Header Ads

TFT Set 5.5 | Hesaplaşma: Kahramanların Şafağı

 

Herkese merhaba! Size yepyeni haberler getirdim. Evet, bu setin ismi resmen duyuruldu! Tabii ki yeni ve farklı mekaniklerle karşımıza çıkan bir set olacak. Geçen haftaki yazımda size set 5.5 ile ilgili bazı yüzeysel bilgileri vermiştim. Oraya da bir göz atmak isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz. Riot Games sonunda bize ufak ipuçları vermeye başladı. Gelin bakalım bu sette neler var. 

Penguş ile birlikte Tezayak'ı için kurtarmak Kara Sis'le savaşıyorduk ve bu savaşta iyi durumdayız. Kutlu Kale'de verdiğimiz savaşta Gökcam'ın sırlarını da ortaya çıkardık. Fark ettiyseniz yamalar boyunca gölge eşyaların güçleri ya azaldı ya da kayboldu. Bunun sebebini biliyorsunuz Kara Sis yok oluyor ve güneş doğuyor! Kara Sis'e karşı savaşırken Işıltılı eşyalar çok işimize yarayacak kaosu ve gölgeleri yeneceğiz öyle değil mi?


TR_Radiant_Rabadon_s_Deathcap.jpg

Işıltılı Eşyalar

Gölge eşyalar yerine yepyeni bir mekanik olacak ışıltılı eşyalar geliyor. Bu eşyaların hiçbir dezavantajı yok. (Gölge eşyaların dezavantajı varken mutsuz olan ben, şu an aşırı mutluyum!) Gölge eşyalar gibi her normal tamamlanmış eşyanın bir de ışıltılısı olacak. Işıltılı eşyalar çok güçlü olacak (yani kırık...) ve sadece bir tanesini alıp kullanabileceksiniz. Bu eşya, tüm oyunculara Aşama 3-6'da gelecek ve ortaya çıkan Işıltılı Cephanelik'teki 5 eşyadan birini seçebileceğiz. Bu da demek oluyor ki takımı bu eşyanın çevresinde şekillendirmek sizi daha avantajlı bir hale getirecek. 

İlahi Lütuf

Maalesef Kaotik Penguş hala çok güçlü... Penguş'un Tezayak'ı kurtarmak için daha çok yardıma ihtiyacı var, tabii Yakındiyar'da bizim de! İlahi Lütuf, bütün oyuncular için aynı içerikleri taşıyan ganimet küresi. Kendisi Düzen'in kuvvetleri tarafından ortaya çıkarıldı. (Havalı değil mi?) Ama bir şartı var. Sadece 40 canın altındaki oyuncularda ortaya çıkıyor. Peki lütuflar bize neler sunacak?

  • Eşyalar (bileşenler)
  • Altın
  • Tek kullanımlık eşyalar
  • Spatula
  • Şampiyonlar
Tam olarak şöyle bir şey:


Tome-of-Traits.jpg

Amblemler Kitabı

Bu kitabın sayfalarındaki dört amblemden birini seçmeniz gerekiyor. Bu kitap, İlahi Lütuf'tan çıktığı gibi bazen de canavarlardan çıkacak bir mekanik olacak. Bir küre içinde gelirse onu açabilmeniz için yedek kulübenizde yer olması gerekecek.

Gölge Amblemler

Önemli bir sorun var. Gölgeler kalkıyorsa Gölge Spatula ile yaptığımız amblemleri nasıl elde edeceğiz? Gölge amblemleri sadece cephanelikten elde edebileceğiz. Ayrıca Spatula'sız kalan diğer özelliklere yeni amblemler eklenecek. 


Şimdilik yeni set ile ilgili bilgiler bu kadar. Daha çok bilgi geldikçe size aktaracağım. Yakındiyar'da bol şans!



2 yorum: