Header Ads

Fortnite'a Gelen "Sahtekarlar" Modu, Among Us'a Benziyor!

 


Pandemi sürecinde sosyallikten çok uzak kaldık. Bunun üzerine ise iletiÅŸim üzerine kurulmuÅŸ çok kiÅŸili oyunların popülerliÄŸi arttı. Buna en iyi örnek Among Us ve Fall  Guys gibi oyunlar verilebilir. Çok büyük depolama belleÄŸi istemeyen ve bu basit oyunların izolasyon dönemlerinin ekmeÄŸini yemesi üzerine bazı oyunlarda kendilerine yenilik getirdiler.

Yenilik getiren oyunlardan birisi Fortnite oldu. Yeni gelen "Sahtekarlar" modunda 10 ajanın olduğu gemide 2 ajanın katil olup diğer ajanları deşifre olmadan öldürmeye çalışıyorlar. Kalan ajanlar ise ölmeden ya bütün görevleri tamamlamaya çalışıyorlar ya da doğru tahminde bulunarak aralarındaki sahtekar ajanları oy birliğiyle gemiden atmaya çalışıyorlar.

Bu oyun mantığından dolayı tamamen Among Us'tan çalıntı demek bir tık haksızlık olabilir. Çünkü bu oyun mantığı daha masa oyunu oynadığımız zamanlardan beri klasik "Vampir Köylü" oyununun mantığıdır. Bu oyunlar modlar ise bu zaten bilinen oyunun dijitale dökülmüş hali diyebiliriz.



Ancak asıl sorun olan nokta şu ki, Among Us yapımcılarının geliştiricilerine göre harita konusunda intihaller mevcut. Fortnite'ın bu modunda amacın Among Us'a benzemesi dışında, modun oynandığı haritanın da direkt olarak Among Us'tan kopyalandığına dair bir iddia var. Aşağıdaki görüntüde de benzerliği sizde görebilirsiniz.





Hiç yorum yok