Header Ads

EŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVÜLMESİ GEREKEN 5 OYUN KARAKTERİ


 

OYUNLAR EFENDİLER, OYUNLAR... 

Kimi zaman dostunuz, kimi zamansa çıldırma aracınız olabiliyorlar. Özellikle benim gibi rekabetçi oyunlarda mesainiz varsa, hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum. 

Rekabetçi oyunları bir kenara koyup, kendinizi derin bir hikayede kaybedebilir ya da mekanikleriyle eğlencenin dibine vurabilirken bulabilirsiniz. Öyle ya, hayat bu... Orada bile sizi fitil edecek bir şey bulabilirsiniz. 

Bu kimi zaman misafirlikteyken çorabın delik olduğunu fark ettiğiniz kadar tatsız, kimi zamansa sabır taşınızı çatlatacak bir yan karakter olabilir. Bugünkü yazımızın konusu ise, ne sebeple olursa olsun fark etmeksizin EŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVMEK İSTEDİĞİM 5 OYUN KARAKTERİNİ içeriyor.,

Listeleme kişisel olarak hoşlaşmadığım isimlerden oluşuyor. Allah bunları kahretmesin ya ne diyebilirim ki... Neyse listeye geçelim.



Big Smoke (GTA: San Andreas)

KANKA O TREN VAR YA O TREN...

İnternette insanların o meşhur tren görevinde zorlandığını görene kadar ben bu görevi tekte geçiyordum. 

Artık psikolojik olarak mı yoksa oyunu uzun süre oynamamaktan mı bilmiyorum ama insanların yapamadığını gördükten sonra görevi yapamaz oldum. "FOLLOV DI DEĞMN TIREYN Sİ CEY" lafının hala beyninizde kira vermeden yaşadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

Benim de yaşıyor merak etmeyin. Vücudundaki yağ oranının fazlalığından nefes alamayan arkadaşımızın kirli sesiyle de hem itici hem de sinir bozucu olmaktan assssla çekinmiyor. Seni o trenin önünden bu trenin önüne atasım var da trenin tekerlerine yazık olur. Pu! Yazıklar olsun sana!

Peder Martin (Outlast)

DELİİİ, HASTANEYİ BAŞIMIZA YIKTIN DELİİİ!

Seni bu hastaneye kim koydu lan? He? Kim koydu? DELİ HASTANESİNDE PEDERİN NE İŞİ VAR ARKADAŞLAR KİMSE BUNU SORGULAMIYOR MU? Tamam sakinim. 

Kafayı yemiş olabilirsin, bir şekil bunca manyağın arasında yaşamışsın eyvallah. Hiçbir lafım yok, fakat arkadaşım. Haysiyetsiz misin beni niye engelliyorsun? Sal ulan beni sal! Yemin ediyorum indirim döneminde satış yapıp prim kazanmaya çalışan mağaza çalışanı gibi salmıyor bizi hastaneden! Sal ulan yakamı. 

SPOILER ALERT

Emin ol alevler içinde kalışını izlerken tek üzüldüğüm nokta yanan kibriti benim atamamamdı! (*sönmez reis tükürüğü *PU! )




Hammerhead (Spider Man: Shattered Dimensions)

KAÇ SENE GEÇTİ BUNA HALA HATIRLADIKÇA KURULURUM

Zamanında Adobe Flash Player kullanarak oynanan oyunlar vardı. Patron döv, Fenerli Döv, Galatalı Döv gibi. Heh bu karakterin karakterini (!) oluştururken herhalde Y kuşağından Türk bir arkadaşa yaptırmışlar. Aynı o tipte bir eleman ya. Beyni yok fikri var lalenin. Dövüyorsun o kocaman ekmek kafalı suratına yapıştırıyorsun, merhamet dileniyor. Bırakıyorsun hemen makineli tüfeğe sarılıyor. 

Lanet olsun süper kahramanların vicdanına ya! Bırakın ya şöyle bi' ağız tadıyla kafa göz dalayım şu herife! 

Ama yok, neymiş efendim etkisiz hale getirip adalete teslim edi'cez. Peh! 

Marauder (DOOM Eternal)

KİMSİN SEN? ÇIK DIŞARI ÇIK! N'OLUR GİT YA...

Seni kim tasarladı birader ya? Seni kim tasarladı gerçekten merak ediyorum. Bunu tasarlayan arkadaşın gerçekten manevi değerlerini sevmediğine eminim. O kadar illet bir karakter ki. 

Uzaklaştığında sana alevli bumerang atıyor. Yakınlaştığında çifteli pompalısıyla sıkıyor. Ateş ettiğinde kalkan açıyor. Aniden üzerine hızla uçarak sana atak yapabiliyor. Elinde KOCAMAN baltasıyla sanki kelebek bıçak varmış gibi darbe savuruyor. Nesin ulan sen? 

