Header Ads

EN GEVEZE (!) BEŞ OYUN KARAKTERİ!



Eminim herkesin çok fazla konuşan bir tane bile olsa bir tanıdığı vardır. Bu kimisi için bir arkadaşıyken kimisinin kuzeni, kiminin annesi ya da babası bile olabilir. Şahsen yakınlık derecesine göre ne kadar sevsem de, çok konuşulmasına asla dayanamam.

 Eğer siz de benim gibiyseniz, bu listelemede geveze mi geveze (!), susmak bilmeyen bazı Allah'ın belası karakterlerden bahsedeceğiz. Aman onların hakkında konuştuğumuzu duymasınlar dillerinden kurtulamayız vallahi (!). 

(İroni bir yana, bu karakterler serideki bütün oyunlarda tek kelam bile etmiyorlar.)


5- Artyom (Metro 2033)


Post apokaliptik bir dünyada FPS tarzında ilerleyen Metro serisindeki ana karakterimiz Artyom. 

Belki de güneşi en son çocukken görmüştü. Sıkış tepiş metrolarda büyümüş, yeryüzüne ise oksijen maskesinin izin verdiği süreler çerçevesinde çıkabiliyor. Bu kadar iç bunaltan ve sıkıcı bir dünyada elinizden konuşmaktan (!) başka ne gelir ki!

4- Chell (Portal)


Valve oyun yapar da, sizce konuşmayan (!) bir karakter koyar mı hiç! 

Nerede görülmüş? Aklını kaçırmış şeytani düzeyde bir yapay zekanın hiç bitmeyen ölümcül testlerini karşı koymaya çalışan bir kadınla karşı karşıyayız. Kendisi Chell. Oyun bilgisi olarak çok dar bilgiye sahip olsak da, uzun uzun konuşan GLaDoS'la ettiği muhabbetlere doyum olmadığını (!) iyi biliyoruz.


3- Claude Speed ( GTA III)


Efsane serimizin ilk üç boyutlu oyunu. Ama bir eksik var. Uyumluluk problemleri...

 Karakterimizin konuşkan (!) yapısı bir yana, seneler sonra bu oyunu oynamak istediğinizde bilgisayarınızın sürümü büyük bir sorun çıkarıyor. Üşenmeyenler için internette çözümleri mevcut. 

Ancak büyük bir anısı yoksa eski oyunları yeni bilgisayar sürümlerinizde açmak için uğraşmanıza bile değmez.


2- Link (Legend Of Zelda)


Nintendo'nun gururu, tüm zamanların ve tüm platformların en iyi oyununun ana karakteri Link!

Ne yazık ki herhangi bir Nintendo konsoluna sahip olmadığım için henüz kendileriyle birebir tanışamamış olsam da, en kısa sürede bu eksiğimi gidermeyi istiyorum.

Çizgisel bir yapıda ilerleyen oyunlarda karakterin suskunluğunu anlayabiliyorum. Ancak açık dünyaya sahip oyunların bunu denemesi beni gerçekten hayrete düşürüyor. GTA 3'te bunu gördüğümde baya şaşırmışken Link'in de bu durumda olması şaşkınlığımı ikiye katladı desem yeridir. 

E size iyi susmalar o zaman!

Bonus 1: Corvo Attano (Dishonored)


Kraliyetin sadık bir korumasıyken, bir anda aranan azılı bir suikastçı, adeta dilsiz bir yılan... 

Karşınızda Corvo! Kendisine de ironi yapmaya devam etmek isterdim ancak hikayesi cidden acıklı. Gizlilik esaslı oyunları pek sevmesem de hikayesini sevmiştim. 

Corvo Attano!

Bonus 2: Miles Upshur (Outlast) (Bunu yazdık da fotoğrafı nereden bulacağız...)


Corvo'ya üzüldük de, bundan daha acısı var mı oğlum? 

Outlast'ın şu ana kadar çıkmış resmi iki oyun ve bir ek paketinde, başına en talihsiz olaylar gelen arkadaş bu arkadaş. Parmaklar mı gitmedi dersin, cinlenmedi mi dersin, kamerası nanay olmadı mı dersin, ne dersen de! Herifin korkmak ve inlemek dışında hiçbir tepkisi yok! Adeta dut yemiş bülbüle dönmüş gibi. 

Şimdi düşündüm de , aslında o ortamda fazla ses çıkarmak pek de iyi bir seçenek gibi gözükmüyor.


1- Gordon Freeman (Half-Life)


Bilirsiniz, yazar kısmında "Talha Şahin" yazıyorsa, orda kutsala değinmeden geçemem. 

İşte karşınızda şampiyon, bir numara, Gordon Freeman! Ta dördüncü numarada Portal'ı koymamdan anlaşılır diye düşünmüştüm. Çünkü ne zaman bir listeleme yapsam, içinde Half-Life oluyor. Portal'da sanki Türkiye görmüş Azerbaycan gibi listeye atlayıveriyor (Azerbaycan'dan sitemize katılan okurlarımıza da selam olsun.). 

Half-Life zaten ana karakterin hiç konuşmaması ve hiç sinematik girmemesiyle de dikkat çeken bir oyun. Burada amaç tamamen ana karakterin gerçekten biz olduğuna inandırıcılık katması için kurulmuş bir sinematografi var. 


(Bu arkadaşı da son sahnede "no" diyor diye almadık, yorumlarda sonra Doom Slayer demeyin)

Oynadığımız süre zarfınca başımızı ağrıtan (!) beş karakterden bahsettik. 

İki tane de bonusçuk yerleştirdik. Görünce "Aa doğru bak bu da vardı." demenizi sağlamışızdır belki. 

Şaka bir yana, çok konuşkan karakterde gerçek ya da hayali kişileri sevmem. Ancak ölüm sessizliğinde kalmaya ant içmiş kişilerde de "Ne sabır var be kardeşim!" demeden edemiyorum. Özellikle şu karakterlerden bazıları, "Bir konuşun yahu!" dedirtiyor. Biriniz sabahtan akşama suç mahallinde, biri dünyayı kurtarıyor bir diğeri itibarını. 

Yani tamam susmak için çok sebebiniz var ama sıfır kelime kullanmak başka bir seviye. Siz aşmışsınız gerçekten helal olsun demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Yazının da sonuna geliyoruz sevgili Mecmua okurları. Sizin de aklınıza bu şekilde gelen dut yemiş bülbül oyun karakterleri var mı? Varsa yoruma mutlaka belirtmeyi unutmayın. Şimdilik benden bu kadar. Hoşça kalın.




Hiç yorum yok