Header Ads

Activison Blizzard'a Dava Açıldı!

 


Biliyorsunuzdur ki Activision Blizzard şirketi içerisinde işler kızışmıştı. Şirket içerisinde kadın çalışanlara yönelik iş baskısından tutun da ağır cinsel tacize kadar bir çok suçun işlendiği duyurulmuştu. Konu hakkında daha detaylı bilgiye buradan da ulaşabilirsiniz.

İşlenen bu suçlar, şikayetler, dedikodular ve sosyal medyada paylaşılan tepkiler doğrultusunda Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Departmanı tarafından dava açıldı. Activison Blizzard'a açılan bu dava bir çok oyun şirketi tarafından destekleniyor. Oyun şirketleri, Activison Blizzard ile geçici olarak çalışmayacaklarını duyurdu.

Bu esnada şirket çalışanları da Activison Blizzard yöneticilerinin açıklamalarını kınayan bir mektup paylaştı. 2000'den fazla kişinin adının ve imzasının bulunduğu mektup, çalışanların tek tepkisi olmadı. Activision Blizzard çalışanları greve başlayacaklarını da duyurdu.

Sanırsak büyük bir oyun şirketinin canlı canlı batmasına şahit oluyoruz. Blizzard'ın buradan dönüşü olmayacak gibi duruyor. World of Warcraft, Diablo, Starcraft gibi efsane oyunların yapımcısı olan Blizzard şirketi çok büyük bir sıkıntının altında. Umarız hak ettiklerini alırlar. Şimdilik Sağlıcakla.


Hiç yorum yok