Header Ads

Mecüksel Listeleme: League of Legends Evrenindeki En Güçlü Silahlar


Belki bir amacınız vardır, korumanız gereken bir insan, aileniz, vatanınız... Belki de sadece kaos ve yıkım seviyorsunuz. Ya da sadece hayatta kalmaya çalışıyorsunuzdur.  Bütün bu eylemlerde rahatlıkla rastlayabileceğiniz ortak bir nesne var. Bir silah!

Evet, silahlar gerçek dünyada ne kadar kötü buluşlar olsalar da sanal dünyada dikkat çekici derecede güzeller. Bu bir tüfek, kılıç, çekiç belki bir kalem bile olabilir!

Sizlere bu listelemede, League of Legends evrenindeki en güçlü silahların bir kaçından bahsedeceğim. Bahsedeceğim bu silahlar karakterlerin bizzat kullandıkları silahlar olacak. Tahsildar veya İlahsindiren gibi eşyalardan oluşmayacak. 

Ayrıca listeye geçmeden önce bunların belli bir güç sırasına göre olmadığını da belirteyim. Hazırsanız gelsin silahlar;

Dünya Rünleri |  Thanos'un Sonsuzluk Taşları Getir Götürünü Yapsın.



League of Legends evreninin en tehlikeli ve en güçlü silahları...

Onlarla yapamayacağınız bir şey yok. Dünyaları toza çevirmek mi? Gerçeklikle oynamak mı? Ya da kendiniz için uzun ömürler dilemek mi? Dünya Rünlerine sahip olduğunuz sürece bunlar çok kolay.

Runeterra'nın oluşumunda büyük bir rol oynadığı tahmin edilen rünler, bundan yüzyıllar önce keşfedilmişti. Başta ne olduğuna anlam verilmese de gizemleri gittikçe çözülüyor ve nasıl kullanılacağı da öğreniliyordu. Rünlerin gücünün keşfi, Rün Savaşları'nı başlatmıştı. Rünlerin ilk kullanımı Runeterra'da büyük bir felakete yol açtı.

Felaket o kadar dehşetliydi ki; gökyüzü alev almış, toprak kan ağlamaya başlamış, denizler sudan yoksun kalmıştı. Böylesine büyük bir vahşete sebep olabilecek bir gücün, emin olmayan ellerden korunması gerekiyordu. Hatta emin olanlardan bile...




Ryze
ve efendisi Tyrus bu duruma karşılık bir amaç edindi. 

Runik tüm eserleri bulup insanların ve diğerlerinin ulaşamayacağı yerlere saklamak ve onları her pahasına korumak. Zira bu işi onlardan başkası yapamazdı çünkü rünler, iradesi zayıf olanlara hükmediyor ve kendilerini kullandırtmaya zorluyorlardı. 

Ryze, bunun yüzünden efendisini bile öldürmek zorunda kalmıştı. Çünkü o da iradesi zayıf olanlara katılmıştı. Ryze, efendisini öldürse de runik eserleri toplamaya devam etti. Ryze bile rünleri kullanmamasına rağmen onlardan etkilenmeye devam ediyordu. Bunun kanıtıysa kendisinin binlerce yıldır yaşıyor olmasıydı...



Ekstra Bilgi!

Oyunda kullandığımız İsabet, Hakimiyet, Büyücülük, Azim ve İlham bahsi geçen Dünya Rünlerinden. Hatta bir teoriye göre Rün sayfası düzenleme ekranında Rünlerin arkasında ki mekan tasarımları, bu Rünleri nerelerde bulabileceğimizi gösteriyor. Dikkat ederseniz; 

-İsabet, Demacia

-Hakimiyet, Noxus

-Büyücülük, Icathia

-Azim, Freljord

-İlham, Targon


Ekko'nun Z-Kapsülü | "Bak, Deminden Şimdiye Geldim."



Kim zamanı kontrol ederek yaptığı hataları düzeltmek istemez? 
Zamanda yolculuğa çıkıp geçmişi görmek? 

Zaman bu evrende de dünyanın en değerli şeyi. Zira onu kontrol edebiliyor olsaydık bu bizi çok güçlü yapardı değil mi? Runeterra'nın zeki çocuğu Ekko bunu yapmış... Nasıl mı?

Bir gün Zaun'da, yıkılmış bir laboratuvarın kalıntılarını karıştırırken mavi tonlarında parlayan bir taş bulmuştu. Elinde tuttuğu şey bir Hextech Kristali'ydi ancak kırılmıştı. Taşın en büyük özelliği kendi başına enerji üretebiliyor olmasıydı. Tüm dünyayı değiştirebilecek bir cisim...



