Header Ads

Ubisoft eski oyunlarının sunucularını kapatıyor



Bazı oyunlar ne kadar eskise de oyuncular tarafından seviliyorlar. Artan sunucu maliyetleri ise oyun firmalarını zora sokmaya başladı bile. 

Ubisoft, içlerinde birkaç Assasin’s Creed oyunu dahil olmak üzere 15 oyununun online modlarına ve bazı DLC’lere erişimi kısıtlama kararı aldı. Evet bazı efsane dediğimiz oyunları artık arkadaşlarımızla beraber oynayamayacağız. Ancak korkmayın tek oyunculu olarak oyunlara erişmeye devam edebileceksiniz.

Ubisoft aldıkları bu karar için; “kaynaklarımızı daha yeni veya daha popüler oyunlar oynayan oyuncular için harika deneyimler sunmaya odaklanmak için kullanmalıyız.” açıklamasını yaptı. Ubisoft Connect’i kullanan oyunlar için Units and Challenges (Birimler ve Zorluklar) da devre dışı bırakılacak. Oyuncular artık belirli görevleri tamamladıkları için Unit (Birim) kazanamayacak. Haritalar ve görünümler gibi Ubisoft Connect aracılığıyla açılabilen içerikler de devre dışı bırakılacak. Yani oyuncular artık bu tarz içeriklerin kilidini açamayacak.


Ubisoft’un Sunucularını Kapatacağı Eski Oyunlar

Anno 2070 (PC); Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek.

Assasin’s Creed 2 (PC ve PS3); Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek.

Assasin’s Creed 3: 2012 Sürümü (PC, PS3, Xbox 360 ve Wii U); PC için; Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek. Yükleme ve indirilebilir içeriğe (DLC) erişim sağlanamayacak. PS3, Xbox 360 ve Wii U için; Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek. (Oyunun remastered versiyonu etkilenmez.)

Assassin’s Creed Brotherhood (PC, PS3 ve Xbox 360); PC için; Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek. Yükleme ve indirilebilir içeriğe (DLC) erişim sağlanamayacak. PS3 ve Xbox 360 için; Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek.

Assassin’s Creed Liberation HD (PC); Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek. Yükleme ve indirilebilir içeriğe (DLC) erişim sağlanamayacak.

Assassin’s Creed Revelations (PS3 ve Xbox 360); Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek.

Driver San Francisco (PC, PS3 ve Xbox 360); PC için; Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek. Yükleme ve indirilebilir içeriğe (DLC) erişim sağlanamayacak. PS3 ve Xbox 360 için; Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek.

Far Cry 3: 2012 Sürümü (PC, PS3 ve Xbox 360); PC için; Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek. Yükleme ve indirilebilir içeriğe (DLC) erişim sağlanamayacak. PS3 ve Xbox 360 için; Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek. (Oyunun remastered versiyonu etkilenmez.)

Ghost Recon Future Soldier (PS3 ve Xbox 360); Online olarak oynanamayacak. Tek oyunculu oynamak için konsolun çevrimdışı modda olması gerekecek.

Prince of Persia: The Forgotten Sands (PC); Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek. Yükleme ve indirilebilir içeriğe (DLC) erişim sağlanamayacak.

Rayman Legends (PS3, Xbox 360 ve Wii U); Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek.

Silent Hunter 5 (PC); Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek. Yükleme ve indirilebilir içeriğe (DLC) erişim sağlanamayacak.

Space Junkies (PC, HTC Vive ve Oculus); Çok oyunculu olarak oynanamayacak.

Splinter Cell: Blacklist (PC, PS3 ve Xbox 360); PC için; Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek. PS3 ve Xbox 360 için; Online olarak oynanamayacak. Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek.

ZombiU (Wii U); Ubisoft hesaplarına bağlanılamayacak ve çevrimiçi özelliklere erişilemeyecek.

Hiç yorum yok