Header Ads

Apple Arcade Nedir? Kimler Kullanmalı?


 
Bugün Apple'ın kendine has oyun abonelik sistemi olan Apple Arcade'ten bahsedeceğim. Apple'ın daha öncesinde oyun konsolu bile çıkardığını biliyoruz ve kesinlikle oyun dünyasında yer almaya çalışması bu sebeple şaşırtıcı gelmiyor. 

 Peki abonelik sistemi denince akla ilk gelen sistem Game Pass'le kıyaslarsak nasıl olur? Fiyatla başlayalım çünkü burası Türkiye ve bir ürünün en en önemli özelliği fiyatıdır. Game Pass yurtdışında 30 dolar, Apple Arcade ise 5 dolar. Yurtdışında fiyat farkını göz önüne alınca tartışmalar olabilir ve kimisi Arcade'i tercih edebilir. Fakat Türkiye'de şöyle bir durum var ki Apple fiyat konusunda yerelleştirme yapmamışken Microsoft yapıyor. 

Türkiye'den bakınca Game Pass daha ucuz ve kesinlikle tercih edilmesi daha mantıklı.



 
 Apple Arcade sisteminde çoğunlukla AA ve bağımsız oyunlar yer alır. 

Aktif olan Apple cihazların tamamında bu oyunlar çalışır ve benim oynadığım oyunların hepsi Türkçe dil desteğine sahipti. Türkiye'de aylık 35 liralık bir fiyatı var, daha ucuza sunulan AAA oyunlarla dolu Game Pass kütüphanesine bakınca pahalı geliyor tabi ki.

 Apple'ın Türkiye fiyatlarına etki edebilecek birisi bu yazıyı kesinlikle okumaz ama yine de söylemem gerekir ki keşke 10-15 lira arasına çekseniz fiyatını. Müşteri sayısı, emin olun o ucuzlukla misliyle artacaktır ve Türkiye pazarında yer edecektir. Unutmayın ki Türkiye'deki mobil oyuncu sayısı bazı imkansızlıklardan dolayı bayağı fazla. 

 Apple Arcade yurtdışında yaşasam kesinlikle abonesi olacağım bir hizmet olurdu çünkü inanılmaz ucuz, Türkiye için kesin konuşamıyorum ama oyun konsollarım olmasa muhtemelen abonesi olurdum. Gerçekten konsol oyunu kolaylığını sağlayan bir sistem ki, beni bilgisayardan koparan şeylerden birisi de yaşanılan zorluklar, hata veren oyunlar, detaylar, bilmem neler.


 Eğer ki gelecekte bütün Nintendo oyunlarını oynamış olursam, ki o günler çok uzak değil, Apple Arcade'in düzenli abonesi olacağım. İçindeki oyunlara bakacak olursak her gün öylesine oynayan birisini en az 1-2 sene oyalayacak içerikler mevcut. AAA standartlarına ara sıra yaklaşan AA oyunlar ve Indie oyunlar gayet dikkat çekici ama dünyadaki oyun pınarından pek çok musluğu olan insanlara aylık 35 vermesini önermem açıkçası.

 Esas konuya gelelim kimlere öneririm bu aboneliği? Hepimizin malumu Türkiye'de oyun oynanacak cihazlar çok pahalı. Bilgisayarınız yoksa, oyun konsolu alacak gücünüz de yoksa, bilgisayar alacak paranız olmadığından Ipad falan aldıysanız, bu abonelik tam size göre. 

Zaten ürünü ilk aldığınızda ilk 3 ay bedava ve eminim ki sonrasında senelik 350 lirayı gözünüz kapalı vereceksiniz ki iki ay beleşe gelsin diyeceksiniz. Ya da oyunlarla ilginiz çok aşırı değilse, gireyim eğleneyim bana yeter derseniz bunu da karşılayacak bir aboneliktir bu. AAA oyun fiyatlarının 600 lira olduğu yerde 1 senelik abonelik fiyatı olan 350 lira düşük görünebilir ama aslında ikisi de çok pahalı.

 Bu abonelikte yer alan bazı oyunlar oynamaya gerçekten değer ve abonelikle beraber daha da ucuza geliyor haliyle. Bunların yanında sırf nicelik kasmak için konmuş çer çöp mobil oyunlar da yok değil bunu da göze almayı unutmayın, sonra 180 oyunun tamamı neden başyapıt değildi diye bana laf etmeyin. 

Şimdilik hoşça kalın ve görüşmek üzere.



Hiç yorum yok