Header Ads

OYUNLARDAN UYARLAMASI YAPILMIŞ 5 KİTAP


Boş vaktimizi öldürmenin en iyi yolu, oyunlar.

Oyunların bizi ne kadar eğlendirdiğini kimse reddedemez. Bunun yanı sıra müzik, kitap ya da uğraştığınız herhangi bir hobiniz de gelebilir. Bu yazımızda ise, tıpkı oyunlar gibi boş vaktimizi değerlendireceğimiz ya da kendimizi geliştireceğimiz bir türe bakacağız. Kitaplar. 

Bu listelemede, halihazırda bir oyunu bulunurken sonradan kitaplaştırılmış serilere göz atacağız. Sevdiğiniz bir oyun serisinden daha fazla ürüne sahip olmak istiyorsanız ya da oyunlarını oynamaya fırsatınız olmadığı halde merak ediyorsanız, kitap okumak hala demode olmuş bir şey değil! 

Okumaktan zarar gelmez efendiler. Buradaki sıralamamız herhangi bir öncelik içermemekle beraber rastgele koyulmuştur.


BATTLEFIELD 3: THE RUSSIAN




Şaşırdınız di'mi? Ben de şaşırdım. 

Türkçesi bulunmayan bu kitap, Battlefield 3'teki senaryo örgüsünü olduğu gibi anlatıyor. Hoş ya, zaten aradığımız da buydu. Yine de naçizane fikrim, bir FPS oyununun deneyimlenmesinin daha iyi hissettireceği yönündedir.


BIOSHOCK: RAPTURE ŞEHRİ




Atmosferiyle oyun dünyasına damgasını vurmuş olan oyun Bioshock.

 Bioshock evreninin başlangıcını ve ilk oyunun senaryosunu ele almakta. Serinin hayranları, Türkçe çevirisi de mevcut olan bu kitaba tekrar göz atmayı düşünebilirler.


GOD OF WAR (BOIIIII!)



Son çıkan oyunuyla, serinin ruhunu tekrardan canlandırıp, ortalığı kasıp kavurmuştu. 

Tabi yapımcılar durur mu? Onlarda kitap kervanına katıldılar. Değerli God of War serimizin SADECE son oyunu da bu kervanda bulunuyor. Serinin önceki oyunlarını daha çok beğenen biri olarak bu durum beni bir miktar üzse de, oyunların daha geniş alanlara yayması bizi sevindiren bir durum.


ASSASSIN'S CREED SERİSİ (EVET, SERİ!)



Oyunların kitap olarak çıktığının resmi olarak haberimin olduğu ilk seridir kendileri. 

Üstelik tek kitap değil, serinin birçok oyunun kendine has kitapları bulunmaktadır. Gizli Sefer, Rönesans, Kardeşlik, Yoldaşlık, Sırlar gibi Türkçe'ye çevrilmiş kitaplar da var. 

Oliver Bowden dur durak bilmeden hala son çıkan oyunları da romanlaştırmaya devam ediyor. Sırlar, yani Revelations kitabından sonra şahsen okumaya devam etmesem de, bazı kitapların hala çevirisinin gelmediğini biliyorum. 

Şunu söyleyebilirim, özellikle Rönesans, yani ikinci oyunun kitabı, oyuna nazaran daha fazla bilgi içeriyor. Assassin's Creed'in kitaplarını bu konuda tebrik edebilirim çünkü gerçekten güzel betimlemeler içeriyor.



WORLD OF WARCRAFT (BUNUN KİTAPLARINI OKUMAYA BAŞLAMAYIN)



Ne yalan söyleyeyim, RPG oyunlarıyla hiç aram yoktur. 

2004'ten önce çıkan oyunları da strateji türündeymiş. Bilin bakalım o türü de kim oynamıyor? Zaten Discord sunucumuz da varsanız ismimin "FPS'çi Başı" olduğunu da görmüşsünüzdür :D. 

Serinin kitapları hakkında araştırma yaptığımda ise gördüğüm manzara karşısında şok oldum. WoW hayranıysanız iyi haber, ölene kadar tüketeceğiniz bolca içerik var! Gelişen farklı olaylar çevresinde birden fazla kitap içeren serimiz, kitap yönünden baya bir zengin. 

Görsel Şef Notu: "Ejderhanın Gücü" çok tatlı bir kitap, baya ❤️

Listelememizin sonuna gelmişken, buradaki kitapların oyundan sonra çıktığını unutmayalım. Zira, roman uyarlamasından sonra yayınlanan oyunlar da var (Bkz: Metro 2033). 

Onları bu listelemeye eklemediğim için aklınızda soru işareti kalmasını istemem. Bol bol oyunla kalın. Kalamazsanız da listeye bir göz atın. Kim bilir? Belki de uyandırmak istediğiniz kitap okuma aşkınız tekrardan harlanır? 



Hiç yorum yok