Header Ads

Türkiye Şartlarında Alınabilecek En İyi Konsol, Steam Deck Çıkıyor!



 Nintendo Switch’in efsanevi satış sayılarından sonra pek çok yan sanayi türevi çıkmıştı ve beklentimiz büyük firmalardan da rakip olacak cihazlar görmekti. Xbox ve Playstation buna hiç yanaşmadı bile ve Nintendo Switch’e rakip olabilecek cihaz yaklaşık olarak 4 sene sonra Steam’den geldi ve adı Steam Deck. 

 Steam Deck’te SteamOS işletim sistemi olacak ve bütün Steam kütüphanenizdeki oyunları oynayabileceksiniz. Ayrıca bir bilgisayar masaüstüne erişimi olacak cihazın içinde Steam dışı oyun yayıncısı marketler de konabilecek işte bu özellik muhteşem bir şey. Sadece Epic Games’in bedavaya verdiklerini bu cihazda oynayabilmek bile müthiş bir şey olurdu ki istersek Gamepass de kullanılabilir.


 Steam Deck 60 kare/saniye yenileme hızıyla, 1280x800 çözünürlüğü olan 7 inçlik bir ekranla karşımıza çıkacak. HD’den biraz iyi ama Full HD olmaya çok uzak bu ekranda multitouch desteğine yer verilecek.

 Bluetooth desteğine yer verilecek makinede pek çok aksesuarınızı Steam Deck’e bağlayabilecek ve oyun deneyiminizi daha üst seviyelere rahatça çıkarabileceksiniz.


 Makine gücünü içindeki 4/8 çekirdekli 2. nesil bir AMD işlemci ve RDNA2 grafik işlemciden alıyor. Bunlara 16 GB RAM bellek ve fiyatına göre 64, 256 ve 512 gigabaytlık hafıza eşlik edecek. Ayrıca hafıza az gelir derdiniz olmasın hafıza kartı desteği de mevcut olacak.

 Esas meseleye geldik fiyatlara. Türkiye’de bir ürünün en önemli özelliği her zaman fiyatı olmuştur. 64 GB’lık model 399 dolara, 256 GB’lık model 529 dolara ve 512 GB’lık model de 649 dolara çıkacak. Türkiye’de en çok tercih edilecek model muhtemelen 64 GB’lık model olur onun da buradaki fiyatı nereden baksak 6 bin lira olur, ikinci elden 3500-4000 lira civarına da bulunur.



 Başlık neden çok iddialı derseniz bu konsol neden Türkiye şartlarında alınacak en iyi konsoldur size açıklayayım. PC platformu Türkiye’deki açık ara en ucuz platform ve Steam’ın dünyada en ucuz olduğu yer Türkiye. Bu ülkede indirim dönemlerinde 2 buçuk dolara Witcher 3 gibi oyunları alabiliyoruz. Tamam belki son çıkan oyunlar daha yüksek fiyata çıkıyor ama eski oyunlar, fiyatı eskide kalmış kendisi eskimemiş oyunlar inanılmaz miktarda mevcut ve bir Steam yaz indirimde onlarca kaliteli oyunu alabiliyoruz.

 Taşınabilir konsol rahatlığı sunan ve aşağı yukarı her oyunu low seviyeye indirmemiz gerekse de açan bu cihaz da denilenden anladığıma göre gamepass’ten de faydalanabiliyoruz Epic Games’te aldığımız bedava oyunları da oynayabiliyoruz. Her şey bir arada ve sadece tek bir konsol fiyatı vererek aldığımız bir makineyle bunu yapıyoruz. Çıktığı zaman herkesin alması gerektiğini düşündüğüm bu cihazı beklemedeyim ve 2021 içinde çıkması planlanıyor, umarım iyi bir etki yapar bol bol satar.

Hiç yorum yok