Header Ads

Mecüksel Listeleme: League of Legends Evreninin En Kısa 10 Şampiyonu!



Vadi'de usulca oyunumuzu oynarken bütün karakterlerin boyunu aynı gibi görüyoruz. Ancak biliyoruz ki bu şampiyonların boyutları, özünde bu kadar küçük değil. Bunun olması gereken bir şey olduğunu da biliyoruz. Zira dev ve canlı bir heykel olan Galio'yu ekranlarımıza sığdırmak o kadar kolay olmazdı değil mi?

Bu listelemede sizlere gerçek boyutu kullanılsa ekranlara sığamayacakları değil de, görmekte zorlanacağımız şampiyonları derleyeceğim. Dilerseniz buyursun listemiz. Afiyetle...


10-) Annie | 1.27 Metre



Daha gençlik çağına bile gelmeden kendisi için ağır travmalar yaşamış öfkeli mi öfkeli bir kızçemiz, 1.27 metrelik boyuyla listemizin 10. sırasında yer alıyor. Kendisinin hala 1.50 barajını aşamamış olduğuna bakmayın. Kendisi henüz çocuk, daha uzar. 

Hem kendisinin hemen hemen 3-4 katı büyük bir Tibbers'ı varken niye daha fazla boya ihtiyaç duysun ki?

9-)Amumu | 1.09 Metre




Henüz gençliğine bile gelmeden boyundan büyük maceralara zorunlu olarak atılmış bir çocuk daha. Zira kendisi bir ölümden de kötü bir şeyle, yalnızlıkla lanetlenmiş. 

Shurima'lı ve Yordle olan Amumu, lanetli ve melankolik bir çocuk olarak kalmış, Runeterra'da kendine arkadaş bulmak için uzun bir yolculuğa çıkmıştı. Zavallı Amumu'nun tek istediği bir arkadaş ve onun sevgi dolu sarılması...

Ancak dokunduğu her şeyi lanetine ortak edip çürütmesi bunun önünde duruyor.

8-)Heimerdinger | 96 cm




"Hey sen! Evet, sana diyorum genç çırak! Bana oradan 8 numara Demacian anahtarını uzat bakalım." 

Tam adıyla çağıracak olursak; Profesör Cecil B. Heimerdinger dememiz yeterli olacaktır. Zira bu adamın, pardon Yordle'ın boyunun büyük bir oranını beyninin oluşturduğundan eminiz. Kendisi Piltover'ın en iyi fizikçisi, matematikçisi ve mucidi. 

Runeterra'da mı? Ekko varken Heimerdinger ancak afro saçlarını yolmakla yetinir!  

7-) Rammus | 91 cm



Tatlı görünmesine bakmayın. Yaklaşık 1 metre boyunda dikenli, sert ve ağır bir topun kafanıza doğru hızla geldiğini hayal edin. Can yakardı değil mi? 

Neyse ki gerçek anlamda yoluna çıkmadığınız ya da ona zarar vermeye çalışmadığınız sürece size zarar verme niyetinde bulunmayan bir canlı kendileri. Siz onu görseniz de muhtemelen o sizi görmezden gelip yanınızdan tüm hızıyla geçip gidecek. 

"Oğlum Bak Git" diyen bir yaratıktan başka ne beklenirdi ki?

6-) Teemo | 81 cm



Normal şartlarda buraya Tristana'yı da koyabilirdim. Zira her ikisi de aynı boya sahipler. Mecmua'yı biliyorsanız Teemo nefretimizi de biliyorsunuzdur. Onu bu listeye gömmek için aldım. (Görsel Şef Notu: Sen bir bireysin, birey. Editör gibi editör.)

Kendisi tüm Runeterra'da görebileceğiniz en şeytani ve iğrenç varlık!

Kendisini büyüyle boş bir limonlu soda şişesine hapsetmemek için hiç bir bahanemiz yok. Kendisini de boyuyla beraber yuhluyor ve listemize devam ediyoruz.

5-) Rumble 78 cm



Hurdadan yaptığı bir robota biniyor diye en küçük şampiyonlar arasına girmeyecek diye bir şey yok. Sonuçta kendisi bir Yordle. Ayrıca robotunun pek iyi olmayan soğutma sistemi yüzünden arada inmek zorunda kaldığını da biliyoruz değil mi?

4-) Lulu | 76 cm



Bücürük mücürük ama elinden gelmeyen şey yok. Pix ve Lulu şüphesiz Runeterra'nın en iyi ikililerinden. Ayrıca hepimiz Lulu'nun boyuna aldanmamamız gerektiğini iyi biliyoruz. 

Kendisi oldukça tehlikeli bir Yordle cadısı. 

He bir de; elindeki sopayı bir kaç çevirmesiyle kendisini 2.5-3 metrelik bir deve çevirirken sizi de ufacık bir kurbağaya dönüştürebilir!

3-) Veigar | 73 cm




Kendisi Lulu gibi asla hafife alınmaması gereken Yordle'lardan. 

Kimselerin cesaret edemediği ilimleri öğrenerek büyücülüğüne güç katmış ve saf kötülüğün timsali haline gelmiş. Tabii kendisi söylüyor bunları. Zira kendisini Runeterra'nın en kötülük dolu varlığı olduğuna inandırmış ve iğrenç sesiyle bunu herkese duyurmaya inat etmiş. 

Anladık Veigar, en kötü sensin de... Neyse umarız bir gün Aatrox gibi elemanlarla yüz yüze gelmez.

2-) Shaco | 35 cm



Muhtemelen şaşırdınız. Gayet normal ve insanımsı gözüküyor değil mi? Kısmen doğru. 

Zira kendisi normal şartlar altında bir oyuncak. Hem de bir prens için yapılmış özel mi özel, büyülü bir oyuncak. Ne yazık ki sahibinin ölmesi onu Gwen gibi iyilik ve masumiyet sembolü haline getirmemişti. Ölümden, işkence etmekten zevk alan bir iblis olmuştu Shaco.

Kamu Spotu: Bu iblisliğe siz de dahil olmayın. Öbür dünyada hesap vermek zorunda kalmayın.

1-Yuumi 20 cm



Gelelim listemizin en küçük arkadaşına. Oyunda bir kedi varsa onun bu listede yer alacağı zaten dünden belliydi. Rengar haricinde söylüyorum tabii ki.

Kendisi Bandle Şehri'nde bir büyücünün evcil hayvanıydı. Sahibinin gizemli bir şekilde kaybolması bu kediciğin balıksız kalmasına neden oldu. 

Balıksız kalan Yuumi'miz ise büyülü kitabı da yanına alıp sahibi aramanın derdine düştü. Tabii ki de balık yemek için! Ne de olsa o bir kedi...


Hayat işte, ufacık boylardan bile ne hikayeler ne yetenekler çıkıyor değil mi? Diyerek bir listelemenin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz değerli Mecmua Okurları. Bir sonraki listeler için önerilerinize açığız. Şimdilik bir sonraki listede görüşmek üzere, sağlıcakla kalın!


2 yorum:

  1. Kennen, Tristana, Ziggs gibi diğer Yordle'lar da bu listenin 3-6 sıralamaları arasında bulunacaktı. Yazı uzun ve sıkıcı olmasın ve daha çok Yordle olmasın diye listeye eklemedim. Bunu belirtmediğim için üzgünüm.

    YanıtlaSil