Header Ads

Assassin’s Creed Valhalla'ya Gelecek Tarihsel Olaylar


Assassin’s Creed Valhalla çıktığı zamandan beri kitlesini oldukça etkileyen ve sevilerek oynanan bir oyun oldu. Geçtiği tarih aralığı, Vikingler'in İngiliz İstilası zamanlarını anlatan, 873 yılında geçen bir yapım. Bugüne kadar hikayesel anlamda iki adet DLC çıkartan oyun tarihsel olayları bir hayli genişletti.


Konumuzda ise Assassin’s Creed Valhalla'ya gelebilecek yeni DLC'leri incelemek istedik.

Sizleri şöyle alalım;

Lindisfarne Baskını



Vikingler'le ve İngilizler arasında oldukça büyük bir çatışma olan Lindisfarne Baskını, bilinmeyen bir grup askerler tarafından Kuzey İngiltere'de ki ibadethanesine saldırdı. Böylelikle İngiliz'ler yeni bir düşmanla savaşa girmiş oldu. Bu nedenle Valhalla'ya gelebilme ihtimali oldukça yüksek.
Amerika'nın Keşfi


Birçok insanın kendisine inandığı Christopher Columbus, keşfettiği Vinland adası Kuzey Amerika olarak geçiyor. Ve Vikingler'in de Vinland adında bir yere yerleştiğini belirtiyor. Valhalla'nın da Kuzeyliler ile ilgilendiği için böyle bir DLC'nin gelebilmesi yüksek bir ihtimalleri de barındırıyor.

Stamford Savaşı




Viking zamanlarında savaşların başlamasının en büyük etmenlerinden biri Stamford Köprüsü Savaşı oldu. Bu savaşta İngiliz ordusu, İskandinav ordusunu mağlup etmişti. Köprüde geçen bu savaş oldukça kısıtlı bir alanda gerçekleşti. Bu nedenle Valhalla'ya gelebilecek bir tarihsel olay olabilme ihtimallerini barındırıyor. Önümüzdeki zamanlarda DLC olarak gelebilir.

Assassin's Creed Valhalla'nın trailerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.


Şimdilik bu kadar, daha fazlası için takipte kalmayı unutmayın efendim!

Hiç yorum yok