Header Ads

Yeni Hikayeli Battlefield oyununu yapacak stüdyo belli oldu!

 

Battlefield 2042'nin sadece online odaklı çıkması oyuncular tarafından yoğun tepki görmüştü. Birde üstüne üstlük oyun çıkışıyla Electronic Arts'a ikinci bir fiyasko yaşatmıştı.

Uzun yıllardır Call of Duty'e rakip olarak gösterilen Battlefield serisi geliştirilen son oyunla beraber itibarı yerle bir oldu desek yeridir. Battlefield oyunlarını geliştiren DICE'ın yönetim kadrosundaki değişikliklerden sonra EA oyunculara yeni Battlefield oyunlarında hikaye modunun olacağının açıklamasını yapmıştı.

Yeni Hikayeli Battlefield oyununu Ridgeline Games Geliştirecek!

Şimdiyse gelecek yeni Battlefield oyununu EA'nın hangi oyun stüdyosunun geliştireceği belli oldu. Piyangonun vurduğu stüdyo Ridgeline Games oldu.

Ridgeline Games, Electronic Arts'ın bünyesi altında açılan yeni bir stüdyo. Geçtiğimiz sene Ekim ayında açılan stüdyoya alımlar bir süredir devam ediyordu. Yeni ekip kuruldu ve başlarında ise herkesi heyecanlandırabilecek türden birisi bulunuyor.

DICE ve Ripple Effect ile işbirliği yapma ve Battlefield serisindeki anlatı, hikaye anlatımı ve karakter geliştirme fırsatlarını genişletme sorumluluğuna liderlik etme fırsatına sahip olmak büyük bir onur.

- Marcus Lehto

Oyun direktörü olan Marcus Lehto, Xbox'ın kale markalarından olan Halo serisinin kurucularındandı. Sonrasında ise Destiny oyununun geliştirici stüdyosu olan Bungie Studios'ta da 15 sene kadar görev yapmıştı. 2012 yılında şirketlerden ayrılarak bağımsız olarak oyun geliştiren deneyimli isim, şimdi de Electronic Arts çatısı altında yeni bir Battlefield oyunu geliştirecek.

Hiç yorum yok