Header Ads

Rockstar'dan GTA'nın 3 Oyununa Remastered Geliyor İddiası

 

GTA V'ten sonra senelerdir yeni bir GTA oyunu duyurulmadı. Bunun üzerine çok fazla teori atıldı çürütüldü. Bunlardan en yaygını da, yeni bir oyun geliştirme haberi vermeyen Rockstar'ın GTA III, GTA Vice City ve GTA San Andreas oyunlarına remastered versiyonlarının getirebileceğiydi. Bu sefer bu iddiaları doğrulayabilecek bir kaynak var.

Kotaku'nun üç farklı ve güvenilir kaynağına göre Rockstar cephesined gerçekten bu üç oyun için remastered çalışması var. Kotaku, sızıntı bilgi konusunda genel de doğru bilgiler vermesiyle güvenilir bir medya ve haber kaynağını doğrulamıştı. Bu yüzden de bu haberin Kotaku'dan gelmesi serinin hayranlarını gerçekten sevindirdi. Tabii ki resmi bir kaynaktan açıklama olmadığı için hala bu haberin kesin bir doğruluğu bulunmamakta.


Kotaku'nun kaynaklarına göre bu üç oyun için Unreal oyun motoru aracılığıyla remastered versiyonları hazırlanıyor. Kaynaklardan biri geliştirilen oyunlardaki görseller için "aşırı modlanmış" yorumunu kullanırken, bu remastered oyunları görmek için fazla beklemeyeceğimiz söyleniyor.

Bir başka bilgiye göre pandemi nedeniyle aslında planlar değişmiş. İlk etapta, bu üç oyunun sadece GTA V ve GTA Online'ı yeni nesil konsollarda satın alanlara promosyon olarak verilmesi planlanmış. Sonra yine plan değişikliği sayesinde 2021 dışında Remastered Triology şeklinde çıkarılması düşünülmüş. Bundan da vazgeçilmiş ve şu an ki kaynakların dediğine göre Ekim veya Kasım aylarında piyasaya sürülmeyi bekliyormuş. Ayrıca bu paketin geleceği platformlar PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Stadia ve mobil olarak düşünülüyormuş. Kısacası Rockstar her platforma çıkartacak diyebiliriz. Daha önce Switch konsolunda bir GTA oyununun bulunmamasına rağmen remastered paketin bu konsola da gelmesi ayrı bir önem taşıyor. PC ve mobil platformların önümüzdeki yıla sarkabileceği de yine gelen bilgiler arasında. Rockstar zaten oldum olası önce konsollara daha sonrasında masaüstü tarafına yönelmişti. Aslında bir nevi iyi diyebiliriz, malum Cyberpunk 2077'nin aynı anda bütün platformlara çıkmaya çalıştığında neler yaşadığını hep beraber görmüştük.

Hiç yorum yok