Header Ads

VALORANT MASTERS BÜYÜK FİNALİ KAZANANI OPTIC GAMING OLUYOR!

 

Maçlar oynandı, yürekler ağıza geldi, final tamamlandı, şampiyon belli oldu ve finito!

24 Nisan 2022 tarihinde sizlerle paylaşmış olduğumuz Büyük Final haberinde karşılaşmaya hak kazanan LOUD ve OpTic Gaming'den bahsetmiştik. O haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 3 karşılaşmanın 3'ünde de LOUD ikinci yarıda açılsa da, çevirmeye çalışsa da canavar gibi oynayan rakibinin karşısında sonradan açılmak pek işe yaramadı. Efsane oyunların döndüğü VALORANT Masters Grand Final'ı kazanan takım, rakibini 3-0 skor ile yenen ve Play-Off'ların intikamını alan OpTic Gaming oluyor.
Şimdiyse gelin maçların detaylarına inelim;

1. Maç - OpTiC Gaming(1) vs LOUD(0) - [Map: ASCENT] <13-9>

Finalde oynanan ilk maç, Ascent içerisinde oluyor. OpTic Gaming'in savunanlar, LOUD'un ise saldıranlar tarafında başladığı karşılaşmada OpTic oyuncuları sanki Play-Off karşılaşmasının intikamını alır gibi oynadı ve ilk yarıyı rakiplerine neredeyse round vermeyerek 10-2 bitirdi. Taraflar değiştiğindeyse LOUD oyuncuları fazlasıyla gaza gelmiş olacak ki akıl dolu oyunlarıyla geçen her saniye izleyicilerin aklına çevirebileceklerini getirdiler. LOUD, ikinci yarıda her ne kadar fazlasıyla dominant oynasa da fazlasıyla geri olmalarından dolayı 13-9 toplam skor ile ilk maçın galibi OpTic Gaming oldu.



2. Maç - OpTic Gaming(2) VS LOUD(0) - [Map: BIND] <13-12>

Günün 2. karşılaşmasında ilk maça göre daha eşit bir oyun sergilendi. İlk yarıda savunanlar tarafında OpTic Gaming, saldıranlar tarafında ise LOUD bizleri karşıladı. Her ne kadar eşit devam eden bir maç olsa da LOUD oyuncuları hata yaparak rakiplerine para avantajını verdi ve ilk yarıyı 8-4 sonlandırmalarını sağladılar. LOUD ikinci yarıda toparlanarak, rahatlamış ve rakibinin hatalarına güvenen olan OpTic Gaming'e adeta ecel terleri döktürdü. İzleyicileri tekrardan umutlandıran LOUD'un her ne kadar maçı kazanmaya yaklaşsa da "Biz bitti demeden bitmez!" diyen OpTic, uzatmalara doğru giden maçı hiç ama hiç uzatmadan 14-12 skorla galibiyeti elde eden taraf oldu.



3. Maç - OpTic Gaming(3) VS LOUD(0) - [Map: BREEZE] <15-13>

Günün 3. karşılaşmasında LOUD hata yaparsa geri dönme şansı yok ve OpTic kazanırsa şampiyon oluyor. OpTic Gaming saldıranlar, LOUD ise savunanlar tarafındaydı. OpTic Gaming, entryleriyle rakiplerini resmen pazara göndererek ilk yarı sonucunu 8-4'le kendilerinin lehine yazdırdılar. İkinci yarıda ise OpTic'in taktiklerini çözen LOUD oyuncuları maçı çevirmeye fazlasıyla yaklaştı. İlk 2 karşılaşma da olduğu gibi ikinci yarıyı dominant bir şekilde oynayan LOUD, maçı uzatmalara kadar uzattı ancak OpTic oyuncuları azimleriyle uzatmalarda geri dönüş ile 15-13 skorla rakiplerini eleyerek şampiyonluk kupasını kaldırdılar.



Final'den haberler bu kadardı sevgili okurlar, daha sonraki haberlerde görüşmek üzere!

Hiç yorum yok