Header Ads

Riot Games, Cinsiyetçilik Davasından 100 Milyon Dolar Ödeyecek!

 

  Son zamanların popüler FPS oyunu Valorant ve uzun süredir bildiğimiz League of Legends oyunlarıyla bilinen Riot Games'in üç sene sonra davası sonuçlandı. 2018 yılında şirket içinde kadın çalışanlara yönelik cinsiyetçilik uygulandığı iddiasıyla dava açılmıştı. Üç sene ardından sonuca bağlanan davada Riot Games kadın çalışanlarına tazminat ödemeyi kabul etti.

Bugün yapılan açıklamada daha önce 1065 kadın çalışanı ve 1300 sözleşmeli kadın işçiye yönelik olarak dava sonucunda tazminat ödemeyi kabul etti. Riot Games'in normalde ödeyeceği toplam tutar 80 milyon dolar olsa da, seneler süren dava sonucunda avukat ve dosya masraflarının 20 milyon dolarının eklenmesiyle toplam gideri 100 milyon dolar oldu.

  2018'de ortaya çıkan krizin içeriği, işyerinde çalışan kadınların güzelliklerinin derecelendirildiği bir e-postanın diğer çalışanlar arasında dolaşmasıydı. Bunun yanı sıra bazı çalışanlara cinsel organ fotoğrafı gönderildiği gibi bazı kötü kötü iddialar da vardı. Üç yıl boyunca devam eden dava boyunca süren kriz, 2021 itibariyle Riot Games'in sorumluluğu üstlenip tazminat ödemeyi kabul etmesiyle sonuçlandı.

Riot Games tazminat ödemenin yanı sıra bazı değişiklikler yapacağını da söyledi. Şirketin herhangi bir departmanına iş başvurusu yapanlar için daha iyi ücret şeffaflığı, çalışanların maaş çeklerini düzenlemek ve iş unvanlarını atamak için eski sistemi terk ederek tamamen yeni bir sisteme geçeceğini duyurdu. Ayrıca, bir kadının işe alım ekiplerinde bulunması şartını da getirecek.

Hiç yorum yok