Header Ads

League of Legends Genel Sohbeti 11.21 Yaması'nda Devre Dışı Bırakılıyor!

 

Rakibinizle sohbet etmeyi, kostümünü övmeyi, dansa davet etmeyi veya tebrik etmeyi seviyorsanız size kötü bir haberimiz var.

Maalesef bu yaptıklarınıza kısa bir süre sonra devam edemeyeceksiniz. Riot Games her ne kadar gözünü AFK'lara ve bilerek besleyenlere çevirmiş olsa da küfür ve hakaretin büyüyen bir sorun olduğu yönünde geri bildirimleri duydu. Bunun için kademeli değişiklikler üzerinde çalışan Riot Games, yakında gelecek olan 11.21 yamasında eşleştirmeli sıralarda genel sohbeti devre dışı bırakacağını açıkladı. Bu duruma rakibinizin oynayışını öven, Baron önü kavgaya çağıran veya rakiplerinden arkadaşlar edinenler biraz üzülebilir. Ama merak etmeyin, oyun sonu ekranında iki takım hala birbirleriyle konuşabilecekler. Her ne kadar genel sohbette eğlenceli, tatlı konuşmalar olsa da olumsuz konuşmalar bu durumlardan daha fazla ve çoğumuz bu durumdan rahatsızız. Riot Meddler ve Brightmoon bu kısıtlamanın etkilerini küfür/hakaret ve ceza sayılarının üzerinden değerlendirmeler yapacağını da söyledi.
Her ne kadar genel sohbetteki küfür ve hakareti azaltsa da takım içinde olan tartışmaların önüne geçilmeyeceğini biliyorlar. Fakat her ne kadar küfür ve hakaret boy gösterse de takım planının yapılmasında ve takımların uyumlu olmasında çok büyük önem arz ediyor. Bu çalışmalarla genel sohbetteki sebep olduğu kötü durumu engellemek ve azaltmak isteyen Riot Games bakalım ilerideki dönemlerde başka nasıl bir değişikliğe gideceği merakla bekleniyor.

Hiç yorum yok