Beyefendinin ancak üzerine hızla saldırmadan önce gözleri milisaniyelik yeşil yandığında ateş edebiliyoruz, anca o zaman saldırımıza karşı kalkanını açmıyor. Yapay zekası da iyi ayarlanmış, ezbere şekilde gitmiyor. 

Bazen açık verişini arka arkaya yaparken, bazen iki dakika aralıksız köşe kapmaca oynadığınız da oluyor. Tabii asıl sinir bozucu kısım, bu karakterle ilk karşılaştığınızda bir taneyken, ilerleyen bölümlerde meydan muharebelerinde bunlardan 2-3 tane falan aynı anda salıyorlar. 

SİZİ CEHENNEMDEN GELDİĞİNİZE PİŞMAN ETMEYEN ADAM DEĞİL OĞLUM!



BONUS: Teemo (League of Legends)

HALA BURDASIN YA, İNANAMIYORUM SANA...

FPS oyunların bir kölesi olarak ben bile nefret ediyorum bu karakterden. Ara sıra arkadaşlarımla ARAM modu gireyim diyorum. 

Hani tek koridor, hurra herkes aksiyon savaş falan derken karşıya bu şampiyon geliyor... 20 dakikam eğlenceli geçsin derken tam bir ızdıraba dönüşüyor. Bari ARAM moduna özel nerf falan getirin arkadaş. 

O mantardan saçtığı bütün zehirleri toplayıp tek yaşam kaynağın yapayım be senin Teemo! 



BONUS 2: General Shepherd (Call Of Duty: Modern Warfare 2)

UMARIM TİPİN GERÇEK BİR İNSANDAN MODELLENMEMİŞTİR...

Yerli, yabancı, uzaylı, emin ol nereli olduğu fark etmeksizin kainatça senden nefret ediyoruz Shepherd. Sen ne cibiliyetsiz , karaktersiz bi' herifsin ya.

 Vallahi bak kendimi geçtim, Ghost'tan ne istedin ya? Ne istedin de ikilettik? Aile bireylerini mi kaçırdık neden bunun sebebi yani? Yok arkadaş, öldürmek yetmez. Döve döve havale geçirtip, tedavi ettikten sonra bir daha dövmek lazım. 

En az üç kere tekrarlamazsam bu ritüeli içimdeki alev sönmeyecek!



Dr. Magnusson (Half-Life 2: Episode Two)

BİRİSİ KOLİ BANTI VE TUTKAL GETİRSİN. HİİİİÇ, ÖYLESİNE.

İlerde çok zengin olursam spor salonumdaki dövüş hareketlerimi çalışacağım modeli bu heriften yaptıracağım. Ne sanıyorsun sen kendini? Gordon'ın olmadığı 20 sene boyunca onca insan organize olamamışsınız. İki mermi attık adım attık anca toparlandınız. 

Senin yanına varana kadar ne bedeller ödedik ne ölümlerden döndük. Bana hala gelmiş diyor ki "Freeman ortalıkta boş boş gezinme, bir işe yara."

Ulan dalkavuk? (G.Ş. Notu: Abo'u, çok kızmış.) 20 senede yapa yapa bir tane bomba mı icat ettin? Uzun bacakları zaten 3 bazuka mermisinde indiriyorduk neyin şovu bu? 

Senin 20 senede etkili yaptığın silaha bak. Black Mesa'da tek günde benim yazdığım destanın kaçta birine denksin? Sıfır. KOCAMAN BİR SIFIR. Vallahi sus biraz daha konuşursan monitörü yumruklayacağım. 

(Hayır tutmayın beni ya, sakinim ben. Altı üstü çenesini çıkardık ne sanki!)



Ölümüne dövmek istediğim, öldürmekten beter edip hala hıncımı çıkaramayacağım beş karakterden bahsettik. Bir nebze de olsa iyi geldi diyebilirim. Sizi de illallah ettiren, hatta "Oyunu silsem mi acaba?" diye düşündüren lanet oyun karakterleri oldu mu? 

Olduysa lütfen yorumda paylaşmayın bir de onları hatırlayıp biraz daha kriz geçirmek istemiyorum... Ya da yazın ben bakmayacağım. Görsel Şefim okur belki benim yerime. Okursun di'mi Şef? (G.Ş.Notu: Okurum okurum, sen bu listeyi akıl sağlığınla bitirdin ya, hepsini okurum.)


Bugünlük benden bu kadar arkadaşlar. İnsan gerçekten anlattıkça rahatlıyormuş. Sizin de gerçekten fitil olduğunuz karakterler varsa benle beraber dozunu taşırmadan kin kusabilirsiniz. 

Mecükle kalın, sakin kalın! (Dediğimi yapın yaptığımı yapmayın. :D)

Hiç yorum yok