Header Ads

Udyr Rework Yolda!

 


Epey zaman önce oylama yoluyla sıradaki rework alacak karakteri oylayan League of Legends oyuncuları, tercihlerini Udyr'dan yana kullanmıştı. Çıktığı ilk günden bu yana hiç bir yetenek seti değişmeyen, hala eski LoL'ün tasarımlarında kalmış Udyr, gerçekten bir rework'ü hak etmişti. Riot, Udyr'a daha modern bir oynayış mekaniği ve tasarım uyarlamak istediğini daha önce de belirtmişti.

Åžampiyonun duruÅŸlarına (yeteneklerine) deÄŸinecek olursak, mekanik olarak çokta bir fark yok. Yeteneklerin etkilerinde bariz bir farklılık göreceÄŸiz gibi duruyor. Mesela, Udyr'ın Kaplan DuruÅŸu Volibear'ın pasifi gibi bir etkiye sahip olacak. Ya da Anka duruÅŸunda Shyvana'nın ejder formunda ki gibi W yeteneÄŸi gibi arkasında rakiplerini yakacak bir alan bırakacak. 

Ayrıca sanırsak şampiyonumuzun duruşları geliştirilerek "Süper duruşa" geçerek daha güçlü bir hale gelebilecek. Süper duruşlar yük biriktirilerek kullanılabilir olacak. Bu değişikliklerin test aşamasında olduğunu ve yeniden değişebileceğini tekrar söyleyelim.

Udyr'ın yeni yetenek setlerine dair video;

Karakterin tasarımı en büyük sorunlardan biriydi. Vuruş animasyonlarından, karakterin modellemesine kadar bir çok şey orta çağ LoL'ünden kalma tasarımlardı.



Riot, karakterin ana modelinde görselde ki tasarımların ortasını bularak bir model çıkarmak istediğini söyledi. Zira hem hikaye açısından, hem de oynanış açısından Udyr'ı temsil edebilecek konseptler kullanmak istenmiş. Savaşçı şaman, MMA'ci şaman ve vahşi keşiş gibi.


Karakterin duruşları aktif edildiğinde nasıl bir enerji efekti ortaya çıkacağına dair fikirlerde paylaşıldı.


Son olarak paylaşılan görselde Udyr'ın final halini gözlemliyoruz. Üstünde ki dövmeler ise çağırdığı hayvan ruhlarını temsil eden dövmeler. Böyle detayları görmek gerçekten çok hoş.

Bundan sonra karakterin, hayvan ruhlarını çağırdığında nasıl görüneceğine dair konseptler hazırlanacak. Açıkcası yeni Udyr baya havalı. Freljord'lu dövüşçü şaman havası gayet iyi verilmiş durumda. Oyuncuların bir çoğu da bu görünümden epey bir memnun gibi gözüküyor.


Yenilenecek ve geliÅŸtirme aÅŸamasında olan Udyr ne kadar havalı görünse de oyuna dahil olması epey bir uzun sürecek. Riot Games yenilenmiÅŸ Udyr'i 2022 yılında yayınlamayı planlıyor. O zamana kadar geliÅŸmeleri paylaÅŸmaya devam edeceÄŸiz. Takipte kalın. SaÄŸlıcakla! 

Hiç yorum yok