Header Ads

VALORANT BÖLGESEL LİGLERİNDE 5. HAFTA ÖZETİ

VALORANT EMEA ve MENA Bölgesel Ligleri beşinci haftasını geride bıraktı. EMEA Bölgesel Ligleri'nde mücadele sürerken, MENA'da ise final mücadeleleri kıran kırana geçti. MENA'da ligden çıkan takımlar belli olurken EMEA'da elemelere girecek takımlarda yavaştan belli oluyor.

Bölgelerin finallerinde kısa bir sürede lige katılmayı başarmış trend takımlar üstün performanslar gösterirken kimi liglerde ise ismini kazımış takımlar liderliklerini koruyorlar.

VALORANT Bölgesel Ligleri'nde neler olduğunu görmek için aşağıdan 5. Hafta Özeti'ne ulaşabilirsiniz.

VALORANT Bölgesel Ligi Türkiye: Birlik x Coca Cola

Türkiye: Birlik'te silahlar susmadı. SuperMasive Blaze - Fire Flux Esports karşılaşmasında Bind, Split ve Ascent maratonunun sonucunda kazanan taraf SuperMassive Blaze oldu. Lig boyunca tek bir maç bile kaybetmeyen takım gelecek hafta FUT Esports ile mücadele edecek.

Birlik'te ikinci sırada yer alan FUT Esports 5. haftadaki rakibi Galatasaray Esports'u rahatlıkla geçti. İlk iki sırayı paylaşan takımın haftaya gerçekleşecek maçında nefesler tutulacak.

  1. SuperMassive Blaze: 5-0
  2. FUT Esports: 4-1
  3. Fenerbahçe Esports: 3-2
  4. Fire Flux Esports: 3-2
  5. Galakticos: 2-3
  6. Galatasaray Esports: 1-4
  7. Team Lixa: 1-4
  8. Thunderbolts Gaming: 1-4


VALORANT Bölgesel Ligi DACH: Evolution

5. haftayı geride bırakırken DACH: Evolution tarafında DSYRE ligi hakimiyeti altın almış durumda. Angry Titans ekibiyle Breeze ve Split haritalarında berabere kalmış olsa da sıralamada hala zirvede durmayı başarıyor.

İkinci sırada yer alan MOUZ, bir galibiyet geriden gelerek SPARX Esports'u zorlanmadan geçerek ligdeki birinci sıraya gözünü dikmiş durumda.

Bir hafta daha geride kalırken DSYRE, DACH: Evolution'ı domine etmeyi sürdürüyor. Angry Titans'la Breeze ve Split'te berabere kaldıysa da sıralamaların zirvesindeki yerini koruyor ama bir gözü arkada olsa iyi olur.

  1. DSYRE: 8-2
  2. MOUZ: 7-3
  3. Angry Titans: 6-4
  4. Ovation Esports: 6-4
  5. ALTERNATE aTTaX: 4-6
  6. CGN Esports: 4-6
  7. WAVE Esports: 3-7
  8. SPARX Esports: 2-8


VALORANT Bölgesel Ligi Doğu: Surge

NOM Esports'un Surge'de sürdürdüğü hakimiyet sona erdi ve birincilik sırasına ise Zero Tenacity geldi. Ekip Fracture haritasında düşük bir performans göstererek TENSTAR'a kaybetse de Icebox ile beraber Anorthosis Famagusta Esports'u yenmesini bildi.

Bunun yanı sıra Diamant ekibi de yükselmesini yavaş yabaş sürdürüyor. Enterprise Esports ve Anorthosis Famagusta'nn üstesinden gelerek lig maçlarının başında gösterdiği başarılı performansı yeniden ortaya çıkardı. Önümüzdeki hafta NOM ve Anonymo Mentos ile karşılaşacaklar.

  1. Zero Tenacity: 7-3
  2. Diamant: 6-4
  3. TENSTAR: 6-4
  4. Anonymo Mentos: 5-5
  5. Anorthosis Famagusta Esports: 5-5
  6. Enterprise Esports: 5-5
  7. NOM Esports: 5-5
  8. Entropiq: 1-9


VALORANT Bölgesel Ligi Fransa: Revolution

Ligdeki başarısını neredeyse namağlup sürdüren MAD Lions bu hafta ki performansıyla da şaşırtmadı. Team Vitality ve Team BDS ekiplerini bertaraf ederek birinciliğini korumaya devam ediyor.

