Header Ads

BAĞIMSIZ OYUNLAR SERİSİ - BÖLÜM 1 “INDIE’CİLERİN AÇLIĞINI YATIŞTIRACAK OYUNLAR”




Hepimiz oyun oynamayı seviyoruz. 

Belki de çoğumuzun en büyük hobisi ve eğlencesi. Farklı birçok hikaye, oynanış, grafikler, sanat tasarımları ve unutulmaz karakterler gördük. Bizler oyunları oynarken içine girip, karakterlerin hissettiğini hisseden, onlarla savaşan ve onlarla üzülen oyuncular olduk.

Yeri geldi bir suikastçi olduk, yeri geldi intikam peşinde olan bir Tanrı olduk. Zombilerden kaçan küçük bir kızın korkusunu yaşadık veya dünyayı kurtardığımız bir savaşın içinde asker olduk.

Oyunlar bizlere çok şey kattı ve bizlerin de bu inanılmaz yeteneklere sahip oyun yapımcılarını onurlandırmamız gerekiyor. 

Oyun sektörü, günümüzde oldukça çalkantılı bir dönemde. Para peşimde koşan firmaların sayısı arttıkça oyun sektörünün bel kemiği olan "bağımsız oyunlara" daha çok önem vermeliyiz.

İşte bu sebepten dolayı bugün, sizler için keşfettiğimiz, oyun açlığınızı bir nebze bastıracak üç oyunla beraberiz.. 

Afiyetle efenim...


ELDEST SOULS




İntikam peşinde yalnız bir savaşçı ve insanlığın son umudu.

Eldest Souls, "Souls-like" tarzında ilerleyen bir pixel oyunudur. Gerek hikaye anlatımı gerek sanat tasarımı ile ilk görüşte ilginizi çekecek olan bu oyun, son zamanlarda çıkmış en başarılı bağımsız oyunlardan bir tanesi.
Tanrı ve insanlık arasındaki savaşa bir son vermenin zamanı geldi!

Oyun, türünün birçok örneğinden birisi olsa da, oynanış ve istendiği gibi çalışan sistemi sayesinde kendini öne çıkartabilmiş bir oyun.

Oyun tamamen "Boss" kesme üzerine kurulu. Dark-Souls tarzı oyunlardan farklı olarak, etrafta gezen birçok normal canavar yok. Onun yerine oda oda, kale kale gezip tanrılarla savaştığınız bir "Boss-Rush" oyunu.

Üstüne düşen her bir mekaniği başarılı bir şekilde yerine getiren bu oyun, "Souls-like" tarzında oyun arayanların açlığını dindirecek türden. Çok fazla anlatıp oyunun sürpriz elementini bozmak istemiyoruz.



THE ASCENT



Cyberpunk evreninde mavi neon ışıkları altında ölümüne savaşmak mı? İşte bu oyun!

The Ascent, Cyberpunk temalı ve "tepeden bakış" tarzında bir oyun.

İlk olarak grafikleriyle sizi içine çeken bu oyun, tam kapasite aksiyon arayanların oynaması gereken bir oyun. 

Tamamen canlı ve renkli bir evrende geçen The Ascent, şaşırtıcı bir şekilde bir açık dünya oyunu da ayrıca. 
Bir görev yaparken görevden sapıp, hiç istemiyeceğiniz yerlere dalıp kaybolabilirsiniz.

RPG elementleri de taşıyan bu oyun, "twin-stick shooter" oyunudur. Bu tarz oyunların özelliği nişan alırken hem aşağı hem de yukarı nişan alabilme özelliğine sahip olması. Diyelim taşın arkasından ateş ediyorsunuz ve eğildiniz, Sağ-tuşa basarak sadece silahınızı yukarı kaldırıp ateş edebiliyorsunuz. Oldukça ferahlık katan bu özelliği bizler olabildiğince çok sevdik.


Oyun bir "bağımsız oyun" olmasına rağmen, seslendirme ve karakterleri canlandırma konusunda oldukça başarılı.

İlk bakışta asla bir "bağımsız oyun" demeyeceğiniz The Ascent, tepeden bakış, aksiyon ve cyberpunk evrenini mükemmel bir şekilde ortaya koymuş ve bizce bu senenin en göze çarpan oyunlarından bir tanesi olmayı da başarmış durumda.
Ve son olarak ufak bir müjde...
Oyunu arkadaşlarınızla birlikte oynayabilirsiniz!
Dört kişilik co-op desteği olan bu oyun, ister tek başınıza isterse arkadaşlarınızla çok eğlenceli dakikalar yaşayabileceğiniz keyifli bir oyun.


CHERNOBYLITE



"Geçmiş ve gelecek arasında kalmış bir hayat..."


Chernobylite geçtiğimiz günler tam sürüme geçmiş olan, bilim-kurgu, korku ve hayatta kalma öğelerini barındıran bir oyun.

Tarihin en korkunç olaylarından birine, Profesör Igor'un gözünden bakıyoruz ve en değerlimiz olan karımızı bulmaya çalışıyoruz.

RPG elementleri bulunan bu oyunda, kararlarımız bizi günler sonra da etkileyebilir! Yarı açık dünya şeklinde dizayn edilen bu oyuna görev seçerek giriyoruz. 

Oyunun en çok sevdiğimiz kısmı, oyuncuya verdiği özgürlük olacaktır. İsterseniz çalıların içinden saldıran bir ninja ya da "Elimde silah önüme kim gelirse!" kafasında bir aksiyon alarak da oynayabilirsiniz.


Hayatta kalma elementi oldukça önemli ve bunun yanında takım kurma da oyunda ki en önemli özellikler arasında.

Oyun boyunca belirli kişiler ile tanışıp, bu insanları sizin için çalıştırabilirsiniz ve böylelikle doğru takımı kurarak oyunu istediğiniz şekilde oynayabilirsiniz.

Oyunda bir üssünüz mevcut ve bu üssü baştan sona kadar her türlü ekipmanlarla donatabilirsiniz. Her bir savaştan önce gerekli ekipmanlara, cephaneye ve doğru takıma ihtiyacınız var.

Oyunda silahlarınız ve üssünüz dahil her şey baştan sona kadar tek tek detaylı olarak yükseltilebilir durumda ve bu sayede oyun kendi sıkmadan, yenileyerek devam etmekte. 

2021 yılının en başarılı oyunlarından biri olan Chernobylite, uygun fiyatı ile listenize dahil etmeniz gereken bir oyun.

Umarız bu sıcak günlerde bu oyunlar size biraz da olsa ferahlık katacaktır...

Bağımsız oyunları sevelim, büyütelim ve destek olalım.


Hiç yorum yok