Header Ads

MSI 2021 Yarı Final Karşılaşmaları: Favoriler Finalde!

 


Finale çıkacak olan ikinci takımın belirleneceği yarı final serisinde, DK ve Mad Lions karşı karşıya geldi.


Serinin ilk maçında Mad Lions orta koridor ve üst koridor oyuncularının buldukları skorlarla öne geçse de alt koridorda üstünlüğü Carzzy'nin hatalarıyla üstünlüğü rakibine verdi.

Mad Lions alt koridor üstünlüğünü kaybetmesine rağmen ejderlerde 2-0 öne geçti. İkinci Alamet için yapılan savaşta oyunun düğümü çözüldü.  Damwon Kia geride olmasına rağmen, alt koridorunun yakaladığı üstünlükle takım savaşı kompozisyonu sayesinde Alamet savaşını kazandı ve oyuna ağırlığını koydu.

Alt koridorda Ejder bölgesinde yapılan savaşta rakibine göre az cana sahip olan Damwon Kia oyuncuları iyi bir takım savaşı çıkartarak ilk önce Ejder'i ardından da Baron'u aldılar. (Karşı takım adına üzücü olaylar yaşandı.)

Bu dakikadan sonra Mad Lions pek bir varlık gösteremedi ve Damwon Kia maçı kapatmayı başardı.




Serinin ikinci maçında Mad Lions diğer maçın aksine alt koridordan üstünlüğü aldı ve bu üstünlüğü ejder için kullandı. Takım savaşlarına rakibinden çok daha önde bir ADC ile katılacak olan Mad Lions, yaptığı pozisyon hataları ile ufak savaşları kaybetti. Baron savaşı öncesi Humanoid'in Işınlan becerisini geç kullanması ile Damwon Kia Baron'u almaya çok yakınken maçın yıldızı Carzzy Xayah ile Baron'u çalmayı başardı.

Devam eden savaşta üç takım üyesini kaybeden Mad Lions, Baron güçlendirmesini destek oyuncusu ve orman oyuncusunda korumayı başardı. 

Dördüncü Ejder savaşı öncesi, Beryl meşhur yakalanmalarından birini yaparak Mad Lions'ın çok kolay bir Ejder almasını sağladı. Damwon Kia her ne kadar takım savaşlarında üstün görünse de bireysel yakalanmalarla maçı adeta "Fırlattı". Mad Lions s
on takım savaşını kazanıp seriyi 1-1'e getirmesini bildi.



Serinin üçüncü maçında Damwon Kia'dan Beryl yine kendini defalarca öldürtecek bir seçim yaptı. Nautilus! Beryl kendinden beklenileni yaparak ilk kanı rakip taşıyıcısına teslim etti. Bundan sonra oyun Damwon Kia için kabusa dönüşmeye başladı.

Her ne kadar takım savaşları yakın geçse de Beryl dördüncü ejder öncesi "Yine" yakalandı. Yeniden yakalanmasıyla başlayan takım savaşında Mad Lions dördüncü ejderi aldı. Ardından Baron da alındıktan sonra son kuşatmaya başladılar. Son kuşatmayla başlayan dağınık takım savaşında Sonra bir anda bir şey oldu, Leona unutuldu! Noxus'a vuran Mad Lions oyuncusu Carzzy son anda öldürüldü ama ne oldu dersiniz? Bu sefer de minyonlar unutuldu! Minyonlar üç Damwon Kia oyuncusunun bakışları arasında oyunu bitirmeyi başardılar. Minyon deyip geçmeyin, bazen hayat kurtarır, bazen maçı kazandırır. 

Aferin Armut, aferin minyonlar!


Serinin dördüncü maçında Damwon Kia'nın psikolojik olarak çöküntüyle başlayacağı düşünülse de daha ilk dakikalardan takım olarak Mad Lions'ın üzerine çöktüler. Dakika 15'ten sonra sanki Baron güçlendirmeleri varmışçasına kuşatma yapan Damwon Kia, Noxus kulelerini (hangi ara?!) aldıktan sonra oyunu direkt bitirmek bile istemediler. 

Çaresiz kalmış rakibinin psikolojisini iyice bozmak isteyen Damwon Kia işi çirkinliğe vurarak (tatlıydılar<3) tek tek öldürmeye devam etti. İzlemesi zevkli olsa da buradan Mad Lions'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Maç büyük bir üstünlük ile Damwon Kia'nın galibiyeti ile tamamlandı. Bu maç serinin en kısa süren maçı olma ünvanını da elde etti.



Serinin son maçının dördüncü maçtan pek bir farkı olmadı. Damwon Kia erken oyunda aldığı üstünlükleri kartopu etkisine çevirerek rakibine her alanda üstünlük kurdu. Yine bir öncekinde olduğu gibi oyunu bir an önce bitirip Mad Lions'ın acısına son vermek yerine ekstra skorları kovaladılar. Fountain kana bulandı ve Çin birincisi RNG'nin finaldeki rakibi belli oldu. Damwon Kia finalde!

Turnuvanın en başından beri beklenen final Damwon Kia ve RNG finali yarın oynanıyor.

Zevkli bir maçtı, izlemesi de yazması da.

Hiç yorum yok