Header Ads

Riot Games Smurf Sorununa Çözüm Arıyor!



 Valorant oynarken hepimiz rakip takıma gelen 40 vuran Jett'lerden, Reyna'lardan zaman zaman bıkmış, nefret etmişizdir.

Öncelikle bilmeyenler için Smurf nedir ondan bahsedelim.

Smurf adını verdiğimiz oyuncular herhangi bir oyunda üst seviye olmasına rağmen, yeni bir hesap açıp kendinden daha düşük seviyeli insanlara karşı daha rahat kazanan kişilerdir.

Valorant'ta ise bu smurf oyuncu sorunu oyun çıktığından beri başımıza bela oldu. Buna karşılık Riot daha önceden Dereceli Maç girebilmek için en az 10 oyun oynanması kuralını en az 10 maç kazanılması şeklinde değiştirdi. Bu düzenleme önceki sistemde Smurf hesapların oyunu ciddiye almadıkları ve AFK oldukları fark edilince yapılmıştı.

Geçtiğimiz yamalarda getirilen Hesap Seviyesi sistemi getirildi. Bu Hesap Seviyesi sistemi ile beraber oyuncular Dereceli Maça girebilmek için bir şart olması gerektiğini dile getirdi.

Örneğin; League Of Legends'da Dereceli Maç arayabilmek için hesabınızın en az 30 seviye olması gerekiyor.


Riot'un bu sistemi Valorant'a geçirmesi pek zaman almayacaktır. Oyunun yapımcılarından Sara Dadafshar (npcSara) Reddit'de konuşulan Dereceli maçlar için hesap seviyesi sınırlı olmalı adlı tartışmada; 

"Selam. Buna katılıyoruz. Oyun geliştikçe, dereceli giriş şartımız 10 oyun oynamaktan 10 oyun kazanmak şeklinde değişti, 

ancak hesap seviyesinin eklenmesi maça giriş şartını değiştirmek için mükemmel bir fırsat oldu. 

Çalışmalar devam ediyor merak etmeyin :)"





Değişikliğin ne zaman geleceği için belirli bir tarih olmasa da bu değişikliğin tüm oyuncular adına olumlu bir değişiklik olacağını söyleyebiliriz. 

Daha fazla haber için takipte kalın!

Hiç yorum yok