Header Ads

League of Legends | Sezon Öncesi Kapımızda!


 

LoL dünya şampiyonasının başlaması ile acı bir gerçek yine yüzümüze çarptı;  Sezon öncesi kapımızda!  

Riot Games, League of Legends'da her sezon başlamadan önce,  oyuna büyük değişiklikler getirir. Oyuncular görsün ve alışsın ve/veya bu yeni değişiklikler oyunu kırmasın diye gerekli değişiklikleri yapmak için sezon öncesi adı verilen bir dönem başlar. 

LoL güç sürüklenmesi olan bir oyun olduğu için yeni çıkan ve getirilen her şey her ne kadar PBE'de "dengelenmiş!"  olsa da, işin aslı asla ama asla öyle olmaz ve LoL için yılın en karanlık ve kaos dolu dönemi başlar.



Bu dönemde oyunu eğlence için oynayanlar tam anlamıyla eziyet çekerken, bu oyunu hırsla oynayanların yeni yeni OTP olmaya çalıştıkları şampiyonlar ortaya çıkar. Bazı şampiyonlar yeni gelen eşya, rün veya özellikler nedeni ile bir anda popüler olur.

 Eğer sevdiğin ve oynadığın bir şampiyona denk gelirse bu piyango gibi bir olaydır, hızla yükselmeye başlarsın.  Oynadığım 3. Sezondan beri bu olay hep böyle oldu. 

11. sezonun başlaması ile birlikte Amumu'nun yükselişi en yakın örnek. Kimse Amumu oynamazken bir anda parladı. 


İşin en ilginç yanı ise şu, gelen her büyük yenilikte istisnasız güçlenen bir karakter var: Warwick.  

Bu kurt bireyin tam anlamı ile Riot'un sevgili kulu olmasından dolayı bu sezon öncesi dönem dolunay havasında geçer. Her sezon öncesi muhakkak işine yarayan bir şey olur ve alt ligleri domine eder. Saçma bir şekilde hem ölmez, hem öldürür. Tam bir kuduz köpek gibi koşar.  

"Bu tank kasmış beni kesemez!" dersin, dört eşya bitirmiş ADC'den daha fazla vurur. Ad kasmış keserim dersin, Alman tanklarından beter tanklar. Canı az diye dalarsın can çalar. 

Hali hazırda can çalma gibi mekanikler çok güçlüyken yine gelecek birkaç eşya veya güçlendirme ile bu durumu daha beter yaşatacak gibi. Bekleyip göreceğiz.

Riot Games bu sene yaptıkları ile can çalma, can çekme, can yenileme vb. şeyleri gerçekten kırdı. Tek eşya İrelia'lar malum, ölümsüz durumda.  Sezon öncesinde buna bir dengeleme bekliyordum fakat yeni gelen eşyalarda da buna bir çözüm şimdilik görünmüyor.  

Bir de bunlar yetmezmiş gibi Soraka, ultisi ile ağır yara siliyor!



Şimdi ise Warwick, Cassiopeia ve Irelia, yanında Soraka olduğunda tutuşturun ağır yarasından kurtulmuş olacak. Ağır yara eşyaları herkes için zorunluluk olmuş durumda. Tek umudumuz yeni eşyalar ile buna el atmayan Riot'un mevcut eşya ve mekanikleri nerflemesi.

Asıl tehlike ise ADC'ler olarak görünüyor.  Uzun süredir ADC'ler sıkıntılı bir durumda. Öyle ki yerlerine Ziggs alındığı bile oluyordu. Riot'un her ne kadar yeni eşyalar ile olmasa da genel bir ADC güçlendirmesi ile ADC'leri başımıza bela edip tankları oyundan iyice düşürmesi hiç uzak bir ihtimal gibi geliyor bana. 

Bu sezon özellikle şu sıralar dövüşçü şampiyonlar her yerde. Nocturne ve Talon gibi suikastçılar bile dövüşçü oldu.  Can içen ve Sterak'ın Güvencesi ile oyunu terörize ediyorlar.  Nerede ise ölümsüzler ve gerçekten saçma hasarlar çıkarıyorlar. Riot bunu dengelemek isterse şaşırmam.

Suikastçılar ise özellikle profesyonel arenadan silinmeye yüz tuttu. Dövüşçü role evrilenler evrildi, evrilemeyenler unutuldu.  Le'Blanc orta koridorda kalan tek  suikastçı durumunda. Zed ise ormana geçerek hayatta kaldı. 

Kha'zix ve Elise ise unutulup gittiler. AP orta koridor şampiyonları zaten Ölümateşi Pençesi kalktıktan sonra yavaş yavaş büyücüye dönüştü ya da kayıplara karıştı. Riot'un bunu düzeltmek isteyeceğini pek sanmam ama bir umut işte.

Riot bu sezonda da planlar yapmıştır elbet, buna şüphe yok tabi ki. Asıl soru ise, Riot'un planlarının ne kadarının tutacağı. ADC için yaptığı eşyayı destekler alsa şaşırmam ki daha öncesinde olmuştu. Orta koridorda çarp bile oldu. 

Bir şey kesin, en saçma şeyler hep sezon öncesi döneminde oldu. Bekleyip göreceğiz.


Yazan: Tancan Çalışkan




Hiç yorum yok