve ilk iki GTA oyunu hariç hepsi var ve hepsinin fiyatı da gayet uygun.






 Daha önce sitemizde GTA Vice City incelemesi yapıldı. Burada yazdıklarım daha çok orada olması gerektiğini düşündüğüm eksikler. Bu yazı benim kendi deneyimlerim ve mobil oyun performansı üzerine olacak.


 Benim GTA serisiyle ilişkim hep San Andreas ve GTA 3 ile olmuştu. Açık söylemem gerekirse ilk kez Vice City'de 2 görev üst üste yaptım ve hatta 2 görevle yetinmedim oyunu bitirdim. Ayrıca telefonda ciddi ciddi ilk kez üst seviye bir oyunu bitirdim diyebilirim. 

 Öncelikle şehirden bahsetmek istiyorum. Bana göre hem GTA San Andreas'teki üç şehir, hem de Liberty City bence Vice City'den çok daha iyi. Şehir içi etkileşimler GTA 3'e göre bir gıdım daha iyi ama San Andreas'e göre çok fazla geride, hatta kıyaslamaya teşebbüs bile San Andreas'e hakarettir. 


 Peki neden Vice City'i sevmedim? Dimdik iki adanın birleşimi garip bir şehir, bir yerden başka bir yere gitmek dikey dizilen bir haritada olduğundan uzun bir yolmuş gibi bir illüzyon yaratabiliyor. Benim Vice City'i diğer şehirlere kıyasla sevmediğim konuysa New York ve Los Angeles bence Maimi'den daha güzel de ondan. Yani Vice City'nin kendisine garezim yok kaynağını daha az seviyorum.

 Şehirden bahsettik, gidip geliyoruz dedik hangi araçlar var bu oyunda gidip gelirken ne kullanıyoruz? Araba var, motor var, tekne var, uçak var, helikopter var, kısacası GTA denince aklımıza gelen bütün araçlar mevcut. Bu araçların pek çoğunu kullanmak güzel ben biraz eksilerinden bahsedeceğim. 

Grand Theft Auto: Vice City' for iOS and Android game review

 Arabalardaki en büyük sorun bence yol tutuşu iyi olan araba sayısı çok az. Yapamamış olmalarından değil de tercihen olması da canımı daha da çok sıkıyor. Çünkü iyi olan bir arabayı kullanınca anlıyorsunuz ki, diğer arabaların kötü olması tercihenmiş.

 Motorlarda da arabalarda olan durum birebir var. Motorda daha da kötü oluyor, çünkü herhangi bir kazada zıpkın gibi fırlıyoruz bir yerlere, bir de üstüne suya düşünce tam sinir krizi sebebi.

GTA Vice City Latest Android APK Free Download

 Tekneler genel olarak kötü ve kullanımı zevksiz. Uçakları kullanmayı öğrenmesi zor, öğrenince keyifli ama az kullanıyoruz. Helikopter inanılmaz kolay, millet niye helikopter görevinde bunca sene takılmış bilmiyorum.

Hatta helikopter görevini yapamayanlara üzülerek yeteneksiz olduklarını söylemek istiyorum, dost acı söyler.

Grand Theft Auto Vice City Mobile - Maps - GTAForums

 Silah kullanımı konsoldakinin aynısı, otomatik ateş ediliyor. Nişan almak çok zor, bazen uzaktaki adama kitlenip yakınımızdakinin bizi göz göre göre öldürmesi durumu yaşanıyor. Ama bazen yaşanıyor o yüzden sıkıntı yok bence. 

Grand Theft Auto: Vice City iOS Review - IGN

 Telefondaki performans nasıl peki? Benim elimde telefon olarak Samsung Galaxy Note 10 Lite var ve telefonum hiç ısınmadı, Instagram'da dolaşmaktan farksızdı telefonum için. Telefonum çok güçlü, eski tabletime yükleyeyim bakalım onda nasıl çalışacak dedim ama olmadı. 

