Header Ads

Mecüksel İnceleme: League of Legends | Bütün Şampiyonların Çıkış Tarihleri


Acaba benim karakterim hangi sene ortaya çıktı? Hop! Listeye bakın efenim.

Sizleri eski bir eski zamana götürüp geri getireceğiz. Çayınızı, kahvenizi ve en önemlisi limonlu sodalarınız hazır edin. Eh tabii porocuklarımızı da yanımıza almayı ihmal etmeyelim. 

Evet efendiler, bugün yepyeni bir inceleme yazısında beraberiz. Bu yazımızda; ''Bütün Şampiyonların Çıkış Tarihleri'' adı altında bir konu üzerinde inceleme yapacağız. 

Hangi karakter hangi sene ortaya çıktı? İşte başlıyoruz!


Bütün her şey o efsane seneler arasında başladı... ''Kanka gel indir şu oyunu beh. Ne güzel 3 koridor falan var. Sen de gel birlikte oynayalım tek bırakma beni.''

2009-2010


Bu oyunda ilk 6(altı) senenin verdiği tat hiçbir sezonda yok maalesef. Fakat ileride yeni çıkacak karakterlere de kök söktürecek şampiyonlar işte bu sene çıktı. 

Dışarıdan bir oyuncuya; ''League of Legends'a başlama sebepleriniz nelerdir?'' diye bir soru yöneltseniz çoğu oyuncunun diyeceği şey; ''Kanka vasıtasıyla başladım be. Zorladı gel gel gel diye ben de geldim ve bırakamıyorum ya'' dediğini ya da buna yakın bir cümle söyleceğini biliyoruz. 

Bu seneler çok güzeldi. Küfür, Sataşma, Flame veya herhangi bir kötülük yoktu. Çok naif ve sadeydi oyun. Ancak bir o kadar da anlaşılmazdı. Hani derler ya; ''Her iyi olan şeyin bir de kötü tarafı vardır'' söylenilen söz tam olarak bu seneye uyuyordu.



Kimi oyuncular huzur ve kafa dağıtmak için gelirdi o seneler. Kimileri de rekabet için.

Ah eski Sion, Mordekaiser, Twitch ve niceleri! Hepsi çok çok güzeldi. Duvar dibinde sınırsız görünmezliği olan Twitch mi arasınız, tüm haritayı mantarlayan terbiyesizlere kadar her şey vardı. Pek denge olduğu söylenemezdi ama eğlenceliydi. 

Bir oyunu asla ciddiye almamak gerekiyor efendiler. Adı üstünde oyun. Eğlenmek için ve yine de az da olsa rekabet gerekiyor ama rekabet, eğlenmenin önüne geçmemeli..(Nerede o eski Sion'lar...)







2011-2014

Bu dönem neler yaşanmadı ki... Görsel yenileme mi ararsınız, bir tane psikopat karakterin eş çalmasını mı ararsınız, bir tane güvercinin imparator olduğunu mu ararsınız var da var efendiler! 

Bu dönem oldukça fazla karakter yayımlandı. 

Burada bir karakter var. Rework aldığı halde yine koridoru karşındaki rakibe zindan eden bir karakter. Bu şampiyon Yorick! O zamanlar ölüyü diriltip tekrardan öldürebiliyordu. Tıpkı Sion'un pasifi gibi düşünebilirsiniz. Çok iyiydi o zamanlar...(Bug'ları saymazsak...)

Öyle bir karakter daha var ki, 2013 senesinin sonunda çıkartılmış ve bir daha asla unutulamamış. Bu karaktere iyilik mi desek kötülük mü desek bilemedik.

Çünkü öyle bir karakter ki  zıplatmadan oynanmıyor arkadaş. İlla bu karakter alınınca zıplatan bir şeyler almak diğer takım arkadaşlarına farz oluyor.  Öyle ki, kendi takımınıza geldiğinde rezalet ama karşı takıma geldiğinde muhteşem oynanılan bir karakter. İşte bu karakter YASUO!

Bu dönemlerde çıkan diğer iki tane karaktere değinmezsem olmaz. Bir tanesi Lee Sin. Eskiden 500 hasar vuran bir ses dalgası yeteneği vardı. Bu arada, ''Geleneksel Lee Sin kostümü onun ilk halidir.'' Gerçekten, sizlere tutturduğunda ve gerçekleştirdiğinde kurtulma şansınız çok düşüktü.

Diğer bir karakter ise Skarner. Garibim, ne zamandır, hem görsel hem de yetenekler üzerinde rework almayı bekliyor. Skarner oyuncularını üzmeyin, onlar çok nadir gün yüzüne çıkıyorlar. Çıktığında da psikopata bağlıyorlar, o ayrı mevzu tabii. (Aurelion Sol Yırtıcı rünü almış bir Skarner'den korusun.)




Gelgelelim bütüün kanser, dengesiz karakterlerin çıktığı senelere.

2015-2021 


Hangisinden başlayalım ki? Hepsi dengesiz. Ama içlerinden biri var ki bu karakteri oynayanlara ne yaptığını sormayın. Hem de destek karakteri. Az çok tahmin etmişsinizdir, bu karakter Bard! 

Tını toplamak için gerekirse haritayı tavaf eder ama oyunu kazandırır. Bard'ları sevin. Çok sessiz ve tatlıdırlar. Diğer bir karakter ise üstünden kaç sene geçerse geçsin, arkadaş dengelenmiyor bu! Ormancınız baskın atmaya gelir ama sizi baskınla beraber keser. Kendini Nagakabouros'un elçisi ilan eden dengesiz Illaoi

Ne diyelim ki, bu seneler arasında çıkan karakterlerin hepsinden bahsetsek emin olun kaç seri yaparız kim bilir. 

Bu arada bir diğer karakterden daha bahsetmeden olmak. Bu karakter oyunun günah keçisi. Her ne kadar kozmik ejderha olsa bile, hiçbir suçu yokken zayıflatmaya mahkum biri oldu. Ya arkadaş, oyunun İlahı'na böyle yapmayın. %0,5 oynanma oranı var arkadaş lütfen ya. 

Peki neyimiz kaldı?  Evet, son seneler!

Oldukça derin bir hikayeye sahip olan Mahvolmuş Kral Viego'nun oyuna eklenmesiyle yeni karakterlerin çıkması, oyunun hikayesel olarak ilerlemesine sebep oldu. 

Bu iyi bir şey. Şu son senelerde olan en iyi şey olabilir aslında. Kitle Kontrol'den çıkamadığınız Rell'den, 0/10 gitmesine rağmen, 20/0 Zed'i kesebilen Samira'dan falan bahsetsek liste hiiç bitmez. Olsun, Aurelion Sol nerflemeye devam.


Efendiler, tatlı bir incelemenin daha sonuna geldik. Aslında incelemeden ziyade daha çok gerçekleri konuştuk. Öyle ki eski senelerde oynayan çoğu oyuncu yukarıda söylenenlere yakın şeyler söyleyecektir.

Şimdilik bu kadar, kendinize çok çok iyi bakmanız dileği ile sağlıcakla kalınız. Limonlu sodaları sakın ihmal etmeyin!



2 yorum: