Header Ads

League of Legends'da AFK Olmayı Alışkanlık Haline Getirenlere Kötü Haber!

Oyunun en tatsız ve sinir bozucu sorunlarından birisi olan "klavyeden uzak oyuncular" için yeni bir ceza sistemi geliyor. Mevcut AFK cezalandırmalarının yetersiz olduğunu düşünen Riot Games, yeni bir cezalandırma sistemi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Mevcut sistemde AFK kalan oyuncular, yalnızca 15-20 dakikalık bir sıra gecikmesine dahil ediliyordu. Cezanın kademesine göre de bunun gerçekleşeceği gecikme süresi artıyordu tabii. 

Riot'un yaptığı bir analize göre League of Legends oyuncularının %9'u AFK cezası alsa da, aynı davranışları göstermeye devam ediyor. Bu alışkanlığa son vermek isteyen Riot, "Queue Lockout" adında bir sistem geliştirdi.

Ceza almasına rağmen AFK kalma alışkanlığını devam ettiren oyuncular, yeni eklenmiş kademelerde ki cezalandırmalardan faydalanacak.

Örneğin;

Yakın zaman içinde hali hazırda 15 dakika (3. kademe) gecikme cezası almış oyuncular, AFK kalmaya devam ederlerse 4. kademe olarak değerlendirilecek ve 1 gün boyunca sıralamaya katılamayacak. Ayrıca uzaklaştırma bittiğinde 5 oyunluk bir 15 dakika gecikme cezalarının olacağını da belirtmeden geçmeyelim.

Kademeler hakkında daha detaylı bilgi için bu görsele göz atabilirsiniz;

Bu duruma bakılırsa AFK kalmayı alışkanlık edinmiş oyuncular League of Legends'dan bayağı soğuyacaklar. 

Riot, aynı zamanda bu tarz oyuncuların AFK kalma sebeplerinin ne olduğuna dair bir araştırma yaparak çözüm bulmak istediğini de belirtti.

Siz siz olun, kimsenin oyununu yokluğunuzla mahvetmeyiverin. Sonraki haberlerle görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın!


Hiç yorum yok