Header Ads

Moba Oyunlarındaki En Güçlü 5 Silah!

Uzun sürelerdir altın çağını yaşayan Moba'lar, her oyunda farklı olaylar, farklı hikayeler ve benzersiz bir oynanış sunması ile daha uzun süreler boyunca altın çağını yaşayacak gibi duruyor.

Bu çeşitliliği sağlayan en önemli şeyler ise kuşkusuz şampiyonlar ve eşyalar. Şampiyonlar oyuna farklı hikayeler katarken, her eşya ise kahramanlara farklı roller ve özellikler katıyor.

Bu yazımızda sizlere en iyi beş Moba eşyasını sunacağız.

BLADE MAIL (DotA2)

Hemen hemen her oyunda bu tarz bir  eşya bulunsa da "Blade Mail" aktif özelliği ile ön plana çıkmayı başarıyor. Karşınızda çok kasmış bir DPS mi var? Nuker'lar size tek mi atıyor? Korkunç DOT'lar ile mi yüzleşiyorsunuz ? Blade Mail tam size göre. 

Bu eşyaya yaptığınız yatırım ile siz ölürken sizi öldürenleri de beraberinizde götürüyorsunuz. Tam bir "Noob" killer olan bu eşyanın tuzağına oyun deneyiminiz arttıkça düşmemeye başlıyorsunuz tabii.

Zhonya'nın Kum Saati (League of Legends)

Büyücülerin savunma için kullandığı en önemli eşya. Outplay'lerin bir numaralı yadigarı. Bazı durumlarda mutlak ölümden bile kurtarıyor. Suikastçilerin korkulu rüyası olan bu eşya pasif olarak verdikleri özelliklerle de göz dolduruyor.

Black King Bar (DotA2)

Hiç tamemen CC (Kalabalık Kontrolü) bir takıma karşı oyun oynamayı denediniz mi? Tabii buna oyun oynamak denebilirse. Bu eşya böyle bir durumda size bütün yeteneklere karşıbir  dokunulmazlık sağlıyor. Hemen hemen bütün şampiyonlarda kullanılabilen bu eşya ile odaklanmalı büyüleri kullanmak çok daha kolaylaşırken destek karakterlerini bir "Creep" yada "Minyon" gibi öldürmek çok zevkli oluyor. 

Hep Buz (League of Legends)

Rakibiniz az canla mı kaçıyor? CC'niz mi yok? Rakibinize yaklaşamıyor musunuz? Bu eşya tam size göre. 

Öyle bir eşya ki kendisini alan şampiyonları hemen metaya soktu. İmlecin orta kısmını isabet ettirdiğinizde yere sabitliyor, eğer orta kısmı ıskalar ve imlecin yanları ile vurmayı başarırsanız da yavaşlatıyor.



Overwhelming Blink (DotA2)

500 can puanı, saniyede 2.5 can yenileme ve STR şampiyonlar için 25 saldırı gücü veriyor. Asıl özelliği ise LOL'deki "Sıçra" gibi ileri atılma özelliği. Sıçra ile 300 saniyede 1 300 menzil atlarken, bu eşya ile 15 saniyede 1200 menzil atlayabiliyorsunuz.

800 menzil içindeki rakiplere 200 + sahip olunan STR kadar hasar vermesinin yanı sıra, 6 saniyeliğine hareket hızlarını yüzde 50 ve saldırı hızlarını 50 düşürüyor.


Bu eşyalar, gerçekten çok güçlü!




Hiç yorum yok