Tabletim Android 5.0 sürümündeydi ve eskiden GTA oyunlarıyla uyumluydu fakat GTA oyunları aldıkları güncellemelerle çok eskiye olan uyumluluğunu yitirmiş.

Samsung Galaxy Note10 Lite Glow Akıllı Telefon Fiyatı ve Özellikleri

 Oyunun çok eski sürümlerle de uyumlu olması için yoğun çaba gösterilmiş ve inanılmaz bir downgrade mevcut. O kadar ki seslerini duymazsanız karakterlerin pek çoğunu seçemiyorsunuz bile. Render mesafesi inanılmaz kısa, arabayla normal hızda giderken bile kaplama yüklemelerinin gözünüzün önünde olmasını görebiliyorsunuz. 

Bazı cisimlerin kenarları bile bazen kendi kendine değişebiliyor, titrek arabalar görebiliyoruz yani.

How to download GTA Vice City for android mobile

 Peki bu grafiksel sıkıntılar oyunu oynanmaz hale getiriyor mu? Bence hayır. Deneyimime kötü bir etkisi olmadı en fazla "AAA şu tiplere bak." diyerek dalga geçtim ve oyunumu hiç aksatmadı. Ayrıca bu downgradeler sayesinde eski model telefonlarda da iyi bir deneyim sunabileceğini düşünüyorum.

 Bu oyun nasıl bitiyor. Belli bir yerden sonra görev zincirleri tamamen sona eriyor ve devam edilecek bir yol görünmüyor. İşte burada konu iş yerlerine geliyor. Bu oyunda bir sürü iş yeri var. 

Bu iş yerlerinin tamamı taksi durağı, sahte para bastığımız bir darphane, dondurmacı dükkanı, araba galerisi, bir liman işletmesi, film stüdyosu, meşhur Malibu kulübü ve striptiz kulübü. 

Download TimeTwister VC for GTA Vice City
Vice Şehri haritası
 
 Görev dizisi sona erdikten sonra, darphane ve darphanenin üstüne 5 farklı işletmenin görevlerini bitirince oyunun sonuna bağlanabiliyoruz. 

Oyunun içinde bence zor bir görev yok, araç sürmeye bağlı görevler can sıkıyor sadece ama tekrar tekrar denemelerle yapılıyor en sonunda. Sadece bir kez polislerden kurtulma hilesi yazdım. 

O da zekasında büyük sıkıntılar olduğuna emin olduğum Lance yanımdaydı diye yoksa tek başıma olsam yine kurtulup hilesiz bitirebilirdim.

Lance Vance Dance HD with Subtitles (GTA Vice City) - YouTube
Beyni sıkıntılı olan Lance arkadaşımız

 Vice City telefon için çok güzel olmuş ya. 23 liraya alın abi, vermeyin definitive edition saçmalıklarına o büyük paraları. Vice City, GTA 3 ve San Andreas mobil versiyonları toplam 76 lira. 

Hatta üstüne Liberty City Stories ve Chinatown Wars'u da alın kendi GTA genişletilmiş definitive edition'ınızı yapın toplam 130 lira oluyor. Üstüne Max Payne ve Bully alıp kendi Rockstar paketinizi yapabilirsiniz. 

Yine 162 lira vermiş olursunuz, definitive edition rezaletinin yine sadece çeyreği parasına ulaşırsınız. Özetle Definitive Edition nedir abi, almayın paranızı çöpe atmayın.



 Bugün sizlerle GTA Vice City Mobili ameliyat masasına yatırdık ve bir güzel otopsi yapıp neymiş nasılmış ona baktık. Pek spoiler vermeden oyunda yaşadıklarımı anlatmaya çalıştım, umarım kafanızda oyunla alakalı oluşturmak istediğim portreyi oluşturabilmişimdir. 

Şimdilik hoşça kalın, kendinize iyi bakın ve görüşmek üzere.

Hiç yorum yok