Header Ads

Mecüksel Listeleme: En Sinirli 5 Oyun Karakteri


Günlük hayatta bazen her şey yolunda gitmeyebiliyor. Hatta yer yer duygularımıza fazla yenik düşüp gerildiğimiz, sinirlendiğimiz ya da ortalığı yıktığımız anlar bile olabiliyor. Bunlar bizim için sağlıksız ve olumsuz davranışlar olsa da ister istemez gerçekleşiyor. Biz bu durumları bazen  yaşasak da, sürekli bu ruh halinde olan oyun karakterleri var. Bizim yaşadığımız sinirin belki de 3-4 katını sürekli olarak yaşıyorlar. Kim mi onlar? Gelin birlikte bakalım.


5- Trevor (GTA V)


2013 yılında yayınlanmış olan GTA V, çevrimiçi moduyla hala popülerliğini korumakta. Oyunlarında açık dünyanın çeşitliliğine ve senaryosuna ağırlık veren Rockstar Games, serinin son çıkan oyununda da bildiğiniz üzere üç farklı karakterle oynama özelliği getirmişti. Bir çoğunuzun bildiğini düşünsem de, bu üç karakterden biri olan Trevor ise aralarında en dengesiz ve en psikopatı diyebiliriz.

Sağduyu ve empati kelimelerinden bihaber karakterin oyun içi izlediği yön ve politikalar da zaten bunu gözler önüne seriyor. İnsanların genel olarak kendisi için bir anlam ifade etmediği için birini öldürürken hiçbir acıma hissi olmaması, işkence etmekten zevk alması gibi özelliklerinden anlayabiliyoruz. Öyle ki karakterlerin kendine has yeteneklerinde Trevor'ın yeteneği agresiflik. Agresif modundayken silahları daha hızlı kullanıyor, yorulmuyor ve de aldığı hasarlar normalden daha az şekilde can barına işleniyor.

Kendisi gerçek hayat için ne kadar dengesiz gözükse de, listede hala Trevor'ı üçe dörde katlayacak karakterlerimiz var.


4- Alex Mercer (Prototype)


Türkiye'de internet kafelerin vazgeçilmez oyunu Prototype. TPS türünde macera-aksiyon oyunu olan bu markayla kişisel bir bağım olmasa da kendisi sevilen bir marka.

Karakterimizin, morgda uyandığında önceki hayatını hatırlamadığı yetmediği gibi bir de insanüstü özelliklere sahip olduğunu fark eder. Hafızası yerinde olmadığı için ve de önceki hayatını bilmediği halde üzerine gelen ordu ve bulunduğu şehirde yayılan enfeksiyon ortamında da sakin kalmak nasıl mümkün olabilir ki?


3- Doomguy (DOOM) (Geldi aslan parçam)


İstisnasız her oyununda şeytanların bile korkulu rüyası olan Doom serisinden Doomguy'ı eklemesek, sıradaki hedefi biz olabilirdik. Genel olarak deneyler dönen bilim tesisinde çıkan bir terslikten dolayı cehenneme açılan portallardan gelen şeytanları öldürmek üzere kurulu olan oyunumuzda yönettiğimiz Doomguy, listemize üçüncü sıradan giriş yapıyor.

Hunharca şeytan tokatladığımız bu seride ise yönettiğimiz karakterimiz çok sinirli. Öyle ki son çıkan iki DOOM oyununda (DOOM 2016 ve DOOM Eternal) yönettiğimiz Doomguy'ın insan olmadığına dair söylentiler de olsa şimdilik konumuz bu değil.

Doomguy'ın sinirinin en abartı noktası ise Berserk hali diyebiliriz. Bazı savaşlarda etrafta mod değiştiren kürelerde Berserk küresine denk gelmeniz olası. Berserk modunda Doomguy, silahları bırakarak sadece yumruklarını kullanmaya başlıyor. Şeytanlara ise elleriyle acılı ölümleri tattırıyor. Fazla vahşilikten hoşlanmayanlar için tavsiye etmeyeceğim sahneler.


2- Asura (Asura's Wrath)


Capcom ve CyberConnect2'nin geliştirdiği ortak bir oyun olan Asura's Wrath'i duymamış olabilirsiniz. Çünkü sadece XBOX 360 ve PlayStation 3 platformlarında bulunuyor. Kendisi Hack'n Slash tarzında, anime grafiklerini andıran bir oyun.

Oyunun senaryosunda imparatoru kanlar içinde bulan Asura'yı, diğer yarı tanrılar katil sanarak 12 bin yıl süren bir sürgüne gönderirler. Sürgün esnasındayken karısı öldürülen ve kızı kaçırılan Asura, bu sürgünden kurtularak boyutlarının 10-15 katı olan yarı tanrılara öfkesi sayesinde kafa tutarak ortalığı alev saçmakta. İnteraktif bir şekilde ilerleyen oyunu oyuncular sevmiş olsa da, oyun süresinin kısa olmasından dolayı şikayetçi olanlar da yok değil.


Bonus 1 : Sinir Çekirdeği (Portal)


İlk Portal oyununda çok kısa süreliğine de karşılaştığımız bir çekirdek de olsa kendisini akıllarımıza kazımayı başardı. Üstün bir yapay zeka olan GLaDoS'un insani duyguları hissedebilmesi için bilim adamları tarafından çeşitli duygulara programlı çekirdeklerden sinir çekirdeği, diğerlerinin aksine pek konuşmayı tercih etmiyor. Onun yerine hırlıyor. Öyle bir çekirdek işte.


Bonus 2 : Tank (Left 4 Dead 2)

Ortama giriş yaptığını müziğinden anladığımız ve senelerdir başımızın belası olan Tank. Tam bir oyun karakteri olmasa da siniri küçümsenemeyecek derecede büyük. Size ulaştığında sizi uzağa fırlatarak yere düşürmesiyle, önüne engel çıktığında size kaldırıp fırlatmasıyla, üzerinize koşarken çok mesafe varsa bunla yetinmeyip yerden bir taş parçası koparıp size fırlatmasıyla onu zaten yeterince tanıyorsunuz. Benim çok da fazla anlatmam gerektiğini düşünmüyorum. :D


1- Kratos (God Of War)


İlk oyunu 2005'te çıkan efsanevi serinin efsane karakteri Kratos. Öldürdüğü yaratıklara karşı acımasız olduğu yetmiyormuş gibi tanrılara da kafa tutuyor. Hatta kafa tutmak az kalır. Yunan mitolojisini baştan sona elden geçirdi desek daha doğrudur. Bitti mi, bitmedi! Kendisi PS4'e çıkan son oyunuyla, "Biraz da İskandinav tanrılarıyla uğraşayım." mottosunda takılmakta.

Şaka bir yana, God Of War'la ilk tanıştığımda korkmasam da oyunun ortamı olsun, vahşiliği olsun, bunun üstüne bir de Kratos'un saf öfkesi beni gerim gerim germeyi başarıyordu. İlk üç oyununu sitemizde de incelediğimiz bu serinin efsane karakteri, en sinirli beş oyun karakteri listemizin şampiyonu olmaya hak kazanıyor.


Yazımızın da sonuna gelmişken klasik atasözlerimizden olan "Öfkeyle kalkan zararla oturur." sözünü de araya serpiştirelim. Bu sert ve öfkeli beş oyun karakterimizin aksine sizlerin pamuk gibi bir gün geçirmesini dilerim sayın okurlar, kendinize iyi bakın!

Hiç yorum yok