Header Ads

Fakirlere Ucuz Gaming Tüyoları vol.3


 

Bugün imkansız bir göreve girişiyoruz. Bu seri ile pek çok ucuz güzelliği okuyanlara aktarabildik. Volume 1'de 13 oyun koydum ortalama fiyatı 18 liraydı, volume 2'de 60 oyun vardı ve fiyat ortalaması 12 liraya düşmüştü. Bu bölümle beraber bu ortalamayı daha da aşağı çekip fakir dostlarıma zenginleşinceye kadar sürecek o upuzun süreçte bütün oyun ihtiyaçlarını karşılayacak devasa bir kütüphane sunmak isterim. 

 Aklıma başka bir fikir gelmezse bu seri burada sonlanabilir. Sonlanmazsa da yüksek ihtimalle vol.4 yakın bir zamanda gelmeyebilir, bu sebeple vol.3 bayağı doyurucu olmak zorunda.

 İlk yazıda direkt oyun önerisinde bulunmuştum, ikinci yazıda da koleksiyon paketlerinden bahsetmiştik. Üçüncüsü tabi ki diğer ikisinden farklı olacak, daha çok platform odaklı olacak.

 Eski konsollardan bahsedeceğim ve bunların pek çoğunda güncel olarak oyun satışı olmadığından korsan oyun kullanmanız gerekecek. Şöyle de bir durum var ki konsol firmalarının işine gelen bir durum bu. 

 Örnek veriyorum Nintendo, aktarımı karşılığında para kazanmadığınız sürece bütün eski konsol oyunlarının dağıtımına göz yumuyor. Eğer ki bir sivri zeka oyun romlarını satmaya kalkmazsa Nintendo gerçekten dokunmuyor.

Peki neden? Çünkü Nintendo inanılmaz bir legacy'e, yani oyun mirasına sahip. Şu an aktif olarak müşterisi olan birisi, mesela ben, Nintendo Switch'te oynadığım oyunların hepsinin bitmesinin ardından Nintendo'nun hangisi işine gelir? 

Resident Evil Village oynamam mı yoksa almak isteyeceğim yeni bir Switch oyunu gelinceye kadar Wii konsolumda New Super Mario Bros Wii oynamam mı? Evet New Super Mario Bros Wii oynamam durumunda Nintendo o an para kazanmıyor. Fakat Nintendo'nun yeni oyunu, oyunları çıkıncaya kadar eski oyunları da olsa eski oyunlarıyla vakit geçirmem Nintendo'nun işine gelir. Çünkü odağım markadan dışarıya çıkmamış olur.

 Şimdi aklınızda bir soru var. "Kardeşim senin Switch'in var benim yok. Belki de Nintendo'nun güncel konsoluna hiçbir zaman sahip olmayacağım. Hiçbir zaman yeni bir oyunu için para veremeyeceğim, etik olarak sıkıntılı olmaz mı o zaman ne olacak?" diyebilirsiniz. 

Burada size diyeceğim tek bir şey var ki o da sizin müşterisi olma potansiyeliniz bile bir mega konsol firmasına günümüzde yeterli. Güncel oyunlarını korsan oynayıp kanlarına ekmek doğramayın yeterli. Zaten şu an eski nesil oyunları almak isteniz de Türkiye'de satın alamazsınız. 

 Akıllarda var olabilecek bir soru işaretine dilimin döndüğünce bir yanıt vermeye çalıştım ve artık listeye geçebiliriz.

 1- Eski Konsollar

 Özellikle en ucuz olanları, Wii, NDS ve Playstation 2. İkinci el satış yapılan sitelere girerseniz kondisyonlarına göre 100 liradan 400 liraya kadar ilanları var. Wii konsolu aynı zamanda Gamecube oyunlarını açabiliyor, NDS aynı zamanda Gameboy Advance oyunlarını açabiliyor ve Playstation 2 de Playstation oyunlarını açabiliyor.

 Diğer eski konsolları önermiyorum, oralarda çılgın bir pahalılık var. 500-600 liraya Playstation 3, 750 lira civarına 3DS ve 1000 lira civarına WiiU bulursanız alın tabi ama bence bulamazsınız. 

Aslında çoğu üzerinden 2 nesil geçmiş teknolojik çöpler ama bizim pazarda hala inanılmaz pahalılar.

 2- Browser Tabanlı Emülasyon Platformları

 Bilgisayarınıza ya da herhangi bir internet tarayıcısına girebilen HERHANGİ bir cihazla hiçbir program kurmadan sanki çocukluğumuzda browser tabanlı flash oyun oynar, gibi eski konsol oyunlarını oynayabiliyoruz. 

 Bence farklı program kurmadan bunu yapabilmek büyük bir artı ve bilgisayarınıza yabancı uygulamalar kurmak yerine böyle bir yöntemi seçmek çok daha mantıklı. 

 Bunun olduğu pek çok site var ama benim bildiğim bir tanesi var linkini şöyle bırakayım: https://myemulator.online

3- Anket Doldurmak

 Evet, yanlış okumadınız anket doldurmak. Aslında bu sadece Android kullanıcıları için bir tavsiye olacak ama bu yazıyı okumaya gelen Apple kullanıcılarının sayısının görece daha az olacağını düşünüyorum.

 Android'de Ödüllü Anketler isimli bir uygulama var ve buraya sürekli anketler geliyor. Anketin değerine göre de bir kazanç elde ediyorsunuz ve bu kazancı Google Play'de harcayabiliyorsunuz. Anket de genelde 2-3 soruluk kısacık anketler oluyor.

 Ben bu yolla telefonuma Deadcells aldım ve yakın zamanda GTA San Andreas almayı da düşünüyorum. Paranın birikmesi biraz vakit alıyor doğru ama sonuçta bedava.

Uygulama linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.paidtasks&gl=TR


 Bir bilanço çıkarırsak eğer, nerdeyse bugünü bedavaya getirdik ve sayısız oyun seçeneği edindik diyebiliriz. Bu ucuz gaming tüyolarıyla beraber bayağı eski oyunla doldurulmuş bir gün oldu ama eski olması kötü olduğu anlamına gelmez sonuçta.

 Eski oyunların yanında mobil seçenekler de mevcut. Eski AAA oyunlar ve güzel bağımsız oyunlar da Google Play'de var.

 Bizleri ucuza oyun oynayabilmemiz için uğraştıran, kıvrandıran bir dönemdeyiz. Elde edebildiğimiz her bir fiyat avantajı kırıntısını değerlendirmemiz lazım. Yoksa oyun oynamak imkansız olmaya başlayacaktır. 

Umarım bu yazı serisi takip eden bütün dostlarımıza faydalı olur, şimdilik hoşça kalın ve görüşmek üzere.

Hiç yorum yok