Yine de Karmine Corp, Mandatroy ve Team Vitality henüz mücadeleden vazgeçmiş görünmüyor. Haftaya MAD Lions ve Karmine Corp arasında gerçekleşecek maçta MAD Lions'ın tahtının sallanıp sallanmadığı görünmüş olacak.

  1. MAD Lions: 13-1
  2. Karmine Corp: 10-4
  3. Mandatory: 10-4
  4. Team Vitality: 10-4
  5. beGenius: 7-7
  6. Team BDS: 7-7
  7. Sector One: 5-9
  8. WYLDE: 4-10
  9. Valar Morghulis: 3-11
  10. OG: 1-13


VALORANT Bölgesel Ligi MENA: Resilience

MENA Bölgesel Ligi iki farklı alt bölgeye ayrılmış durumda: GCC & Irak ve Levant & Kuzey Afrika.

GCC & Irak

Çoğu taraftarının beklediği gibi GGC & Irak'a hükmeden Team Falcons, YaLLA Esports'u 2 - 0'lık skorla alt ederek ligi birinci bitirdi. YaLLa'ya karşı olan maçı hiç de kolay olmadıysa da (son rauntta Falcons'ı uzatmalara götürdüler), bu yırtıcı kuşlar MENA: Resilience Büyük Finali'ne rüzgârı arkasına almış şekilde gidiyor.

Üçüncülük maçı:

 vSlash vs 01 Esports: 2-0

Final: 

Team Falcons vs YaLLA Esports: 2-0

Levant & Kuzey Afrika 

Levant & Kuzey Afrika finallerini kapatırken XPLDZ ve Geekay Esports, MENA Büyük Finali'ne gitmeye hak kazandı, Resilience kupasını evine götüren ekipse XPLDZ oldu. Ancak Geekay son saniyeye kadar pes etmedi ve şampiyon ekipten bir oyun almayı başardı. Büyük Final giderek yaklaşıyor ve şampiyonluk tacını kimin elde edeceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Üçüncülük maçı:

NASR Esports vs Team RA’AD: 2-1

Final: 

Geekay Esports vs XPLDZ: 1-2


VALORANT Bölgesel Ligi Kuzey Avrupa: Polaris

Diğer liglere göre Kuzey Avrupa tansiyonların en yüksek olduğu ve rekabetin had safhada yaşandığı bir lig olmaya devam ediyor. Şu listede birinci sırada dört tane takım bulunuyor. who cars? bu haftayı kayıpsız geçirirken Finest ve EXCEL ise Human Tripwires ve H2O'ya birer maç kaybettiler.

who cars? kendisinden beklenmeyen üstün performansıyla herkesi şaşırtmaya devam ediyor.Gelecek hafta EXCEL ile karşılaşacak olan mücadeleden kimin galip çıkacağı ayrı bir merak konusu.

  1. EXCEL: 4-1
  2. Finest: 4-1
  3. who cars?: 4-1
  4. Human Tripwires: 3-2
  5. HEET: 2-3
  6. KOVA: 2-3
  7. H2O: 1-4
  8. Alliance : 0-5


VALORANT Bölgesel Ligi İspanya: Rising 

İspanya'da 5. haftada UCAM Tokiers, Rebels Gaming ekibine karşı ezici bir galibiyet aldı. Sıralamada dördüncü sırada bulunan UCAM Tokiers 6. haftaya hırslı bir şekilde hazırlanacağı kesin.

Bu hafta Case Esports, ligde dokuzuncu sırada yer alan KOI ekibine karşı mağlup oldu. Birçok oyuncu ve taraftar bu karşılaşmanın sonucuna şaşırsa da KOI ekibinden Ramses 'famsii' Koivukangas, Ascent'teki zorlu geçen maçta Case Esports'un hakkından geldi.

  1. Case Esports: 11-4
  2. Arctic: 9-6
  3. Giants: 9-6
  4. Movistar Riders: 9-6
  5. UCAM Tokiers: 9-6
  6. Rebels Gaming: 8-7
  7. Team Heretics: 7-8
  8. Team Queso: 7-8
  9. KOI: 4-11
  10. Herbalife Real Betis: 2-13

Hiç yorum yok