Header Ads

Discord Xbox'a geliyor

 


Konsol tarafında en ünlü markalardan biri olan Xbox, marka değerini artırmak için çalışmalara devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Twitch ile anlaşarak konsolları üzerinden yayın açma özelliği ekleyen Xbox, şimdi de Discord ile anlaşmaya gitti.

Xbox'ın sitesinde yayınladığı habere göre Xbox konsollarında Discord üzerinden sesli sohbet etme imkanı geliyor. Åžimdilik deneme sürecinde olan bu sistem Xbox Series X/S ve Xbox One konsollarına gelecek. 

Bunun yanında Microsoft, Discord kullanan kişilerin Xbox, mobil ve PC arasında bağlantı kuracağı yeniliği de önümüzdeki haftalarda deneyimleyebilecek kişilerin artacağını ve kısa bir süre sonra da herkes tarafından kullanılabileceğini doğruladı.

Tıpkı PC tarafında olduğu gibi Xbox için geliştirilen Discord arayüzünde diğer kişilerin hangi oyunda olduğunu veya görüşme yapıp yapmadıklarını görebileceğiz. Discord sesli sohbeti ile Xbox oyun sohbeti arasında geçiş yapılabilecek.

Xbox konsollarında Discord kullanmak isteyen kişilerin "Partiler ve sohbetler" menüsünden "Discord Voice'u Xbox'ta Dene" seçeneğini seçmeleri gerekiyor. Ayrıca daha önce yapmış olsalar dahi kullanıcıların Discord hesaplarını Xbox hesaplarına bağlamaları istenecek.

Şimdilik küçük bir kitle tarafından test edilen bu özellik ilerleyen süreçte tüm Xbox kullanıcılarının kullanımına açılacak.

Hiç yorum yok