Header Ads

MSI Kapışma Aşaması 1.Günü: ERKEN FİNAL GİBİ BİR KARŞILAŞMA İLE AÇILIŞ YAPILDI



MSI grup aşamalarının tamamlanmasının ardından yeni bir format olarak "Kapışma Aşaması" adı verilen aşamaya geçildi. 6 takımdan ilk 4'e giren takımlar yarı finale çıkacaklar. 

Kapışma aşamasının 1. gününde ilk maç eşleşmesi bir erken final gibiydi. Turnuvanın iki favorisi son dünya şampiyonu DAMWON KIA ile Çin birincisi RNG karşı karşıya geldi. Kendisinden beklenen başlangıcı yapamayan DAMWON KIA’nın RNG karşısındaki oyunu hayli merak ediliyordu. 

Oyuna iyi bir başlangıç yapan DAMWON KIA 25. dakikaya kadar önde götürdüğü oyunda takım savaşlarında RNG’nin taşıyıcısı olan Gala’ya ulaşmakta başarısız olunca önce ejder savaşının ardından da Baron kaybedildi. Showmaker’ın ayrık ittirmeden geç dönmesi sonucu inhibitör de yitirildi. Ardından gerçekleşen takım savaşında yine Gala’ya hasar veremeyen DAMWON KIA, RNG karşında kapışma aşamasının ilk, MSI genelinde ise ikinci yenilgisini aldı. 

RNG ise çıktığı toplam 9 karşılaşmada yenilgi yüzü görmezken, erken final denebilecek karşılaşmadan galip ayrılarak rakiplerine göz dağı verdi.



Günün 2. karşılaşmasında MAD Lions, grubun en zayıf takımı olarak görülen PENTANET.GG ile karşılaştı. Daha önce de kendinden emin seçimler yapan PENTANET.GG, orta koridora iddialı bir seçim yaparak Kassadin'i aldı. Her ne kadar MAD Lions üst koridorda kötü bir kule altı ile başlasa ve Kassadin’i rahatsız edemese de alt koridorda Vayne ve Leona ile buldukları skorlar sonucu öne geçmeyi bildi. 

PENTANET.GG ormancısı PABU’nun avantajlı çıktığı savaştan sonra anlamsız yakalanışı ile takımın Baron'u kaybetmesi, takım savaşı başlatma mekaniği ve minyon dalgası temizleme mekaniği eksikliği ile baron güçlendirmesi bitmeden 3 inhibitör kaybetti. Ardından yapılan takım savaşında da etkili olamayan PENTANET.GG oyunu kaybetti.

Günün üçüncü maçında PSG Talon ve DAMWON KIA karşı karşıya geldi. DAMWON KIA kendisinden beklenen üstün ve baskın oyunu bu turnuvada ilk kez ortaya koydu. Takım ilk kanı vermesine rağmen maçı domine ederek kazandı. Ghost ve Showmaker'ın güzel oyununa karşı çözüm bulamayan PSG Talon, takım savaşlarını teker teker kaybetti. PSG Talon tarafında Doggo'nun bireysel  hataları öne çıktı.


Günün dördüncü maçında namağlup RNG''nin karşısına sürpriz bir galibiyet daha alıp çıkışını sürdürmek isteyen Cloud9 geldi. Üst koridorda C9'dan Fudge'ın Malphite'na karşı, RNG ormancısı Wei'nin Udyr ile, Lucian Xiaohu'u öne geçirmesi sayesinde oyuna iyi bir şekilde başladı. Cloud9'nın taşıyıcısı Zven'in kötü pozisyon alması ile de farkı açtı.

 Dakikalar geçtikçe altın farkı önem kaybetmeye başladı. Takım savaşı kompozisyonunun etkisi ile maç Cloud9 tarafına dönmeye başladı. Could9 "Acaba DAMWON KIA maçından sonra bir favoriyi daha yenip sürpriz mi yapacak?" dedirttiği sırada, Cloud9 Baron'a vurmaya karar verdi. RNG takımı ise bunu fırsat bilip üç kişi ile alt koridoru itmeye başladılar. 

C9'ın Baron'u bitirme konusundaki ısrarı ve kalan iki RNG oyuncusunun Baron katledildikten sonra, RNG'nin kalan iki oyuncusunun C9'nın geri dönüşlerini bozması ile beraber, öncelikle kuleleri, sonra ise Noxus'u kaybetmeleri üzerine böylece RNG bu maçı da kazanmayı bildi. Bu maç etkinliğin genelinde Cloud9'a umutları arttırırken, RNG takımının yenilmeye en yakın karşılaşması oldu.




Günün beşinci maçında PSG Talon ve PENTANET.GG karşı karşıya geldi. Zed gibi iddialı bir seçimde bulunan PENTANET.GG aradığı üstünlüğü bulamadı. PSG Talon, destek oyuncusu Kaiwing'in etkili Thresh performansı ve taşıyıcı rolündeki Doggo'nun geçen maçın aksine gösterdiği müthiş Aphelios performansı ile oyunu domine ederek maçı kazanmayı bildi.


Günün 6. ve son maçı heyecanla bekleniyordu. EU - NA rekabeti açısından önemli olan karşılaşmada Cloud9 ve MAD Lions karşı karşıya geldi. Seçim yasaklama ekranında Kindred'i ormancı, Rumble'ı orta koridor gösterip tam tersini yaparak rakibine üstünlük sağlamaya çalışan Cloud9'nın bu planı daha ile dakikalarda kendi üstlerine bir çığ gibi düştü. Daha dakika 6 olmadan Mad Lions ormancısı Elyova (Udyr) 5 skor, bir de asist buldu. Dakika 20'leri görmeden durdurulamaz halen gelen MAD Lions taşıyıcısı Carzzy (Kaisa) ile Cloud9'ı ezip geçen Mad Lions, EU taraftarlarına harika bir maç yaşattı. 

Bu maç adeta EU > NA söylemlerini güçlendirmiş oldu.





Hiç yorum yok