Header Ads

MSI'ın İkinci Gününde Kediler Karşı Karşıya Geldi! (Holyphoenix ve Armut'un Açıklamaları İçeride!)



  


MSI ikinci gün grup maçları bütün hızıyla devam ediyor. Temsilcimiz ilk gün aldığı mağlubiyetten sonra 2. günde Mad Lions'a karşı kıyasıya bir mücadele bir mücadele verdi.  Kedilerin karşılaşmasında oyunun yönü sürekli gitti geldi. Güç dengelerinin eşit olduğu maçta galip gelen takım Mad Lions oldu. Temsilcimiz günü ikinci mağlubiyeti ile kapatırken Mad Lions ekibi ikinci galibiyetini aldı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan temsilcimiz Anıl "HolyPhoenix" Işık  "Aslında bakarsak meta aynı durumda, sadece yerine geçen şampiyonlar geldi. Mesela Renekton top lane vardı ki hala var, Renekton'lar, bunların yanına Lee Sin eklendi ya da Nocturne daha çok ön plana çıktı. Ama metaya baktığınızda halen takım savaşı odaklı. Yukarıda savaşçı karakterler, alt koridorda zaten bir şey değişmedi.

 Orta koridorda da hala büyücüler güçlü, onun yanı sıra bazen Renekton, Lee Sin gibi şampiyonlar orta koridorda oynanabiliyor. Burada en büyük değişiklik Ormancı rolünde aslında. Özellikle Rumble ve Morgana şu anda çok güçlü. İkisini ya seçiyorsunuz ya da banlıyorsunuz. Bu biraz seçim yasaklama ekranını değiştirdi aslında. Bunun dışında da çok büyük değişiklik yok bence. Biz takım olarak da uyum sağladığımızı düşünüyoruz. Keşke 2-0 olsaydık ama bundan sonra ki maçları kazanmak için üstüne koya koya oynamaya devam edeceğiz. " dedi.



Yeni MSI formatı hakkında konuşan Holyphoenix "Bildiğim kadarıyla koronadan dolayı böyle bir formata geçildi. Daha az takım gelsin vesaire, korona riski azaltılsın diye. Şöyle güzel olacak bizim için, eğer gruplardan çıkarsak, hatta şu anda Türkiye'nin geldiği en iyi yerlerden birindeyiz, hatırladığım kadarıyla eğer gruplardan da çıkarsak çok daha büyük bir başarı olacak. Bence TCL ve Türkiye adına bence bu büyük bir görev, ülkemizi ve ligimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum." açıklamasında bulundu.


Uzun süreç sonrasında tekrardan uluslararası bir turnuvaya katılan Holyphoenix açıklamasında "Çok heyecanlıyım, çok mutluyum geçen sene de Fenerbahçe e-Spor'da KMF kazanmıştık fakat koronadan dolayı MSI yapılamadı. Bu sene tekrardan kazanarak ikinci bir şans elde ettim. Artık yeter be evren! Enerjimi veriyorsunuz. Ama benim amacım buraya katılmak değil, burada başarı elde etmek. Katıldığım için tabii ki mutluyum ama asıl mutluluğu gruplardan çıktığımda yaşayacağım." söyleminde bulundu. 





Kedilerin karşılaşması hakkında konuşan Holy "Onların da korkmaya başladığını düşünüyorum. Çünkü maç sırasında Tristina çok güçlü ve 6 eşya olmuştum. Onlarda stres oldu bence, "Aha kaybediyoruz gruplardan çıkamayacağız!" vs. gibi düşüncesi olmuş olabilir. Bu yüzden onlar da kötü oynamaya başladı, biz de arkadan gelip birden daha koordine oynadığımızda çok değişik şeyler görmüş olduk." dedi. 

İkinci galibiyetiyle gruplardan çıkma ihtimali daha da artan Mad Lions ekibi, çekişmeli geçen maç sonrasında editörlerimizle konuşan İrfan "Armut" Tüfek maç hakkında "Bazı sıkıntılar yaşadık, belli bir yerden sonra altında geriye düştük. Baronu iyi kullanamadık. Oyunu baya kötü oynadığımızı düşünüyorum açıkçası. Ben çok eğlendim. Çünkü benim olduğum bir bölgeye karşı Türkiye'ye karşı böyle eşit giden çekişmeli bir maç oynamak çok heyecanlıydı açıkçası, eğlendim baya." dedi. 



"Eski arkadaşların ve takım arkadaşlarına karşı oynamak nasıl bir histi?" sorusuna Armut, "Kazanmak her zaman güzel hissettirir ama kazansak da kaybetsek de böyle kazansam da sevinemiyorum, kaybetsem de sevinemiyorum, garip bir durum. Çünkü bir yerde benim ülkemi temsil eden insanlara karşı oynamak garip bir his benim için. Ne hissedeceğimi bile bilmiyorum. Sevindim biraz çünkü oyun çok çekişmeli geçti, böyle güzel bir oyunu insanlara izletebilmek gayet güzel hissettiriyor." açıklamasında bulundu. 


MSI 2. gün grup maçları tüm hızıyla devam ediyor. 11 takımın yarıştığı bu turnuvada kazanan takımları tebrik ediyor, temsilcimize bol şans diliyoruz. (Aferin! Wildcats Aferin! İrfan!)


Hiç yorum yok