Yaptığı deneyler sırasında taş patlayarak zamansal bozulmaları tetikledi. Ekko gözlerini açtığında kendi yansımalarını görüyordu. Başarmıştı. Taş, artık Ekko'nun zamanı kontrol etmesine yardım edecekti. Ekko çok geçmeden bunu bir cihaza dönüştürdü ve adını "Z-Kapsülü" koydu. O, artık yaptığı her hatayı buluşu sayesinde zamanı geri sararak düzeltebiliyordu.

Azir'in Hüküm Asası | "Abi Askerlerinle Bir Tur Oynayabilir miyim?"


Asalar milatlar boyunca insanoğlunun dikkatini çeken bir obje olmuştu. 

Basit bir büyü aracı mı yoksa sadece yürürken destek almak için kullanılan uzun bir değnek mi? Belki ikisi de. 

Bildiğimiz bir şey varsa o da Hüküm Asası'nın kumdan kaleler ve askerler yapıp onları kontrol etmek için olduğuydu.


Azir, Hüküm Asası'nı,  kumdan askerlerini diriltmek ve onları manipüle etmek için kullanıyordu. Aynı zamanda Shurima'nın en büyük sembollerinden Güneş Kurs'larını da bu asa sayesinde dikip istediği gibi kontrol edebiliyor.


Rhaast | Konuşan Silah... Bir İnsan Daha Ne İster ki?



Darkin'lerin silah olma konusunda üstüne yok. 

İltifat falan değil. Çünkü onlar, yıllar önce gerçekleşen Darkin Savaşı'nda kendi silahlarına hapsedilen İlah-Savaşçılardı. Diğer Darkin'ler gibi Rhaast da Shurima'da doğmuş ve İlah-Savaşçı olmadan önce Yükseliş Ritüeli'ne katılmıştı.

Icathia ve Shurima arasında geçen savaşta Azir öldüğünde, Yükselmişler efendisiz kaldılar ve dünyayı fethetmek için kan büyüsü kullanmak istediler. İşte burada Darkin savaşı yaşandı. Rhaast da yozlaşmış olduğu için kendi kullandığı silaha hapsedildi.

Dünyayı canlıların kanıyla beslenerek egemenliği altına almak isteyen bu çılgın tırpanın serbest kalması için sadece bir taşıyıcıya, bir bedene ihtiyacı vardı. 

Ki onu ele geçirip zamanında yapamadığı, engel olunan o vahşet dolu terörü gerçekleştirebilsin.



Kayn
güçlü bir iradeye sahip olduğu için Rhaast onu kolaylıkla ele geçiremiyor. Ancak Kayn'in bedenine bir nevi ortak. Yani ona sahip olduğu gücün yalnızca bir kısmını bahşedebiliyor. 
Şimdiyse her anında Kayn'i nasıl ele geçirebileceğinin planlarını yapıyor bu gariban ama dünyaları yok edebilecek tırpan...

Darkin Kılıcı | a.k.a. Rakip Emcükleyen



Aatrox da Rhaast gibiydi. 

O da Shurima'nın düşmüş savaşçılarından birisi... Kardeşlerinin arasında ilk o serbest kaldı ve şimdi Runeterra'ya kıyameti getirmeye hazırlanıyor.

Aatrox ilk bedenini ele geçirdiğinde ölümlünün bedeni, Darkin Kılıcı'nın eski suretine büründü. Ölümlünün bedenini kontrolü altına almak Darkin Kılıcı için adeta çocuk oyuncağı gibiydi.. Aatrox artık geri dönmüştü ancak bir şey farketmişti. Kendisi o kadar güçlüydü ki, ölümlülerin ele geçirdiği bedenleri tüm hızıyla tüketiyordu. Sürekli konak değiştirdi. Bunu artık o kadar çok yapmaya başlamıştı ki bu konuda ustalaşmaya başlamıştı. 

Kılıcına saplanan kanlı canlı her şey adeta eriyip gidiyordu.



Darkin Kılıcı doymak ne bilmiyordu. Adeta lanetliydi. Ele geçirdiği bedenler, eski suretinin yanında yalnızca bir alay aracıydı. Bunu düzeltmenin tek yoluysa intikamını almaktı...

Bir listelemenin sonuna daha burada varmış olduk efendiler. Bazı karakterlerin ta kendileri bu listede olsalar da, bir silah olduğu gerçeğini değiştirmiyor. En başında da dediğim gibi, silahlar hikayelerde ilgi çekici olsalar da gerçek dünya da o kadar güzel şeyler değiller. 

Siz siz olun, silahlardan uzak durun. Bir sonraki listelerde görüşmek üzere, Sağlıcakla efendim!


Hiç yorum yok